printlogo


کد خبر: 294787تاریخ: 1403/8/15 00:00
بی‌‌تعارف با آلمان
پزشکیان: این کسی که ما اعدام کردیم، چندین نفر را کشته است، بعد می‌گویند شما حقوق بشر را رعایت نکردید؛ شما نامردها که بمب شیمیایی می‌زنید، انسان هستید؟!

گروه سیاسی: مسعود پزشکیان دیروز در آیین تجلیل از فعالان طرح جهش تولید به مواضع خصمانه دولت آلمان در موضوع قصاص جمشید شارمهد، واکنش نشان داد و گفت: «یکی را اعدام می‌کنیم که 10 نفر آدم کشته است. می‌گویند حقوق بشر را رعایت نکردید! شما نامردان که زنان و کودکان را می‌کشید و راه نان و آب مردم را می‌بندید، انسان هستید؟!» 
به گزارش «وطن امروز»، از روز هفتم آبان‌ماه که مرکز رسانه‌ای قوه‌قضائیه خبر داد جمشید شارمهد سرکرده گروهک تروریست تندر به جرم جنایاتی که در ایران مرتکب شده به سزای عملش رسید و اعدام شد، دولتمردان آلمان سر ناسازگاری گذاشته‌اند. درست فردای روزی که خبر اعدام شارمهد رسانه‌ای شد، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، همچنین آنالنا بربوک، وزیر خارجه این کشور در واکنش به اعدام این تروریست، مدعی عواقب جدی(!) برای تهران شدند.
همچنین وزارت خارجه آلمان به بهانه اعدام سرکرده گروهک تروریست «تندر» که شهروند دوتابعیتی ایرانی - آلمانی بود، کاردار ایران در برلین را احضار کرد و در بیانیه‌ای ضمن اشاره به احضار کاردار ایران در برلین، اعلام کرد سفیر برلین در تهران مراتب اعتراض آلمان را به وزارت خارجه ایران ابراز کرده و به ‌منظور مشورت به برلین فراخوانده شده است. این وزارتخانه در این بیانیه افزود: سفیر آلمان در تهران، با وزیر امور خارجه ایران دیدار و «شدیدترین اعتراض» خود را درباره اعدام شارمهد ابراز کرده است.
بیانیه وزیر خارجه آلمان در بخش‌هایی به حدی تند بود که می‌توان گفت در مواضع ضدایرانی، بی‌سابقه و حتی به دور از اصول و قواعد دیپلماتیک بود، لذا همان روز سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان به بیانیه تند آنالنا بربوک واکنش نشان داد و در صفحه ایکس خود نوشت: «هیچ تروریستی در ایران از مصونیت برخوردار نیست، حتی اگر از سوی آلمان حمایت شود؛ جمشید شارمهد، تبعه ایرانی، آشکارا و بدون شرم هدایت حمله تروریستی به یک مسجد را بر عهده داشت که منجر به شهادت 10 نفر از مردم بی‌گناه از جمله زنان و کودکان شد؛ بیش از ۲۰۰ نفر نیز مجروح شدند؛ شواهد عمومی و در دسترس برای همه است».  
عراقچی در ادامه تاکید کرد: «پاسپورت آلمانی برای هیچ‌کس، چه رسد به یک جنایتکار تروریست، مصونیت نمی‌آورد؛ آنالنا بربوک! فریبکاری و دستکاری روانی بس است؛ از حمایت از کودک‌کشان و تروریست‌ها دست بردارید و خود را پشت شعار‌های منافقانه حقوق بشری پنهان نکنید».
رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه ما سلاح‌های شیمیایی‌ای را که آلمان در اختیار رژیم صدام قرار داد، فراموش نکرده‌ایم، نوشت: «دولت شما در نسل‌کشی جاری اسرائیل شریک جرم است؛ آلمان تامین‌کننده شماره ۲ سلاح‌های مرگبار اسرائیل در کارزار نسل‌کشی در غزه و کشتار در لبنان است؛ به اطراف نگاه کنید، حتی مردم خودتان هم ادعا‌های متکبرانه حقوق بشری شما را به سخره می‌گیرند».
