printlogo


کد خبر: 294700تاریخ: 1403/8/13 00:00
میزبانی مسیحیان شمال از شیعیان جنوب جلوه‌هایی از همبستگی را نشان داد
لبنان همدل

گروه اجتماعی: این روز‌ها شهر‌ها و روستاهای میزبان آوارگان در مناطق مسیحی‌نشین لبنان به صحنه اتفاقات زیبای انسانی تبدیل شده است. فارغ از اینکه مردم نوع‌دوست از ایران، پاکستان، عراق و دیگر کشورهای مسلمان به صورت خودجوش با ارسال کمک‌های نقدی و غیرنقدی حامی آوارگان مظلوم لبنان در این شرایط سخت هستند ولی حمایت و پذیرایی خود لبنانی‌ها در مناطق مسیحی‌نشین از آوارگان جنگ‌زده مسلمان شیعه مورد توجه قرار گرفته است. 
در مناطق طرابلس و غزتا ده‌ها روستای مسیحی‌نشین، حدود 20 هزار نفر از مردم جنوب لبنان را میزبانی می‌کنند. 
از طرفی آنها کمک‌های ایرانیان به آوارگانی را که از خانه‌های‌شان دور افتاده‌اند با همکاری جهادگران به جنگ‌زدگان می‌رسانند. در این مناطق کار برای تجمیع و توزیع کمک‌های بشردوستانه در حال انجام است. علاوه بر این اخیرا نیز شبکه الجزیره با اشاره به میزبانی مسیحیان از آوارگان شیعه لبنانی گزارش داد تمام طیف‌های مذهبی لبنان از مقاومت حمایت می‌کنند. 
اسد بیگ خبرنگار الجزیره، ویدئویی را از میزبانی یک صومعه مسیحی از مسلمانان شیعه منتشر کرد که نشان می‌دهد گروه‌های مختلف در لبنان از تمام طیف‌های مذهبی از مقاومت حمایت می‌کنند و به هر شکل ممکن یاریگر مسلمانان آواره هستند.
برخلاف انتظار رژیم صهیونیستی حملات وحشیانه به جنوب لبنان، جلوه‌هایی از انسجام و همبستگی را در میان اقوام، مذاهب و طوایف لبنانی ایجاد کرده است. «وقت للتضامن» (زمان همبستگی) و «بیتنا بیتک» (خانه ما، خانه شماست) شعارهایی است که این روزها، زیاد در لبنان شنیده می‌شود. با اینکه اوضاع اقتصادی در لبنان حسابی خراب است اما مردم در فضای مجازی و حقیقی، شور و حال خاصی دارند و برای جمع‌آوری کمک برای جنگ‌زدگان تلاش می‌کنند. 
در شهر‌های مختلف لبنان، مردم از مسلمان و مسیحی، درِ خانه‌های‌شان را به روی خانواده‌های جنگ‌زده باز کرده و آنها را پناه می‌دهند.
 همچنین درهای مساجد، حسینیه‌ها، مدارس و خانه‌های بهداشت هم باز شده است تا آوارگان بتوانند در این اماکن پناه بگیرند. حتی کلیسا‌ها هم آغوش‌شان را برای این خانواده‌های آسیب‌دیده از جنگ باز کرده‌اند. یکی از صحنه‌های زیبای این روز‌ها این است که می‌بینی مسلمانان در کلیسا پناه گرفته‌اند و آنجا دارند نماز می‌خوانند. مردم مسیحی هم برای آنها نان و غذا و پتو تهیه می‌کنند.
«اُم علی» یکی از کسانی است که این روز‌ها در خط مقدم کمک‌رسانی به جنگ‌زدگان لبنانی، نقش واسطه را میان ملت دغدغه‌مند ایران و مردم مقاوم لبنان ایفا می‌کند. او به فارس می‌گوید: «مساحت جغرافیایی لبنان محدود اما تنوع فرهنگ‌ها و ادیانش زیاد است. 
نزدیکی به اروپا و آفریقا باعث شده مهاجران زیادی در کشور ما زندگی کنند. این غنای فرهنگی، باعث شده مردم در لبنان هیچ میانه‌ای با نژادپرستی نداشته باشند. 
در چنین فضایی است که لبنانی و غیرلبنانی، مسیحی و مسلمان، و شیعه و سنی، با وجود اختلاف ملیت، دین، مذهب و رنگ پوست، خیلی راحت با هم دوست می‌شوند، در کسب و کار شریک می‌شوند و حتی ازدواج می‌کنند».
او می‌گوید: «مردم لبنان همیشه حامی و پشتیبان جبهه مقاومت بوده‌اند و با همین اتحاد و همدلی، خیلی جنگ‌ها و تلخی‌ها را با هم به سلامت گذرانده‌اند. این روحیه اتحاد و مقاومت، امروز هم در لبنان پابرجاست. 
اُم علی که به ‌واسطه دوستانش در لبنان، لحظه به لحظه در جریان روند کمک‌رسانی به جنگ‌زدگان قرار دارد، درباره دیگر شیوه‌های همدلی با این افراد اینطور می‌گوید: «در فیلم‌هایی که دوستانم در فضای مجازی می‌فرستند، می‌بینم حتی روانشناس‌ها و روانپزشک‌های داوطلب به میان آوارگان رفته‌اند و به آنها کمک می‌کنند که روحیه خود را بازیابی کنند. این بانوی لبنانی می‌گوید: مردم لبنان سال‌هاست با مقاومت و صبوری‌شان، اثبات کرده‌اند روز‌های سخت تجاوز و غارت و کشتار می‌گذرد و روسیاهی می‌ماند برای رژیم کودک‌کش. در این بین، فعالان اجتماعی و اقتصادی لبنان برای هر چه کمتر کردن درد‌های جنگ، به میدان آمده‌اند: «برخی کارخانه‌های لبنان مثل کارخانجات تولید پتو، ملحفه، تشک و متکا، این روز‌ها شبانه‌روزی کار می‌کنند تا این کالا‌ها را به دست جمعیت میلیونی آوارگان جنگ برسانند». 
به هر حال کمک‌رسانی به مردم مظلوم لبنان این روزها فراتر از حمایت مسلمانان به جنگ‌زدگان آواره فلسطین حتی به مسیحیان و دیگر مذاهب نیز رسیده است به طوری که خود مسیحی‌های مقیم لبنان نیز به آوارگان پناه داده و آنها را مورد حمایت قرار می‌دهند.

Page Generated in 0/0074 sec