مطالبات گندمکاران صفر شد
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در پی تأخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران، با پیگیریهای انجام شده در دولت چهاردهم تمام مطالبات گندمکاران تا روز گذشته پرداخت شد.
غلامرضا نوری در حاشیه بازدید از کارخانه تولید خوراک دام عشایر کویر شهرستان گرمسار گفت: در پی تأخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران، با پیگیریهای انجامشده در دولت تمام مطالبات گندمکاران تا روز پنجشنبه، ۱۰ آبان پرداخت شد و مطالبات بهروز شده است.
وی افزود: امسال بحمدالله با افزایش قابل توجه تولید گندم روبهرو بودیم و خرید گندم هم افزایش یافت اما برای خرید گندم مازاد نیاز به مجوز جداگانه برای تأمین اعتبارات داشتیم که بحمدالله این مشکل برطرف شد.
وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: با پیگیریهایی که در وزارت جهاد کشاورزی برای پرداخت مطالبات گندمکاران داشتیم در حال حاضر مشکلی نیست و با توجه به اینکه هنوز پنجره تحویل گندم در برخی نقاط کشور بسته نشده کشاورزانی که گندم خود را تحویل دهند، مطالبات آنها بلافاصله پرداخت میشود.
***
حباب سکه به ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید
کارشناس بازار طلا گفت: حباب هر قطعه سکه روز پنجشنبه در آخرین معاملات به ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید که ۵۰۰ هزار تومان به نسبت ابتدای هفته افزایش داشت. محمد کشتیآرای در تشریح وضعیت بازار طلا و سکه در هفتهای که گذشت، گفت: مسیر قیمت انس جهانی یعنی قیمت طلا در بازارهای جهانی سیر صعودی داشت و به طور متوسط در هفته گذشته تا آخرین روز کاری یعنی پنجشنبه قیمت هر انس طلا با ۳۰ دلار افزایش همراه بود. وی افزود: علاوه بر قیمت جهانی طلا، قیمت ارز نیز در داخل کشور افزایشی و در مجموع این ۲ عامل باعث شد قیمت طلا و سکه در هفته گذشته سیر صعودی داشته باشد.
این کارشناس بازار طلا تأکید کرد: قیمت سکه با طرح قدیم با ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش روز گذشته(پنجشنبه) و در پایان معاملات به ۴۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و سکه طرح جدید با ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان افزایش به ۵۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید.
***
لزوم بررسی ابعاد اجتماعی و امنیتی در رابطه با تعرفه آیفون
نایبرئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران با بیان اینکه تصمیمگیری در رابطه با تعرفه آیفون جای بررسی بیشتر دارد، گفت: برای مثال باید به بحثهای اجتماعی هم توجه شود، چرا که وقتی کالایی با قیمت خیلی بالا دست مردم باشد ریسکهای امنیتی خواهد داشت.
حبیبالله اسدی گفت: هنوز جزئیات رفع ممنوعیت واردات مشخص نشده و موضوعاتی مثل تعرفه و اعمال در سامانه در مراحل بعدی اعلام خواهد شد.
اسدی ضمن تشکر از وزارتخانههای صمت و ارتباطات و معاونت حقوقی ریاستجمهوری برای اقدام در راستای رفع ممنوعیت واردات آیفون، گفت: سایر دستگاهها نیز در جلساتی که تاکنون برگزار شده موافقت خود را با رفع ممنوعیت اعلام کردهاند و احتمالا مشکلی برای اجرای این مصوبه نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه تصمیمگیری در رابطه با تعرفه جای بررسی بیشتر دارد، اظهار کرد: باید همه جوانب به جز مسائل تجاری و مالی در نظر گرفته شود. برای مثال باید به بحثهای اجتماعی هم توجه شود، چرا که وقتی کالایی با قیمت خیلی بالا دست مردم باشد ریسکهای امنیتی خواهد داشت.
***
نیازی به واردات سوخت هواپیما نداریم
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران روند مصرف سوخت در ناوگان هوایی کشور را افزایشی اعلام کرد و گفت: با توجه به توان پالایشگاههای داخلی در این زمینه واردات نداریم.
کرامت ویسکرمی با بیان اینکه مقدار تولید سوخت هوایی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به طور میانگین روزانه حدود ۴ میلیون لیتر بوده است، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیارد و ۴۶۷ میلیون لیتر به ۱۹۸ هزار فروند هواپیما و در سال ۱۴۰۲ بیش از یک میلیارد و ۴۶۳ میلیون لیتر به ۲۰۱ هزار فروند هواپیما تحویل شده است.
وی با بیان اینکه روند مصرف سوخت در ناوگان هوایی کشور هر ساله صعودی است، افزود: نرخ سوخت برای ایرلاینهای داخلی بر اساس مصوبه سال ۱۳۹۴ هیات وزیران ۶۰۰ تومان و به صورت یارانهای و برای ایرلاینهای خارجی و پروازهای باری به صورت آزاد محاسبه میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیارد و ۴۶۷ میلیون لیتر سوخت هوایی را با نرخ ۶۰۰ تومان به شرکتهای ایرلاین داخلی تحویل دادهایم، همچنین در این بازه زمانی ۱۰۷ میلیون لیتر سوخت نیز به ایرلاینهای خارجی و هواپیماهای باری با نرخ آزاد تحویل شده است.
ویسکرمی با اشاره به اینکه ۸۶ درصد سوخت هوایی تولید شده در کشور به ایرلاینهای داخلی و ۱۴ درصد به ایرلاینهای خارجی و باری تحویل داده شده است، بیان کرد: این رقم در سال ۱۴۰۲ در بخش ایرلاینهای داخلی ۹۱ درصد و در بخش ایرلاینهای خارجی و باری ۹ درصد بوده است.