گروه سیاسی: سخنگوی قوهقضائیه دیروز در نشست خبری درباره عوامل تامینکننده تجهیزات ترور دانشمند شهید دکتر محسن فخریزاده و همینطور عوامل دخیل در حمله تروریستی منطقه تفتان سیستانوبلوچستان و چند پرونده قضایی دیگر توضیحاتی ارائه کرد. وی همچنین خبر جالبی را درباره جمشید شارمهد، سرکرده گروهک تروریست تندر بیان کرد و گفت: «حکم او آماده اجرا بود اما قبل از اجرای حکم، مرد». سخنگوی قوهقضائیه در نشست خبری دیروز (سهشنبه) با اشاره به یومالله 13 آبان گفت: آمریکاییها همچنان دچار اشتباه محاسباتی هستند و به توانمندیهای ملت ایران پی نبردهاند و دشمنیهای خود را ادامه میدهند. ملت ما با دستاوردهای خود سیلی محکمی به جهانخواران تحمیل کرده و راه خود را ادامه میدهد. جهانگیر همچنین اظهار داشت: ضمن محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی در حمله به خاک ایران، به حرکت غرورآفرین پدافند سربلند هوایی کشورمان در دفع حملات به سرزمینمان افتخار میکنیم و به خانواده شهدای این حمله تبریک و تسلیت عرض میکنیم.
* تعدادی از تروریستهای تفتان غیرایرانی بودند
جهانگیر در ادامه به حمله تروریستی در تفتان استان سیستانوبلوچستان پرداخت و گفت: در این جنایت جمعی از نیروهای امنیتی کشور شهید شدند که تبریک و تسلیت عرض میکنیم. دستگاه قضا در تعقیب و مجازات تروربستها و آمران و مباشران و مرتبطان آنها اقدام لازم و قاطع را به عمل خواهد آورد. وی در توضیح اقدامات قضایی انجامشده در پی این حمله بیان داشت: دادستان مرکز استان بلافاصله به اتفاق عوامل نظامی و انتظامی در محل وقوع حادثه حاضر شد و دستورات لازم را صادر کرد. تا الان 10 نفر از عوامل پشتیبان و مرتبطان دستگیر شدهاند و در جریان تعقیب و گریز و درگیری، تاکنون 8 تروریست معدوم شدهاند که تبعه غیرایرانی هم در میان کشتهشدگان است. ۱۴ تروریست هم دستگیر شدهاند که دستگیرشدگان به جنایاتشان در اقدامات تروریستی دیگر اعتراف کردهاند. اقدامات پلیسی و امنیتی لازم برای دستگیری سایر متهمان و مرتبطان توسط عوامل وزارت اطلاعات، فراجا و نیروی قدس سپاه در حال انجام است.
* ابزار ترور شهید فخریزاده چگونه وارد کشور شد؟
جهانگیر در توضیح آخرین وضعیت پرونده شهید فخریزاده اظهار کرد: رژیم صهیونیستی در رابطه با شناسایی و ترور دانشمندان ایرانی تحرکاتی داشته که در استانهای مختلف نیروهای امنیتی به رصد عوامل جاسوسی اقدام کردند و در این رابطه 8 نفر در استان آذربایجان غربی شناسایی و دستگیر شدند که 3 تن از آنها به دلیل جاسوسی برای رژیم صهیونیستی با صدور جلب به دادرسی به دادگاه معرفی شدند. این افراد در پوشش قاچاق مشروبات الکلی اقدام به انتقال تجهیزات ترور شهید فخریزاده کرده بودند که در مرحله بدوی به اعدام محکوم شدند و پرونده الان در مرحله فرجامخواهی قرار دارد. درباره سایر متهمان هم پرونده مفتوح است. جهانگیر همچنین درباره وضعیت پرونده چای دبش اظهار داشت: درباره پرونده تخلفات گروه دبش باید گفت تعهدات ارزی گروه دبش بیش از 3 میلیارد یورو است که برای 2.8 میلیارد یورو رفع تعهدات انجام نشده و به میزان 2.7 میلیارد یورو کالا وارد نشده است. به دلیل عدم ورود کالا به کشور مهلت رفع تعهد 2.2 میلیارد یورو منقضی شد. وی افزود: بیش از 20 هزار میلیارد تومان اموال اعم از منقول و غیرمنقول شناسایی و توقیف شده است. درباره کالاهای موجود، 6 هزار و 695 تن چای به ارزش 772 میلیارد تومان توسط سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی فروش رفته است. در مزایده حضوری در 12 آبان در استان هرمزگان از مجموع 89 دستگاه کانتینر، 52 دستگاه کانتینر به مبلغ 177 میلیارد تومان به فروش رسیده است.
* صدور اعلان قرمز برای مرجان شیخالاسلامی
جهانگیر درباره پرونده تخلف پتروشیمی و استرداد مرجان شیخالاسلامی گفت: شیخالاسلامی اتهامات متعددی داشت از جمله مشارکت در اخلال کلان اقتصادی، تحصیل مال از طریق نامشروع و کلاهبرداری که در یک پرونده به 20 سال و در پرونده دیگر به یک سال حبس محکوم شد. از آنجا که رأی به صورت غیابی صادر شده بود، اعلان قرمز صادر و اقدامات لازم از سوی پلیس اینترپل انجام شده تا به کشور مسترد شود.
* شارمهد قبل از اجرای حکم مُرد
سخنگوی قوهقضائیه درباره رفتارهای خصمانه دولت آلمان درباره جمشید شارمهد گفت: درباره اقدامات دولت آلمان باید بگوییم دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، مستقل است و به هیچ کشور خارجی حق ورود و دخالت در جریانهای قضایی کشورمان را نمیدهیم، لذا این حق قانونی ما است که به جرائم اتباع خودمان رسیدگی کنیم. وی افزود: این فرد جانی یک تروریست بود و دستگاه قضایی ایران با توجه به اقدامات تروریستی انجامشده، او را به عنوان یک ایرانی محاکمه کرد. جهانگیر گفت: البته اگر فرد مورد اشاره ایرانی هم نبود و در ایران مرتکب جرائمی شده بود، طبق قوانین و مقررات این حق را داشتیم که به جرائم او رسیدگی کنیم که این اتفاق هم افتاد. سخنگوی قوهقضائیه اظهار کرد: پرونده این فرد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفت و منجر به محکومیت وی شد. جمشید شارمهد محکوم به اعدام شد و حکم او آماده اجرا بود اما قبل از اجرای حکم، مرد.