اجرای پویش «مهرآموز» همزمان با روز دانشآموز
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد همزمان با روز دانشآموز از برگزاری پویش «مهرآموز» با هدف ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری و جذب حامیان طرح اکرام در مدارس سراسر کشور خبر داد. حبیبالله آسوده در گفتوگو با ایسنا با اعلام این خبر گفت: پویش «مهرآموز» با هدف ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری و جذب حامیان طرح اکرام در مدارس سراسر کشور برگزار میشود. وی افزود: در این طرح، فرهنگیان و دانشآموزان با پیوستن به طرح اکرام، حمایت دانشآموزان یتیم و نیازمند را برعهده میگیرند. معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد اظهار کرد: با اجرای پویش مهرآموز، به دنبال تحقق طرح مدرسه نیکوکار هستیم که در قالب آن، معلمان و دانشآموزان با حمایتهای مادی و معنوی خود، موجب کاهش آلام و مشکلات دانشآموزان نیازمند میشوند. آسوده ارتقای همبستگی و سرمایه اجتماعی را از دیگر اهداف اجرای پویش مهرآموز دانست و ادامه داد: همچنین فرهنگیان و دانشآموزان نیکوکار میتوانند با ارسال عدد «۱» به سامانه ۳۰۰۰۳۳۳۳ یا مراجعه به سامانه Ekram.emdad.ir در طرح اکرام ایتام و محسنین ثبتنام کنند.
***
دیگر کروکی کاغذی نداریم
رئیس پلیس راهور فراجا گفت: ارتباط پلیس با بیمهها برای کروکیهای الکترونیک برقرار است. سردار سید تیمور حسینی در گفتوگو با ایسنا گفت: از بیش از 2 هفته گذشته، تمام کروکیهای تصادفات در سراسر کشور توسط همکاران من در همان صحنه تصادف، به صورت الکترونیکی رسم میشود. وی افزود: با انجام این اقدامات هوشمند پلیس، برای دریافت مدارک تصادفات از پلیس، دیگر نیاز به مراجعه به هیچ مرکزی وجود ندارد. رئیس پلیس راهور فراجا در پاسخ به این پرسش که برخی بیمهها کروکی کاغذی برای انجام امور اداری خود لازم دارند، گفت: تمام سازوکارهای مربوط به تصادفات برای تمام بیمهها توسط پلیس انجام شده و ارتباط بین پلیس و بیمهها برقرار است. حسینی افزود: شهروندان همچنان میتوانند در صورت نیاز به گزارش پلیس راهنمایی و رانندگی و کروکی، پرینت آن را از برنامه پلیس من دریافت کنند. وی افزود: البته رسم کروکی از چند ماه گذشته نیز در کشور اجرایی میشد اما به علت کسری تبلتها برای پلیس، در همه شهرها این امکان وجود نداشت اما خوشبختانه این مساله نیز برطرف شد و ما عملا دیگر در کشور کروکی کاغذی نداریم.
***
فضای شهری پایتخت مزین به عطر دانشآموزان شهید
به مناسبت روز دانشآموز، یاد و نام ۲۰ شهید دانشآموز بر بیلبوردهای پایتخت نقش بست. همزمان با سیزدهم آبان روز دانشآموز، اکران فرهنگی «دانشآموز شهید» به یاد شجاعتها و دلاوریهای این بزرگمردان کوچک در بیلبوردهای شهری پایتخت اکران شد. در این اکران فرهنگی از تصاویر، نام، محل و تاریخ ولادت، محل و تاریخ شهادت و گزیدهای از وصیتنامه ۲۰ شهید دانشآموز پایتخت استفاده شده است. اسامی دانشآموزان شهید «سیدحمیدرضا حاجیمعینی، رضا جوادی، حجتاله باقری، محمد مهدیدوست، غلامرضا زینالی، احمد باجلانی، علی سوری، علی غیاثوندقیصری، هوشنگ رفیقایی، محمدتقی روحاللهی، حمید جوانمردمدائنی، مهدی صابری، مرتضی داوودآبادی، عادل دربندی، مرتضی عسگر، محمد نورعلی، فریبرز برنده، محمدرضا پورابتهاج، علیاصغر حیدری و مصطفی بهمنپور» زینتبخش این اکران فرهنگی شده است. در این بین در متن وصیتنامه دانشآموز شهید غلامرضا زینالی که در ۱۶ سالگی در فکه به شهادت رسید، آمده است: «امید است خون ما نهال نوپای انقلاب اسلامی را بارور کند و شهادت ما موجب آگاهی و رشد فکری جامعه جهانی اسلام شود». همچنین در وصیتنامه دانشآموز شهید علی سوری که در ۱۶ سالگی در فاو به شهادت رسید، نوشته شده است: «به امت حزبالله توصیه دارم رهبر خود را تنها نگذارند».
***
کاهش تعداد کودکان کار در چهارراههای پایتخت
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: اولویت شهرداری تهران بازگشت کودکان کار به آغوش خانواده است اما با این حال با اقداماتی که انجام شده، تعداد کودکان کار در چهارراهها کم شده است. محمدامین توکلیزاده در حاشیه افتتاح همراه سرای مادر در منطقه ۶ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مساله آسیبهای اجتماعی با تأخیر در اولویت کار قرار گرفت. در یک دهه گذشته رهبر معظم انقلاب بارها تأکیداتی در این خصوص داشتند و حالا خدا را شکر میبینیم این گرهها در حال باز شدن است و در واقع گره مردم با مردم باز میشود. وی ادامه داد: افتتاح ۶ مرکز کاهش و رفع آسیبهای اجتماعی از حلقههای کاملکننده زنجیره رفع آسیب در شهر تهران است. رفع موانع ساماندهی آسیبهای اجتماعی منع پذیرشها را شروع کردیم و حالا با همکاری همه مسؤولان و خیران، برای همه افراد دارای منع پذیرش، مراکز تخصصی داریم. وی درباره ساماندهی کودکان کار در سطح شهر تهران نیز بیان کرد: در حوزه کودکان کار اتفاق بزرگی رخ داده و در چهارراهها تعداد کودکان کار کم شده و علت آن طرحی است که قوهقضائیه و بهزیستی و شهرداری در قرارگاه اجتماعی مصوب کردند که ما پشتیانیکننده این زنجیره هستیم، البته اولویت اول ما این است که کودکان به آغوش خانوادههای خود بازگردند.