بامداد شنبه یکی از عجیبترین اتفاقات فوتبال ایران رخ داد و باشگاه سپاهان سرانجام با جدایی ژوزه مورایس موافقت کرد.
ژوزه مورایس، سرمربی ۵۹ ساله پرتغالی که به عنوان دستیار ژوزه مورینیو بعد از هدایت تیمهایی مثل الشباب، آنتالیا اسپور، آاک، بارنزلی، چونبوک موتورز و الهلال به ایران آمده بود، در نهایت دوران کاری خود را در اصفهان به پایان رساند. این در حالی بود که او پیشتر، قصد داشت این کار را کند اما با پافشاری احمد یوسفزاده، رئیس هیات مدیره سپاهان، در سمت خود باقی مانده بود. مشکل بزرگ مورایس، فعالیت دائم برخی سکوهای سپاهان علیه او در دوران کاریاش بود که در دیدار سپاهان مقابل آلومینیوم که با برتری طلاییپوشان همراه بود نیز ادامه داشت.
مورایس این بار در حمایت از بازیکنان و البته تیمش، تصمیم خود را نهایی کرد و با وجود مذاکرات فشرده مدیران سپاهان از تصمیم خود برنگشت تا اتفاقی را که به نظر باید در نهایت در سپاهان رخ میداد، رقم بزند. این در شرایطی است که چند ماهی از قرارداد مورایس با سپاهان باقی مانده بود و حالا سپاهانیها باید به دنبال فرد جدیدی برای نیمکت تیمشان باشند که شاید این فرد هوگو آلمیدا دستیار مشهور مورایس نباشد.
در این بین سپاهان عازم ازبکستان خواهد شد تا دیدار سرنوشتساز خود را مقابل تیم قدرتمند شارجه انجام دهد، آن هم در تورنمنتی که بخشی از نارضایتی پیرامون سرمربی پرتغالی را ایجاد کرده است. آنها در مرحله پیشمقدماتی همچنین مرحله گروهی، 2 شکست مقابل تیمهای اماراتی و یک باخت برابر نماینده اردن داشتند تا با وجود صدرنشینی لیگ برتر، مورد طعن برخی جریانهای هواداری قرار بگیرند. البته سپاهان در این زمینه سابقه طولانی و عجیبی دارد و سکوها قبلا مربیان دیگری را نیز از هدایت تیم تارانده و نارضایتی عمیقی در دل آنها ایجاد کردهاند. مربیان مشهوری چون امیر قلعهنویی، محرم نویدکیا و زلاتکو کرانچار هر کدام در بخشی از سکوها مورد حمله و توهین قرار گرفتند که البته در این بین هیچکس به اندازه مورایس مورد لطف(!) قرار نگرفت. اگر به خاطر داشته باشید، سال گذشته شایعات خانوادگی او و ازدواج با همسر جوانش تا جایی پیش رفت که روی سکوها برخی تماشاگران نام همسر او را فریاد میزدند که این اقدام غیراخلاقی باعث استعفای وی شد.
مورایس تا آنجا برای زندگی در ایران برنامهریزی کرده بود که حتی به دین اسلام گروید و ازدواج خود را با شرایط شرعی انجام داد تا این پیام را به بخشی از هواداران بفرستد که حتی میتوانند او را یک ایرانی در نظر بگیرند اما با این حال مشخص نیست چه جریانی بر برخی سکوهای سپاهان حاکم است که در نهایت بخش مهمی از تصمیمات کلیدی باشگاه با حملات زهرآگین آنها رقم میخورد. جالب اینجاست که احتمالا همین بخش تاریک هواداری گمان نمیکرد مورایس ادامه قرارداد و مبلغ باقیمانده قابل دریافتش از سپاهان را رها کند و از کار خود کنار بکشد (آنها در ذهن خود همواره مربیان را افرادی حریص به پول میدانند که قصد سرکیسه کردن باشگاه را دارند).
در نهایت یکی از مهمترین چهرههای خارجی فوتبال ایران در دهههای گذشته با تجربه رختکن رئال مادرید، اینترمیلان، چلسی و... از سپاهان جدا شد و ایران را ترک خواهد کرد. او در این مدت یک جام حذفی به دست آورد و 2 بار با تیمش در پله دوم و سوم لیگ قرار گرفت. البته شاید وقت خداحافظی او زمانی بود که جریانهای مختلفی از فوتبال ایران مانع موفقیت سپاهان مدعی و زیبای او در فصل گذشته شدند و هر طور شده آن تیم را به زمین کوبیدند.