printlogo


کد خبر: 294797تاریخ: 1403/8/15 00:00
امروز انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا تحت شدیدترین تدابیر امنیتی برگزار می‌شود
واشنگتن زیر سایه جنگ انتخاباتی

گروه بین‌الملل: شصتمین انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده امروز بعدازظهر به وقت تهران در حالی از واشنگتن، پایتخت این کشور واقع در ساحل شرقی آمریکا آغاز می‌شود که از ۲ روز جلوتر، وضعیت امنیتی خاصی بر این شهر حکمفرما شده است. وحشت حاکمان واشنگتن از تکرار کابوس ۶ ژانویه ۲۰۲۱؛ حمله معترضان به نتیجه انتخابات به کنگره در قلب ارگ حکومتی پایتخت، باعث شده تمهیدات امنیتی فراگیری برای مقابله با شورش‌های مشابه در روز انتخابات سه‌شنبه پنجم نوامبر (امروز 15 آبان) و روزهای پس از اعلام نتیجه دیده شود. از صبح یکشنبه، حصارهای امنیتی جدیدی که در قلب واشنگتن گرد محوطه‌های کاخ سفید، ساختمان کنگره در تپه کپیتول، ساختمان‌های دولتی دیگر و حتی اقامتگاه کاملا هریس، نامزد دموکرات‌ها و معاون رئیس‌جمهور کشیده شده، توجه همگان را جلب کرده است. شهر واشنگتن دی‌سی به عنوان مرکز سیاسی ایالات متحده، یک منطقه ویژه فدرال است و جزو هیچ‌یک از ۵۰ ایالت این کشور محسوب نمی‌شود. مقامات دی‌سی اعلام کرده‌اند آماده مقابله با طرفداران ناراحت نامزد بازنده هستند و کشیدن حصارهای امنیتی با هدف مقابله با خشونت‌هایی مشابه وقایع 6 ژانویه 2021 و حمله طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره انجام شده است. روزنامه واشنگتن پست در این مورد گزارش داد: «سرویس مخفی آمریکا - که وظیفه حفاظت از هیات رئیسه قوای مجریه و مقننه و نامزدهای اصلی ریاست‌جمهوری را بر عهده دارد - حصارهای فلزی به‌ارتفاع 8 فوت (تقریبا ۸ متر) را در اطراف کاخ سفید، ساختمان وزارت خزانه‌داری، بخش مجاور میدان لافایت و منزل شخصی هریس در واشنگتن دی‌سی برپا کرده است. 
همچنین در اطراف ساختمان کنگره نیز که پیش‌تر موانع موقت برای پارک دوچرخه در فضای شهری تعبیه شده بود، تابلوهایی با این عنوان نصب شده است: «منطقه امنیتی؛ عبور نکنید». به گزارش این روزنامه که به طور سنتی نزدیک به دموکرات‌هاست اما در این دوره از انتخابات اعلام بی‌طرفی کرده، علاوه بر واشنگتن، سرویس مخفی قصد دارد با هدف مقابله با خشونت‌های احتمالی پس از انتخابات، اقدامات امنیتی فیزیکی را در اطراف غرب پالم‌بیچ در فلوریدا اتخاذ کند؛ مکانی که دونالد ترامپ آنجا در شب انتخابات میزبان یک رویداد انتخاباتی خواهد بود. 
* خطر خشونت پساانتخاباتی
به گزارش شبکه یورونیوز، ارگان اتحادیه اروپایی، خشونت پساانتخاباتی در ایالات متحده طی روزهای پیش رو کاملا محتمل است. بر این اساس دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان نه تنها هنوز شکست ۴ سال پیش خود را نپذیرفته، بلکه این بار نیز مانند سال 2020 در شب انتخابات ریاست‌جمهوری، در حالی که هنوز روز اصلی رای‌گیری آغاز نشده و حتی نتایج آرای زودهنگام قطعی نشده است، قصد دارد اعلام پیروزی کند؛ اقدامی که می‌تواند مانند ۴ سال پیش هواداران خشمگین و مسلح او را در صورت عدم پیروزی وادار به یک شورش دیگر علیه حاکمیت سیاسی آمریکا کند. ترامپ در اظهاراتی که بوی فراخوان حامیانش برای شورش دوباره را می‌دهد، در آستانه انتخابات روز سه‌شنبه اعلام کرد ترک کاخ سفید توسط او و تحویل آن به بایدن در پی آنچه تقلب در انتخابات ۴ سال پیش خوانده، اشتباه بوده است. در واقع یورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره توسط ترامپیست‌ها نیز به تحریک مستقیم او در ظهر همان روز و به فاصله ۲ ماه پس از برگزاری انتخابات 2020 انجام شد تا مانع تایید پیروزی جو بایدن توسط قانونگذاران شوند. ترامپ روز یکشنبه در تجمع انتخاباتی در ایالت پنسیلوانیا نتایج نظرسنجی‌ها را دروغ توصیف و تاکید کرد: «در انتخابات پیروز خواهم شد».