* تداوم مواضع خصمانه دولت آلمان
اما این پایان ماجرا نبود و چند روز بعد آلمان اعلام کرد می‌خواهد کنسولگری‌های ایران در این کشور را تعطیل کند؛ تصمیمی که وزارت خارجه کشورمان آن را تحریمی علیه ایرانی‌هایی دانست که برخی از آنها تابعیت دوگانه دارند و شهروند آلمان به شمار می‌روند. در روزهای بعد آلمان همچنان به مواضع خصمانه خود ادامه داد و علاوه بر آنکه از شهروندانش خواست ایران را ترک کنند، از اتحادیه اروپایی نیز درخواست کرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد!  
ادامه رفتارهای خصمانه و در برخی مواقع عجیب دولت آلمان، باعث شد دیروز مسعود پزشکیان به این مواضع خصمانه واکنش نشان دهد. رئیس‌جمهور گفت: امروز جنگ، جنگ اقتصادی است. جنگ بمب و موشک نیست. ما موشک داریم تا از خود دفاع کنیم نه برای اینکه به کشوری حمله کنیم. ما موشک داریم تا مانند غزه اسرائیل جرأت نکند هر وقت دلش خواست به مردم بیچاره در غزه حمله کند، به ما هم حمله کند. البته آنها بیچاره نیستند.  
پزشکیان در ادامه اظهار داشت: در طول یک سال گذشته مردم غزه با قدرت ایستادند اما با بی‌شرمی و بی‌هویتی رژیمی که دم از حقوق و قوانین بین‌الملل می‌زند، دست به خشونت علیه زنان و کودکان و نسل‌کشی‌ زده است.
وی با اشاره به رفتارهای دولت آلمان گفت: یکی را اعدام می‌کنیم که ۱۴ نفر آدم کشته است، می‌گویند حقوق بشر را رعایت نکردید. شما نامردان که زنان و کودکان را می‌کشید و راه نان و آب مردم را می‌بندید،  انسان هستید؟! رئیس‌جمهور تصریح کرد: بی‌شرمی و بی‌هویتی ویژه قومیتی است که دم از حقوق بشر و قوانین بین‌الملل می‌زند و در پس چهره‌های تمیز کراوات‌زده آنها خشونت و نسل‌کشی و جنایت و قتل خوابیده است. 
پزشکیان همچنین گفت: اصلا باورکردنی نیست. این کسی که ما اعدام کردیم، چندین نفر را کشته است. بمب‌گذاری کرده است. بعد می‌گویند شما حقوق بشر را رعایت نکردید و اعدام کردید. شما نامردها که بمب شیمیایی می‌زنید، انسان هستید؟! 
اشاره رئیس‌جمهور به موضوع بمب‌های شیمیایی، در سخنان وزیر خارجه کشورمان نیز آمده بود. عراقچی گفته بود: «ما سلاح‌های شیمیایی را که آلمان در اختیار رژیم صدام قرار داد، فراموش نکرده‌ایم». در واقع آلمان از اصلی‌ترین کشورهای غرب است که در تسلیح رژیم صدام به بمب‌های شیمیایی نقش‌آفرینی کرده بود.
در این باره مجله آلمانی اشپیگل در یکی از گزارش‌های خود درباره جزئیات تجهیز رژیم بعث به سلاح‌های شیمیایی توسط آلمان در زمان جنگ تحمیلی نوشته است: «یک عراقی به نام علی قاضی گرفتار زندان صدام می‌شود که با وساطت رئیس‌جمهور و وزیر خارجه آلمان از مرگ نجات می‌یابد. پس از بازگشتش به آلمان با همکاری یک افسر عضو سازمان ضدجاسوسی آلمان غربی، ترتیب صدور یک کارخانه تهیه سلاح‌های شیمیایی به عراق داده می‌شود. 
