طبق گزارش دیروز روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت، ارتش رژیم صهیونیستی در آخرین اقدام پس از تخریب چند ناحیه روستایی با استفاده از حملات بزدلانه هوایی در مرز جنوب لبنان با شمال سرزمینهای اشغالی، چند لشکر خود را که از پیشروی در خاک لبنان ناتوان بودند تا پشت مرزها عقب کشید. البته این گزارش طبق شواهد میدانی و درگیریهای حزبالله لبنان در مرزهای جنوب صحیح نیست و ارتش اشغالگر همچنان از چند جبهه برای نفوذ به شهرهای جنوب لبنان و مواضع استراتژیک تلاش میکند. ارتش اشغالگر صهیونیستی همچنان از جبهههای حولا و شمال میس الجبل، عیترون و مارونالرأس به حملات زمینی خود ادامه میدهد؛ حملاتی اشغالگرانه که با مقاومت بینظیر نیروهای حزبالله لبنان مواجه شده و منجر به فرار نیروهای ارتش اشغالگر پس از متحمل شدن تلفات و خسارات میشود؛ تلفاتی که به صورت روزانه اخبار آن اعلام شده و به کابوس بیمارستانهای رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. حملات نیروهای حزبالله لبنان به تجمع نیروهای اشغالگر در پشت خط مقدم و از فاصله نزدیک با استفاده از راکتهای کوتاهبرد نیز از دیگر ضرباتی است که صهیونیستها را کلافه کرده است؛ حملاتی که نشاندهنده حضور رزمندگان حزبالله برخلاف ادعا و تبلیغ ارتش غاصب در مرزهای لبنان با سرزمینهای اشغالی است. این حضور فعال و ضربات رزمندگان حزبالله لبنان در حالی ادامه دارد که جنوب لبنان با استفاده از پهپاد، هواپیما، ماهواره و حتی کشتیهای نظامی و اطلاعاتی اروپاییها و آمریکا رصد مداوم شده و بمباران جنوب لبنان که منجر به از بین رفتن منازل ساکنان روستاهای جنوب شده است، بدون وقفه ادامه دارد. تداوم و حتی شدت یافتن عملیاتهای موشکی و پهپادی حزبالله لبنان نیز منجر به کلافگی و سردرگمی نیروهای اشغالگر در مرز لبنان و همچنین پشت خطمقدم شده است.
حزبالله لبنان متناسب با حضور و سطح تهدیدات رژیم صهیونیستی عملیاتهای خود را کاهش یا افزایش میدهد و خود را برای نبردی طولانی آماده کرده است؛ نبردی که در پی آن ارتش اشغالگر توان پیشروی بدون تلفات را نداشته و حتی با تلفات نیز پیشروی خاصی را حاصل نکرده است. رژیم صهیونیستی با وجود نمایان شدن هزینههای جنگ و شکست در رسیدن به اهداف خود همچنان بر جنگافروزی تاکید داشته و به جنگ فرسایشی در جنوب لبنان ادامه میدهد. از طرف دیگر در روزهای اخیر مقاومت در غزه نیز مشغول عملیات است و به صورت روزانه و مداوم نظامیان اشغالگر را در نوار غزه بویژه در شمال نوار غزه و اردوگاه جبالیا که تحت محاصره شدید قرار دارد هدف قرار میهد؛ عملیاتهایی که ماه گذشته تلفات قابل توجهی بر نظامیان اشغالگر تحمیل کرده و همچنان ادامه دارد. نیروهای مقاومت در غزه و لبنان پس از ترور و شهادت آیتالله سیدحسن نصرالله و دیگر رهبران و فرماندهان سیاسی و نظامی خود حتی لحظهای از مقاومت و عملیات نظامی ضدصهیونیستی دست برنداشته و همچنان کابوس صهیونیستها در غزه و لبنان ادامه دارد. به همین دلیل نیز در جدیدترین اقدام هماهنگ رژیم صهیونیستی و متحدانش در اروپا و آمریکا پیشنهادات مذاکره روی میز رهبران سیاسی لبنان و غزه قرار داده شده است که همچنان به صورت یکجانبه تنها منافع رژیم صهیونیستی را تامین و حصول نتیجه از راه مذاکره را غیرممکن میکند.
* ضربه به کارخانههای نظامی اسرائیل
روز سهشنبه در ادامه 19 عملیات ضدصهیونیستی در روز دوشنبه، حزبالله لبنان چندین عملیات موشکی و پهپادی جدید اجرا کرد. نیروهای حزبالله در نخستین عملیات خود در روز سهشنبه تجمع نیروهای اشغالگر را در اطراف شهر مارونالراس با استفاده از موشک هدف قرار دادند، همچنین تجمع نیروهای اشغالگر را در پادگان دوفف با موشکهای خود هدف حمله قرار دادند. حزبالله لبنان همچنین با ادامه عملیاتهای خود پادگان معالیه گولانی واقع در جولان اشغالی و همچنین کارخانه ساخت مواد منفجره و میکسر سوخت موشک را در منطقه الخضیره در سرزمینهای اشغالی هدف حملات پهپادی و موشکی قرار داد که منجر به تخریب گسترده این کارخانه و ضربه سنگین به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی شد. حزبالله همچنین تجمع نظامیان اسرائیلی در پایگاه الرمتا در مزارع اشغالی شبعا را مورد حمله راکتی قرار داد.
* کمبود نیروی شدید ارتش صهیونیستی
یوسی یهوشع، تحلیلگر صهیونیست مسائل نظامی با انتشار مقالهای در روزنامه یدیعوت آحارانوت فاش کرد اوضاع میدانی رژیم دشوار است و ارتش بشدت به ۷ هزار نیرو نیاز دارد.
بر اساس این گزارش در حالی که کابینه نتانیاهو برای معاف کردن یهودیان افراطی (حریدیها) از خدمت نظامی زمینهسازی میکند، ارتش صهیونیستی با کمبود شدید نیرو مواجه شده است.
مسؤولان صهیونیست مدعی شدند میتوانستند از آگوست گذشته ۳ هزار جوان از حریدیها را به خدمت سربازی بگیرند اما فقط ۱۲۰۰ تن از 3 هزار نفری که امکان پیوستن آنها به خدمت سربازی وجود دارد، به ارتش پیوستند.
با توجه به شمار کشتهشدگان و مجروحان اسرائیلی در جنگهای یک سال اخیر و کاستن از بار نیروهای خسته ذخیره ارتش، افزایش شمار نیروها از میان سربازان خدمت اجباری بسیار اهمیت دارد.
در سالهای گذشته ۳۳ درصد نیروهای ملزم به حضور در خدمت سربازی وارد مراکز خدمت سربازی نشدند. این یعنی از هر ۳ نفر یک نفر به خدمت سربازی نرفته است. ۱۵ درصد نیروها طی خدمت سربازی عقبنشینی کردند و دیگر به نیروهای ذخیره ارتش نپیوستند.
همچنین درصد کسانی که به علل پزشکی یا روحی - روانی از معافیت خدمت سربازی برخوردار شدهاند، از ۴ به ۸ درصد افزایش یافته است. اسامی ۱۸ هزار سرباز وابسته به نیروهای ذخیره ارتش و ۲۰ هزار نیروی پشت جبهه به عنوان بخشی از نیروهای ذخیره یگانها ثبت شده است که هنگام احضارشان پاسخ مثبت نمیدهند.