printlogo


کد خبر: 294816تاریخ: 1403/8/16 00:00
اخبار

اجرای سراسری واکسیناسیون «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده
معاون بهداشت وزارت بهداشت از اجرای سراسری واکسیناسیون «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده خبر داد. دکتر علیرضا رئیسی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت اجرای واکسیناسیون روتاویروس گفت: تزریق واکسن روتاویروس به صورت پایلوت در برخی مناطق کشور در حال انجام است. براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این واکسن، حداکثر تا ۳ هفته آینده وارد برنامه واکسیناسیون ملی می‌شود. معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر، واکسن پنوموکوک از واکسن‌هایی است که به صورت سراسری در کشور تزریق می‌شود. به اذعان مسؤولان وزارت بهداشت، واکسن روتاویروس در ۲، ۴ و ۶ ماهگی و همچنین واکسن پنوموکوک در ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود. واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان به علت بیماری‌های ذات‌الریه جلوگیری می‌کند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل سالانه از ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.
***
چگونگی درس خواندن و آماده شدن دانش‌آموزان برای المپیادها
رئیس کمیته علمی المپیاد ترکیبیات با بیان اینکه می‌توانیم بستری را فراهم کنیم تا دانش‌آموزان مستعد از سنین پایین با المپیاد آشنا شوند تا استعدادها شناسایی و آموزش‌های مناسبی برای آنها در نظر گرفته شود و برای سال‌های آینده آماده شوند گفت: این طرح در ذهن است و تا مراحل اجرایی آن انجام شود، نیاز به حمایت مالی و زیرساختی دارد. علیرضا علیپور در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه باشگاه دانش‌پژوهان جوان برنامه‌های گسترده‌ای را برای دانش‌آموزان مستعد در نظر دارد افزود: اگر حمایت‌های لازم انجام شود می‌توانیم برنامه‌ها را مدیریت کنیم که از مهم‌ترین آنها آموزش عمومی ترکیبیات در کل ایران برای تمام استعدادهای ایرانی بویژه استعدادهای نقاط محروم است. وی با بیان اینکه می‌توانیم بستری را فراهم کنیم تا دانش‌آموزان مستعد از سنین پایین یعنی کلاس چهارم و پنجم دبستان کم‌کم با این مقوله آشنا شوند تا استعدادها شناسایی و آموزش‌های مناسبی برای آنها در نظر گرفته شود و برای سال‌های آینده آماده شوند افزود: این طرح در ذهن است و تا مراحل اجرایی آن انجام شود نیاز به حمایت مالی و زیرساختی دارد تا شرایطی فراهم و امکان دسترسی مهیا شود و بتوان افراد را تحت پوشش قرار داد. علیپور درباره نحوه درس خواندن برای المپیادها گفت: دانش‌آموزان برای المپیاد باید مدت زمان بیشتری برنامه‌ریزی کنند، حداقل فرصت یکی دو ساله نیاز است تا آموزش‌های لازم را ببینند و توانمندی‌های حل مساله را بالا ببرند تا بتوانند در مسابقات موفق باشند.
***
وجود ۱۴۰۰ مرکز مراقبت پرستاری در منزل در کشور
رئیس سازمان نظام پرستاری از وجود ۱۴۰۰ مرکز مراقبت پرستاری در منزل در کشور خبر داد و گفت: مشخص نیست چه تعداد از این مراکز فعال هستند و چه نقشی در اقتصاد سلامت ایفا می‌کنند. دکتر احمد نجاتیان دیروز در مراسم بزرگداشت روز پرستار که در هتل المپیک تهران برگزار شد، اظهار کرد: مراقبت در کشور ما هنوز در متون علمی به‌طور کافی مورد توجه قرار نگرفته است. زمانی معاونت پرستاری تحت عنوان معاونت مراقبت‌های پرستاری نام‌گذاری شد و در حقیقت، این معاونت به‌منظور توجه به مفهوم مراقبت تشکیل شد. در آینده، با سیل پیری جمعیت مواجه خواهیم شد و این جمعیت سالمند علاوه بر نیاز به خدمات درمانی و توانبخشی، به مراقبت‌هایی نیاز خواهند داشت که ویژگی اصلی آنها طولانی‌مدت بودن است. به همین دلیل، مراقبت پرستاری در منزل یک مفهوم کاملا شناخته‌شده است. نجاتیان ادامه داد: ما تنها می‌دانیم که 1400 مرکز هوم‌کر (مراقبت پرستاری در منزل) مجوز دارند اما نمی‌دانیم این مراکز چه سهمی در اقتصاد سلامت دارند و چه مقدار از پرداخت‌های مردم در این حوزه هزینه می‌شود. در حالی که مراقبت در منزل به شدت نیاز است و در نظام سلامت مغفول مانده است. نجاتیان خاطرنشان کرد: بازار مراقبت در منزل سال 2023 بالغ بر 250 میلیارد دلار بوده و پیش‌بینی می‌شود به حدود 400 میلیارد دلار در سال‌های آینده برسد، بنابراین اگر به این موضوع توجه کنیم، در آینده می‌توانیم این بازار را به‌خوبی ایجاد کنیم. در دوران کرونا، هزاران نفر در منازل مراقبت‌های پرستاری دریافت کردند و به همین دلیل، توجه به این حوزه امری ضروری است، زیرا این مراکز بار زیادی از خدمات درمانی را برعهده گرفته‌اند.

Page Generated in 0/0165 sec