کمیته ملی حزب جمهوری‌خواه نیز گفته است هزاران ناظر را در حوزه‌های انتخاباتی مستقر می‌کند تا بر روند رای‌گیری نظارت کنند. دموکرات‌ها نگرانند این ناظران برای رای‌دهندگان مخالف دونالد ترامپ یا کارکنان حوزه‌های رای‌گیری مزاحمت ایجاد کنند. علاوه بر واشنگتن برقراری وضعیت خاص امنیتی در چندین شهر بزرگ دیگر آمریکا نیز مشهود است. مقام‌های انتخاباتی در برخی حوزه‌ها پیشاپیش خواستار حضور مسؤولان پلیس در حوزه‌ها شده‌اند و شیشه‌های ضدگلوله نیز در محل نصب شده است. در مقابل طرفداران دونالد ترامپ به ۲ بار اقدام به ترور او طی کمتر از 4 ماه اشاره می‌کنند و بر این باور هستند خطر جانی برای او وجود دارد.
* نشانه‌های جنگ داخلی
در دوران معاصر تاکنون فقط 2 بار گارد ملی و تفنگداران دریایی آمریکا در خیابان‌های پایتخت حاضر شده‌اند که یک بار در زمان ریاست‌جمهوری جرج بوش پدر و بار دوم در آخرین روزهای ریاست‌جمهوری ترامپ پس از شورش انتخاباتی ۶ ژانویه بوده است. سومین حضور نیروهای ویژه در واشنگتن طی روزهای آتی قابل پیش‌بینی است. این نیروها برای دهه‌ها نماد هژمونی نظامی آمریکا بر دیگر مناطق جهان به بهانه برقراری دموکراسی بوده‌اند و حالا نمایش قدرت داخلی‌شان نشانه افول دموکراسی در خود آمریکا و در پیش بودن جنگ داخلی است. ایالت واشنگتن که همنام پایتخت بوده اما در سوی دیگر آمریکا و در ساحل شمال غرب آن واقع شده از ابتدای هفته جاری، برخی اعضای گارد ملی را به ‌دلیل نگرانی‌ها و دریافت اطلاعاتی درباره احتمال بروز خشونت‌های مرتبط با انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 فعال کرده است. فرماندار واشنگتن در بیانیه‌ای نوشت: «بر اساس اطلاعات خاص و کلی و نگرانی‌هایی مرتبط با بروز خشونت‌های احتمالی یا هر اقدام غیرقانونی دیگر در ارتباط با انتخابات پیش‌ رو، من این اطمینان را به شما می‌دهم که برای پاسخگویی به این شرایط کاملا آماده‌ایم». این ایالت در مرز با کانادا که انتظار می‌رود بر اساس نظرسنجی‌ها هریس بتواند به ‌آسانی در آن پیروز شود، یکی از ۲ ایالت شمال غرب آمریکاست که چند روز پیش، شاهد به آتش کشیده شدن مرموز صندوق‌های رای‌گیری بود. این اتفاق‌ها دوشنبه هفته گذشته به طور همزمان در شهر پورتلند در ایالت اورگان و ونکوور ایالت واشنگتن رخ داد. 
* ترس هریس
کاملا هریس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و نامزد دموکرات‌ها از ترس حمله احتمالی حامیان ترامپ، قصد دارد شب انتخابات را در دانشگاه هواوارد واشنگتن سپری کند، نه در منزل خود. اداره پلیس واشنگتن اعلام کرد خیابان‌های منتهی به این دانشگاه بسته خواهد شد و هیچ اتومبیلی اجازه توقف ندارد و برای مناطق اطراف نیز مسیرهای انحرافی برای رفت‌وآمد در نظر گرفته می‌شود. به گزارش روزنامه وال‌استریت ژورنال، هریس حتی روز یکشنبه با شرکت زودهنگام در انتخابات، رای خود را به صورت رای پستی ارسال کرد. او در این باره به خبرنگاران گفت: «من رای خود را به ‌طور پستی ارسال کردم و رای من در حال رسیدن به کالیفرنیا (محل اقامت رسمی هریس) است». برخی تحلیلگران این اقدام هریس را نوعی محافظه‌کاری امنیتی برای پرهیز از ریسک حضور در روز سه‌شنبه در محل یک صندوق رای‌گیری ارزیابی کرده‌اند.  
