printlogo


کد خبر: 294842تاریخ: 1403/8/17 00:00
بهروز غریب‌پور در نشست خبری اپرای مولوی مطرح کرد
اپرای مولوی بین مردم جایگاه ویژه‌ای دارد

گروه فرهنگ و هنر: اپرای مولوی یکی از پرمخاطب‌ترین اپراهای بهروز غریب‌پور است که اواخر دهه 80 برای نخستین بار روی صحنه رفت؛ نمایشی عروسکی که از بین سایر آثار غریب‌پور همواره با استقبال مخاطبان رو به رو و همواره بلیت‌های این اثر زودتر از سایر آثار پیش‌فروش شد. غریب‌پور این اپرا را از سال 88 تاکنون 4 بار اجرا کرده است که مطابق خبری که چند روز پیش منتشر شد قرار است این نمایش برای پنجمین بار روی صحنه برود. بر همین اساسا روز گذشته نشست خبری این اپرا در تالار فردوسی بنیاد رودکی برگزار شد. 
بهروز غریب‌پور نشست خبری خود را با شعری از مولوی آغاز کرد و با اشاره به زمانی که برای تولید این اپرا صرف کرده است، گفت: اپرای مولوی یکی از آثار ماست که طی ۱۵ سال که از عمرش می‌گذرد بارها در تهران، شیراز، دوبی و رم اجرا شده است و تاثیری که بر مخاطب گذاشته باعث شده اتفاقات جالبی بیفتد که هم از نظرم اسف‌انگیز و هم شادی‌بخش است؛ دی وی دی اپرای مولوی به نام شمس و مولانا هم به صورت کالای ربوده شده فرهنگی در دسترس مردم قرار گرفته که از راه‌های مختلفی جلوی این کار را گرفتم. همچنین این سارقان فرهنگی نوشته بودند هیچ کس حق تکثیر آن را ندارد و هر کس این کار را انجام بدهد، پیگرد قانونی دارد؛ سارقان ماهری بودند!
غریب‌پور افزود: همچنین از این بابت خوشحال بودم که هر اثری که به سرقت می‌رود و سودی از آن حاصل می‌شود، یک سود دیگر هم دارد، تصورتان این است که این اثر در میان مردم جایگاهی دارد و خوشبختانه اغلب آثار ما چنین جایگاهی دارد و اپرای مولوی در این میان یک استثناست، به دلیل اینکه با نام رومی یکی از شاعران بسیار شناخته شده در جهان است.
نویسنده، طراح و کارگردان اپرای مولوی بیان کرد: بعد از مدتی که گروه تئاتر آران به دلیل «کووید-19» تعطیل بود و پیامدی که بر گروه گذاشته بود که برخی از اعضای گروه مهاجرت کردند، به شهرستان رفتند یا شغل‌شان را تغییر دادند، با مذاکراتی که با مدیرعامل بنیاد فرهنگی - هنری رودکی داشتم، تصمیم گرفتم گروه را دوباره احیا کنم و خوشحالم که به‌زودی میزبان مخاطبان گروه تئاتر عروسکی آران خواهیم بود.
وی اظهار داشت: اجرایی اپرای مولوی با تغییرات زیبایی‌شناسانه از ۲۲ آبان در تالار فردوسی به عنوان سالن تخصصی آغاز خواهد شد و پیش‌بینی ما برای اجرای این اثر آبان و آذرماه است؛ با توجه‌ به استقبال مخاطبان، امکان دارد مدت زمان اجراها افزایش پیدا کند. یک اجرای تخصصی اپرای عروسکی را شاهد خواهیم بود تا در عرصه ملی ادای دین کرده باشیم.
غریب‌پور گفت: کارگردانی یک اپرای عروسکی تفاوت‌های عمده‌ای با اپراهای زنده دارد؛ اگر شما پلی‌بک نکنید، قرار باشد در یک سالن مدام اجرای زنده داشته باشید، نیاز به ارکستر، گروه کر و خواننده‌های مختلف دارید، چنانکه در اپرای زنده این امکانپذیر است اما در سالنی که گنجایش ۱۲۰ نوازنده و ۴۰ نفر گروه کر ندارد امکانپذیر نیست. من در انتخاب‌ها همواره سعی می‌کنم از کسانی دعوت ‌کنم که صداهای ماندگار داشته باشند و این صداهای ماندگار جزو سرمایه‌های گروه تئاتر عروسکی آران و موسیقی ایرانی است؛ از خواننده‌هایی که در اپرای مولوی داریم، زنده‌یاد اسحاق انور صدای بی‌نظیری داشت و در 5 اپرای من حضور داشته است و جایگزینی برای او نمی‌توان پیدا کرد. وی افزود: در اجرای جدید اپرای مولوی تغییری در آواگران وجود ندارد اما تغییر در بازی‌دهندگان وجود دارد، به دلیل اینکه بازی‌دهندگان به صورت زنده اجرا می‌کنند، به دلیل مشکلات کووید و مهاجرت برخی اعضای گروه و... گروه ۳۲ نفره آران دوباره باید تشکیل شود و با اجراهای فشرده‌ای که داشتیم، اجرای بسیار حرفه‌ای را ارائه خواهیم کرد. غالب این افراد از دانشجویان رشته تئاتر عروسکی یا از علاقه‌مندان به این رشته هستند اما در گروه آران تحت آموزش قرار می‌گیرند، ما در این گروه، در کنار تولید همواره آموزش هم می‌دهیم. در کل اعضای گروه آران با عوامل تولید و پشت صحنه حدود ۴۰ نفر است.

Page Generated in 0/0065 sec