علی قاضی پس از بازگشت به آلمان بلافاصله با کمک یک عضو ارتش سازمان ضدجاسوسی آلمان در شهر هامبورگ شرکت صادرات و واردات تأسیس می‌کند و از طریق این شرکت از «کنسرسیوم معروف فورستای آلمان» وسایل یک کارخانه بزرگ تولید اسلحه شیمیایی را خریداری می‌کند. این کارخانه قادر بود سالانه یک میلیون و 760 هزار تن مواد شیمیایی را به گازهای کشنده خردل و تابون مبدل کند. صدور و حمل چنین کارخانه عظیمی به یک‌باره شکل نگرفت، بلکه در دفعات متعدد به واسطه ترکیه به عراق صادر می‌شد». 
اکنون آلمان با چنین پیشینه‌ای در حمایت از جنایتکاری چون صدام و تسلیح او به بمب‌های شیمیایی که منجر به شهادت هزاران نفر از مردم و رزمندگان ایرانی، همچنین شهروندان کشور عراق شد، به بهانه اعدام تروریستی چون شارمهد که بارها به جنایاتش اعتراف کرد، مواضع خصمانه‌ای علیه کشورمان در پیش گرفته است.  
اگر بخواهیم جمشید شارمهد را بشناسیم، باید اشاره کنیم که در پرونده او و گروهک تروریست «تندر» جنایت‌های بسیاری مانند بمب‌گذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز و قصد انفجار سد سیوند شیراز مشاهده می‌شود. در این میان بمب‌گذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز حادثه‌ای خون‌بار بود که باعث شد افراد بی‌گناه بسیاری در آن به شهادت برسند.  
شارمهد همان تروریستی است که اعترافات تصویری او به تهدید مردم ایران برای انجام عملیات مسلحانه و تروریستی حتی قبل از دستگیری وی نیز موجود است. در یکی از همین فیلم‌ها، شارمهد پیش از دستگیری می‌گوید: «ما خجالت نمی‌کشیم کسی را بکشیم. مگر انفجار شیراز را انکار کردیم؟! ما ترور می‌کنیم. وحشت ایجاد می‌کنیم». شارمهد پس از دستگیری، در روند قضایی رسیدگی به پرونده‌اش نیز بارها با ادله و سند به اقدامات تروریستی‌ای که انجام داده بود اعتراف کرد.
***
تعطیلی کنسولگری‌ها به هیچ وجه قابل توجیه نیست
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره تصمیم آلمان برای تعطیلی کنسولگری‌های ایران در شهرهای مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت و اخراج دیپلمات‌های ایرانی گفت: اخراجی تا الان انجام نشده است.
بقایی ادامه داد: طی روزهای گذشته تماس‌های مستمری با طرف‌های مقابل انجام و هم در تهران و هم  برلین گفت‌وگوهایی انجام شده است. ما روشن کرده‌ایم اقدامات آلمان به هیچ وجه قابل توجیه نیست. 
وی با ارائه توضیحاتی درباره روند دادگاه و مجازات «جمشید شارمهد» سرکرده گروهک تروریست تندر طبق قوانین ایران گفت: تلاش می‌کنیم روند ارائه خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم آلمان بدون هیچ مشکلی ادامه یابد و تدابیری در این ارتباط اندیشیده‌ایم.
پیش‌تر وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تصمیم اعلام‌شده از سوی وزیر خارجه آلمان برای توقف فعالیت کنسولگری‌های کشورمان در آلمان، این اقدام را عجیب و غیرقابل توجیه توصیف کرد و آن را موجب زحمت و مشقت ایرانیان مقیم آلمان و دیگر متقاضیان خدمات کنسولی و روادید دانست.