* خط و نشان علیه حامیان ترامپ
آخرین اظهارات جو بایدن، رئیس‌جمهور و رقیب پیشین ترامپ و کاملا هریس، معاون رئیس‌جمهور و رقیب فعلی او نیز بر آتش التهابات انتخاباتی افزوده است. بایدن در اظهاراتی خشمگینانه و در حالی که دندان‌هایش را به هم می‌فشرد، در مقابل حامیان حزب دموکرات گفت: «باید هواداران ترامپ را زد!» هریس هم که بارها تاکید کرده بود دونالد ترامپ برای دموکراسی ایالات متحده خطرناک است این هفته اعلام کرد هر کس به ترامپ رای دهد، دشمن آمریکاست. 
* رکورد رأی در رقابت نفسگیر
طبق آخرین اطلاعات، بیش از ۷۸ میلیون رای‌دهنده آمریکایی در انتخابات زودهنگام شرکت کردند که این ترکیبی از رای‌دهی پستی و حضوری است. کل آرای ریخته شده تا قبل از پنجم نوامبر، تقریبا نیمی از ۱۶۰ میلیون رای ثبت شده در سال ۲۰۲۰ بوده است که بالاترین میزان مشارکت رای‌دهندگان زودهنگام در ایالات متحده در بیش از ۱۰۰ سال گذشته را به ثبت رساند. مجموع شهروندانی که این دوره برای رای دادن ثبت‌نام کرده‌اند حدود ۱۶۸ میلیون نفر هستند. بالاترین میزان مشارکت در تگزاس با 8.9 میلیون رای، فلوریدا با 8.1، کالیفرنیا با 7.6، کارولینای شمالی با 4.4 و جورجیا با ۴ میلیون رای است. اگرچه نظرسنجی‌ها حاکی از پیشتازی خفیف هریس بر ترامپ در آرای زودهنگام است اما نباید فراموش کرد فعلا 37.8 درصد دموکرات‌ها در مقابل  36.1 درصد جمهوری‌خواهان در رای‌گیری زودهنگام شرکت کرده‌اند. اشاره روز یکشنبه ترامپ به ساختگی بودن نظرسنجی‌ها بویژه نتیجه غیرمنتظره در ایالت آیوا - که نماد سنتی پیروزی یک نامزد در کل انتخابات است - به نفع هریس گویای آن است که جمهوری‌خواهان، آماری حاکی از عقب افتادن خود از رقبای دموکرات دریافت کرده‌اند. نتایج نظرسنجی آیوا، اقبال 47 درصدی هریس در مقابل 44 درصد آرای احتمالی ترامپ را نشان می‌دهد و این در ایالتی که به طور سنتی به جمهوری‌خواهان رای می‌دهد باعث نگرانی کارزار انتخاباتی ترامپ شده است. با این حال نظرسنجی‌های سراسری نشان می‌دهد ۲ طرف کاملا شانه به شانه حرکت می‌کنند و در رقابتی نفسگیر، نتیجه واقعا غیرقابل پیش‌بینی است.
***
چرا ایرانیان مقیم آمریکا ترامپ را نمی‌خواهند؟
جدیدترین نظرسنجی یک موسسه آمریکایی نشان می‌دهد اکثر ایرانیان مقیم ینگه دنیا برخلاف سلطنت‌طلبان و براندازان، خواهان روی کار آمدن دونالد ترامپ در کاخ سفید نیستند. 45 درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی اخیر موسسه پایا (PAAIA) موسوم به ائتلاف روابط عمومی ایرانیان آمریکایی گفته‌اند احتمال بیشتری دارد به کاملا هریس، معاون رئیس‌جمهور فعلی ایالات متحده و نامزد دموکرات‌ها رای بدهند. در مقابل این نسبت درباره ایرانیان مقیم آمریکا که ممکن است به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین و نامزد جمهوری‌خواهان رای دهند  41 درصد است.  جالب اینجاست که 42 درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی ترجیح می‌دهند اکثریت دموکرات به جای اکثریت جمهوری‌خواه در کنگره حضور داشته باشند و در مقابل فقط 31 درصد طرفدار برتری جمهوری‌خواهان در قوه مقننه ایالات متحده هستند.  نکته جالب دیگری که در نظرسنجی پایا به چشم می‌خورد، ۳ عامل مهم تعیین‌کننده در رای ایرانیان مقیم ینگه دنیا به یکی از ۲ حزب حاکم آمریکاست که شامل بهبود روابط ایران و آمریکا (55 درصد)، تورم و استانداردهای زندگی در آمریکا (40 درصد) و اقتصاد و مشاغل جامعه ایرانیان آمریکا (39 درصد) می‌شود. به عبارت دیگر، جامعه ایرانیان مقیم ایالات متحده در سیاسی‌ترین حالت، به دنبال بهتر شدن روابط واشنگتن با تهران هستند که دقیقا در مقابل انگیزه لابی صهیونیسم و مقامات رژیم اسرائیل است. 

Page Generated in 0/0102 sec