printlogo


کد خبر: 294800تاریخ: 1403/8/16 00:00
اخبار

معاون هنری وزیر ارشاد در نخستین روز کاری به خانه هنرمندان رفت
نادره رضایی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین روز کاری خود از نمایشگاه هفته تصویرگری ۱۴۰۳ در گالری‌های ممیز، زمستان و پاییز بازدید و با تعدادی از هنرمندان حاضر در این نمایشگاه دیدار و گفت‌وگو کرد. رضایی همچنین در گالری بهار خانه هنرمندان ایران به تماشای عکس‌های تئاتر اختر تاجیک با عنوان «یادها و خاطره‌ها» نشست.
در جریان این بازدید سعید اسلام‌زاده، مدیر روابط‌ عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشت.
***
پخش مستندهای ویژه روز جهانی علم از شبکه آموزش
به مناسبت ۱۹ آبان که روز جهانی علم است، مستند «کهربا» شنبه ۱۹ آبان ساعت ۲۰ از شبکه آموزش سیما پخش می‌شود. این مستند به بازنمایی سیمای نخبگان و دانشمندان برجسته کشور می‌پردازد.
همچنین، مجموعه مستند 3 قسمتی «علم و اسلام» از شنبه ۱۹ تا ۲۱ آبان هر شب ساعت ۱۹ از شبکه آموزش روی آنتن می‌رود. در این مجموعه جیم الخلیلی فیزیکدان به کشورهایی چون ایران، تونس، عراق و مصر می‌رود تا درباره دانشمندان بزرگ جهان اسلام که دستاوردهای علمی حال حاضر جهان وابسته به آنان است، بیشتر بداند. «زبان علم»، «امپراطوری منطق» و «قدرت تردید»، عناوین هر یک از قسمت‌های این مجموعه است.
مستند «جهان به هم پیوسته» نیز مستند دیگری است که به مناسبت روز جهانی علم یکشنبه ۲۰ آبان ساعت ۲۰:۳۰ از این شبکه پخش می‌شود. این مجموعه مستند به بررسی محتویات خاک صحرای آفریقا و نقش آن بر حاصل‌خیزی جنگل‌های آمازون در آمریکای جنوبی می‌پردازد.
***
«ردپای خوب زیستن در شرایط بحرانی» بررسی می‌شود
نشست «ردپای خوب زیستن در شرایط بحرانی» توسط نشر دکسا پنجشنبه این هفته ۱۷ آبان‌ماه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود. این‌ برنامه به بهانه چاپ کتاب‌های مجموعه «شکوفایی» توسط انتشارات دکسا برگزار می‌شود. 
محور موضوعی آن هم از این ‌قرار است که چگونه می‌توان در شرایط بحرانی به شکوفایی، شادکامی و بهزیستی اندیشید و آنها را زندگی کرد. رویکردها در پاسخ به این پرسش گوناگون است و هر طیف و طبقه، نقطه‌نظر ویژه خود را به این پرسش دارد. برای برخی امید رسیدن به شکوفایی و شادی به اتمام رسیده و برای برخی همچنان روزنه‌هایی وجود دارد و برای برخی دیگر نیز آینده تماما روشن است.
مصطفی ملکیان، هادی صمدی، سروش صحت و گلی امامی در این نشست حضور یافته و سخنرانی می‌کنند. این ‌برنامه روز پنجشنبه ۱۷ آبان‌ماه از ساعت ۱۴ در خانه اندیشمندان علوم‌انسانی برگزار می‌شود.
***
تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره سما
مهلت ارسال آثار به دومین جشنواره تولیدات رسانه‌ای جهادی سما که در ۲ بخش «حرفه‌ای» و «مردمی» برگزار می‌شود، تا یکشنبه ۲۰ آبان‌ماه تمدید شد. این‌رویداد در هفته بسیج و با هدف تقدیر از آثار مروج گفتمان سازندگی، محرومیت‌زدایی و امیدافزایی برگزار می‌شود.
جشنواره «سما» نگاهی جریان‌ساز و مستمر برای تحقق جهاد تبیین دارد و تلاش خواهد کرد در این دوره‌، ظرفیت بی‌مانند جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و فعالان مردمی را به‌کار گیرد. در بخش حرفه‌ای، آثار در 4 بخش مستند تلویزیونی، تولیدات رادیویی، خبری و فضای مجازی و در بخش مردمی، آثار در بخش‌های تولیدات تصویری و فضای مجازی، ایده داستان و فیلمنامه، کتاب، شعر و دل‌نوشته پذیرش می‌شوند. علاقه‌مندان می‌توانند برای ارسال آثار خود به وبگاه جشنواره به نشانی samafest.iriborg.ir یا @samafest در بله و ایتا مراجعه کنند.
***
چاپ یک داستان عاشقانه از موراکامی
کتاب «شهر و دیوارهای نامطمئنش» نوشته هاروکی موراکامی به تازگی با ترجمه امیر دیانتی توسط نشر نیماژ منتشر شده است. این ‌کتاب از زبان ژاپنی به فارسی ترجمه شده و هنوز ترجمه‌ انگلیسی آن منتشر نشده است.
«شهر و دیوارهای نامطمئنش» داستانی عاشقانه درباره جست‌وجو؛ قصیده‌ای است در بزرگداشت کتاب‌ها و کتابخانه‌هایی که این گنجینه‌ها را در خود جای داده‌اند و تمثیلی است برای این روزگار غریب. داستان در مرز خیال و واقعیت روایت می‌شود و میان شهر محصورشده، میان دیوارها و دنیایی که می‌شناسیم یا تصور می‌کنیم می‌شناسیم، رفت‌ و برگشت دارد. داستان این کتاب ماجرای پسر و دختری نوجوان است که عاشق هم می‌شوند. دختر به او می‌گوید خود واقعی‌اش جای دیگری است. شهری محصورشده میان دیوارها که تک‌شاخ‌ها در آن جولان می‌دهند و کتابخانه‌ها به‌جای کتاب رویاهای باستانی دارند و تکنولوژی در آن جایی ندارد. در ادامه داستان دختر ناگهان و به ‌شکل مرموزی ناپدید می‌شود، مرد در میانسالی به شهر محصور و میان دیوارها می‌رسد و دختر هنوز در همان سنی است که مرد اولین ‌بار دیده بودش. همه‌چیز همان‌گونه است که دختر گفت اما پشت نقابی دل‌فریب، ماجرایی شوم خفته است.
‌هاروکی موراکامی، نویسنده ژاپنی، از نویسندگانی است که تایید مخاطبان جهانی و منتقدان ادبی را با هم دارد؛ او در ایران بیشتر با کتاب‌های «کافکا در کرانه»، «جنگل نروژی» و «از دو که حرف می‌زنم، از چه حرف می‌زنم؟» شناخته شده است. این کتاب با ۵۵۰ صفحه و قیمت ۵۴۰ هزار تومان عرضه شده است.

Page Generated in 0/0079 sec