عراقچی در عین حال تاکید کرد وزارت امور خارجه خود را موظف به اتخاذ همه تدابیر ممکن و تمهیدات لازم برای اطمینان از برخورداری ایرانیان مقیم آلمان از خدمات کنسولی مورد نیاز می‌داند و از هیچ کوششی در این زمینه دریغ نخواهد ورزید‌.
***
شارمهد بهانه است!
هر چند رفتار خصمانه دولت آلمان در برابر ایران صرفا محدود به موضوع قصاص جمشید شارمهد نمی‌شود اما با توجه به شرایط خاص منطقه غرب آسیا و درست زمانی که رژیم صهیونیستی با تجاوز به حریم کشورمان، شرارت دیگری انجام داده است، اینگونه رفتارهای عصبی و دور از قاعده دیپلماتیک دولت آلمان سوال‌برانگیز است!  
آلمان تابستان امسال نیز با بستن دفاتر برخی نهادهای فرهنگی و اسلامی چون مرکز اسلامی هامبورگ، تنش دیگری را در روابط خود با ایران رقم ‌زده بود؛ تنشی که با بستن برخی مراکز وابسته به سفارت این کشور در تهران پاسخ داده شد اما به نظر می‌رسد نوع واکنش دولت آلمان در موضوع جمشید شارمهد از جنس دیگری باشد!
بیانیه‌ای که هشتم آبان از سوی وزارت خارجه آلمان و شخص آنالنا بربوک وزیر خارجه این کشور صادر شد، هرچند در رسانه‌های کشورمان عینا ترجمه نشد، حاوی مطالب بسیار تندی بود که حتی در برخی سطور، از قواعد دیپلماتیک فاصله می‌گرفت و ادبیات برخی سیاستمداران تندرو اسرائیلی علیه کشورمان را تداعی می‌کرد!  
با توجه به اینکه انجام عملیات «وعده صادق 3» در پاسخ به شرارت اخیر رژیم صهیونیستی از سوی برخی مسؤولان نظامی و سیاسی کشورمان حتمی اعلام شده و نیاز است روی این موضوع تمرکز شود، به نظر می‌رسد رفتارهای اخیر دولت آلمان که سعی می‌کند اختلافات خود با ایران را به موضوعی در سطح اتحادیه اروپایی گسترش بدهد، هدفی جز بر هم زدن تمرکز مسؤولان کشورمان ندارد؛ از احضار کاردار ایران در آلمان به وزارت خارجه این کشور تا فراخوانی سفیر آلمان در ایران و از اعلام تعطیلی کنسولگری‌های کشورمان، همچنین صدور بیانیه‌های تند که بگذریم، آنطور که از برخی اخبار برمی آید، آلمان در یکی از جدیدترین درخواست‌های خود از اتحادیه اروپایی خواسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد! با توجه به اینکه جمشید شارمهد از سوی وزارت اطلاعات دستگیر و از سوی قوه‌قضائیه محکوم به اعدام شد، چرا دولت آلمان روی سپاه پاسداران تمرکز کرده و خواهان تروریستی اعلام کردن آن از سوی اتحادیه اروپایی است؟ آن هم زمانی که سپاه قرار است پاسخ شرارت اخیر رژیم صهیونیستی را بدهد و به همراه دیگر نیروهای مسلح کشورمان، «وعده صادق 3» را رقم بزند. 
پاسخ به این سوال نکته‌ای اساسی است که باید در رابطه با رفتارهای اخیر دولتمردان آلمان به آن توجه کنیم. ایران اکنون قرار است عملیاتی را علیه رژیم صهیونیستی انجام بدهد. رژیمی که عزیزکرده آمریکاست و همواره مورد حمایت غرب قرار داشته و دارد. در ۲ عملیات پیشین وعده صادق نیز شاهد بودیم چطور کشورهای غرب به رهبری آمریکا هم در بُعد نظامی به کمک اسرائیل شتافتند و هم در سطح دیپلماتیک و رسانه‌ای، پشتیبانی بسیاری از رژیم صهیونیستی به عمل آوردند.

 


Page Generated in 0/0068 sec