printlogo


کد خبر: 294869تاریخ: 1403/8/17 00:00
اخبار

ارز نیمایی به بازار ارز توافقی منتقل می‌شود
رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرد: تلاش این بانک این است که بازار نیمایی به بازار ارز توافقی منتقل و نرخ نیز در این بازار تعیین شود. محمدرضا فرزین گفت: آنچه هم‌اکنون در قالب ارز توافقی در جریان است، حاصل توافق میان 2 نفر است که با چانه‌زنی به توافق می‌رسند اما در سامانه طراحی شده در بازار، حراج رخ می‌دهد و نرخ تعیین می‌شود. رئیس‌کل بانک مرکزی تأکید کرد: نرخ ارز در بازار توافقی بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد و بانک مرکزی هم بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه خواهد کرد و تلاش می‌کنیم نرخ در یک کانال حرکت کند. فرزین با بیان اینکه با شروع به کار سامانه بازار ارز توافقی امکان مبادله ارز برای تمام فعالان اقتصادی فراهم می‌شود، افزود: بانک مرکزی نقش ناظر را در این بازار ایفا خواهد کرد و تنها در صورت نیاز، اقدامات سیاستی خود را با ورود به بازار به عنوان عرضه‌کننده ارز اجرا خواهد کرد.
***
۶ شاخص جدید دهک‌بندی برای حذف احتمالی یارانه
با توجه به آیین‌نامه اجرایی‌ای که به استناد جزء ۶ بند «الف» تبصره ۸ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ به تصویب هیات وزیران رسیده است، خانوارهای دارای املاک و مستغلات از جمله باغ‌ویلاهای مجلل (لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از ۳۵ میلیارد تومان، خانوارهای دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت 2 اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش ۳ میلیارد تومان، خانوارهایی که درآمدهای آنها بیش از سقف مشخص باشد، خانوارهایی که میزان خرید آنها از طریق حساب‌های غیرتجاری از رقم تعیین شده بالاتر باشد، ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه و خانوارهایی که بیش از 5 سفر خارجی در بازه یک ‌ساله داشته باشند، مشمول شرایط قطع یارانه خواهند بود.
***
افزایش قیمت بنزین در دستور کار نیست
سخنگوی دولت اعلام کرد دولت دستور کاری برای افزایش قیمت بنزین ندارد. فاطمه مهاجرانی در پاسخ به سؤالی درباره نحوه مواجهه دولت با انتخابات آمریکا گفت: پیش‌بینی‌های لازم از قبل برنامه‌ریزی شده است؛ تغییری در معیشت مردم به وجود نمی‌آید و خیلی فرقی نمی‌کند چه کسی در آمریکا رئیس‌جمهور می‌شود. همچنین مهاجرانی در پاسخ به سؤالی درباره بنزین تصریح کرد: افزایش قیمت بنزین در دستور کار دولت نیست.
***
۱۲ میلیارد دلار منابع کالاهای اساسی و دارو مصوب شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: در لایحه بودجه سال آینده ۱۲ میلیارد دلار منابع برای تأمین کالاهای اساسی و دارو پیش‌بینی شده است. حمید پورمحمدی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برای کالاهای اساسی و دارو ۱۲ میلیارد دلار منابع در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده است که بر همین اساس نیز عمل خواهد شد. وی در ادامه افزود: آنچه در بودجه سال آینده برای بازپرداخت بدهی پیش‌بینی شده، یکی پرداخت بدهی به نظام بانکی است که حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان منابع برای آن در نظر گرفته شده است که در قالب اوراق بهادار بوده و اوراق جدیدی در اختیار بانک‌ها قرار گرفته و بین خود آنها مبادله می‌شود. دوم حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان نیز برای تأدیه بدهی‌های مربوط به تأمین اجتماعی پیش‌بینی شد و سازوکارهایی نیز برای پرداخت بدهی پیمانکاران پیش‌بینی شده است.
***
افزایش ۱۷ درصدی مصرف برق صنایع انرژی‌بر
با توجه به گزارش وزارت نیرو، میزان برق تحویلی به صنایع انرژی‌بر در اوج بار سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱۷ درصد افزایش یافته و معادل اوج بار سال گذشته بوده است؛ واقعیتی که با وجود ۴۷ بار شکسته شدن رکورد مصرف برق در سال جاری اتفاق مهمی محسوب می‌شود. میزان تقاضای مصرف برق امسال ۴۷ بار نسبت به سال گذشته شکسته شد و اوج مصرف برق در ۱۷ مرداد سال جاری به ۷۹ هزار و ۸۷۲ مگاوات رسید؛ آمار و ارقامی که در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان بالاتر است و شاخص اوج بار ایران در میان ۱۴۰ کشوری که دسترسی بیش از ۹۰ درصدی به برق دارند از ۱۳۰ کشور بیشتر است. مستند بر این گزارش، با وجود افزایش بی‌سابقه تقاضای مصرف برق در ایران، در اوج بار سال جاری اما با برنامه‌ریزی دقیق و پیش‌بینی تمهیدات لازم توسط وزارت نیرو، شرایط به گونه‌ای پیش رفت تا برق صنایع معادل سال گذشته تأمین شود.
***
کاهش ۴۵ درصدی ذخایر سوخت نیروگاهی
وزیر نفت با اشاره به اینکه در زمان آغاز فعالیت دولت چهاردهم سطح ذخایر سوخت نیروگاهی نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۴۵ درصدی داشت، گفت: تلاش می‌کنیم با افزایش تولید و واردات، کاهش ذخایر در این مقطع زمانی را جبران کنیم. محسن پاک‌نژاد با بیان اینکه ذخایر نیروگاهی را با حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته تحویل گرفتیم، اظهار کرد: اکنون تمهیداتی برای افزایش تولید پالایشگاه‌ها در حوزه سوخت گازوئیل اندیشیده‌ایم تا بتوانیم کاهش ذخایر در این مقطع زمانی را جبران کنیم. وی درباره اینکه آیا می‌توان انتظار داشت در سال جاری با قطعی گاز نیروگاه‌ها و صنایع مواجه نشویم، افزود: ناترازی به معنای پیشی‌گرفتن مصرف از تولید است. بخش مهمی از راهکارهای رفع ناترازی مربوط به بهینه‌سازی مصرف و مدیریت تقاضاست و بخش دیگری هم به افزایش تولید ارتباط دارد. وزیر نفت تصریح کرد: ناترازی در حوزه انرژی در یک فرآیند زمانی کوتاه‌مدت ایجاد نشده است، به طور طبیعی رفع کامل ناترازی نیز مستلزم تمهیداتی است که اجرای آنها زمانبر خواهد بود اما همکاران بنده در صنعت نفت همه تلاش خود را خواهند کرد تا با کمترین چالش از این شرایط عبور کنیم.

Page Generated in 0/0056 sec