printlogo


کد خبر: 294874تاریخ: 1403/8/17 00:00
جریان اصلاحات درباره انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باز هم دچار خطای محاسباتی شد!
شوک کاملا به اصلاح‌طلبان

گروه سیاسی: بالاخره دیروز مشخص شد نام چهل و هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا «دونالد ترامپ» است. او 8 سال قبل هم بار اول به کرسی ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا تکیه ‌زده بود و حالا دوباره برگشته است. 
در ایران جریان موسوم به اصلاح‌طلبی اما تصورات و آرزوهای دیگری در سر داشت. آنها تصور می‌کردند کاملا هریس پیروز انتخابات است. 
بر همین اساس چند روز قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، اغلب روزنامه‌های اصلاح‌طلب طوری به استقبال این انتخابات می‌رفتند که گویی خود را آماده ریاست‌جمهوری کاملا هریس کرده بودند! در واقع آنها آنچه را که برای‌شان مطلوب بود نوشته و روی کیوسک روزنامه‌فروشی‌ها می‌فرستادند به این امید که بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و احیانا برنده شدن کاملا هریس، روزهای خوش دور میز نشستن با دولتمردان دموکرات آمریکایی تکرار شود اما به هر ترتیب دیروز «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده شد و این شاید بدترین خبر برای اردوگاه اصلاح‌طلبان بود. 
دیروز روزنامه «سازندگی» عکس یک صفحه نخست خود را به کاریکاتوری از هریس و ترامپ اختصاص داده بود. با این تفاوت که ترامپ مثل یک آدمک روی کف دست کاملا قرار داشت و تیتر درشت «چشم نگران دنیا» روی این کاریکاتور بود.
سازندگی نوشته بود: «جمهوری‌خواهان این بار برخلاف ۴ سال قبل به طرفداران خود توصیه کردند از گزینه آرای پستی یا رای دادن زودهنگام استفاده کنند. با این حال خبرگزاری رویترز گزارش داده که بررسی‌های انجام‌شده توسط مرکز تخصصی انتخابات در دانشگاه فلوریدا نشان می‌دهد در این دوره نیز دموکرات‌ها در آرای پستی از رقیب جمهوری‌خواه خود پیش افتادند؛ هرچند این فاصله نسبت به 4 سال قبل کاهش یافته اما در نهایت می‌تواند یک‌باره یک موج آبی را به وجود بیاورد و محافظه‌کاران را با مشکل روبه‌رو کند».
دیروز «موج آبی» مدنظر روزنامه سازندگی رقم نخورد و موج قرمز اغلب ایالت‌های آمریکا را درنوردید. این روزنامه در روزهای قبل هم صفحه نخست خود را به موضوع انتخابات آمریکا اختصاص داده و نگرانی از روی کار آمدن مجدد ترامپ را بیان کرده بود. چنانکه در یکی از شماره‌های خود با انتشار عکس بزرگی از میشل اوباما (همسر باراک اوباما) تیتر ‌زده بود: «ترس از ترامپ».
سازندگی اوایل همین هفته باز هم کاملا هریس را عکس یک خود کرده بود و برای این عکس نیز تیتر «پیشتازی هریس» را انتخاب کرده بود که نشان می‌دهد مدیران این روزنامه روی پیروزی کاندیدای دموکرات شرط بسته بودند.
روزنامه «هم‌میهن» هم طی چند شماره به استقبال انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا رفته بود. این روزنامه در یکی از شماره‌های خود (در روزهایی که قرار شده بود هریس به جای بایدن با ترامپ رقابت کند) عکس بزرگی از هریس روی جلد برد. «ورود هریس پایان حریص» تیتر انتخابی این روزنامه برای این پوستر خوش رنگ و لعاب بود. 
هم‌میهن همچنین در شماره روز سه‌شنبه 15 آبان با انتشار عکس ترامپ و ایلان ماسک، با تیتر «تیم ویرانگر» از قول «استیگلیتز، اقتصاددان آمریکایی» نوشته بود: «تفاوت میان برنامه‌های اقتصادی ترامپ و کاملا هریس نمی‌تواند آشکارتر از این باشد. برنامه هریس هزینه زندگی را کاهش می‌دهد – با بهره‌گیری از مفاد قانون کاهش تورم برای کاهش هزینه داروها و انرژی – و مسکن را مقرون‌به‌صرفه‌تر می‌کند. در مقابل، تعرفه‌های ترامپ (که به منزله مالیاتی بر کالاهای وارداتی است) موجب افزایش قیمت‌ها برای آمریکایی‌ها، بویژه خانواده‌های با درآمد متوسط و پایین، خواهد شد. تقریباً در هر زمینه‌ای که کشور با چالشی مواجه است، سیاست‌های ترامپ اوضاع را بدتر خواهد کرد. حتی پیش از همه‌گیری، امید به زندگی در ایالات متحده - که در میان اقتصادهای پیشرفته از همه پایین‌تر بود - در دوران ترامپ کاهش یافته بود. با هدف حذف قانون مراقبت‌های مقرون‌به‌صرفه و بخشی از قانون کاهش تورم که هزینه داروها را کاهش می‌دهد، ترامپ وضعیت را بدتر خواهد کرد».
روزنامه «آرمان ملی» هم دست‌کمی از 2 روزنامه سازندگی و هم‌میهن نداشت و در پرداختن به موضوع انتخابات آمریکا، به وضوح نشان داده بود تمایل به برتری کاملا هریس دارد و دوست دارد یکی دیگر از کاندیداهای حزب دموکرات را بر مسند قدرت ایالات متحده آمریکا ببیند. 
آرمان ملی در یکی از جدیدترین شماره‌های خود (یکشنبه 13 آبان) از قول کارشناسان شانس هریس برای پیروزی در انتخابات را بیشتر دانسته و نوشته بود: «نظرات و دیدگاه‌های هریس درباره موضوعات کلیدیِ ملی و اجتماعی جامعه مهاجرپذیر و چندقومیتی آمریکا مخاطبان بیشتری پیدا کرده است، به طوری که نظرسنجی‌های اخیر بویژه در میان رأی‌دهندگان مستقل، حکایت از افزایش حمایت‌ها از او دارد. نکته دیگر اینکه افزایش حمایت‌ها از کاندیدای حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به جناح رقیب هم کشیده شده است، به طوری که حتی آرنولد شوارتزینگر، فرماندار سابق جمهوری‌خواه ایالت کالیفرنیا نیز پیش‌تر با بیان اینکه «من همیشه ابتدا یک آمریکایی و در مرحله دوم یک جمهوری‌خواه خواهم بود»، حمایت خود را از هریس اعلام کرده است. با افزایش حمایت‌های هر دو حزب از نامزد دموکرات، هریس ممکن است نظر رأی‌دهندگان مستقل در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، همچنین کسانی را که تا آخرین لحظه برای انتخاب نهایی خود در این انتخابات سردرگم و مردد بودند، جلب کرده و باعث شود ترامپ برای دومین بار پیاپی شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده را تجربه کند».
روزنامه‌های شرق و ابتکار، دنیای اقتصاد، هفته‌نامه امید جوان و دیگر نشریات و رسانه‌های اصلاح‌طلب نیز در روزهای قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تمایل خود برای روی کار آمدن کاندیدای حزب دموکرات را به اشکال مختلف بیان کرده بودند. البته پیش از این و در انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 نیز جریان اصلاحات نسبت به پیروزی هیلاری کلینتون ابراز تمایل کرده بود و تخیلاتی درباره روابط با آمریکا در سر می‌پروراند که البته با پیروزی ترامپ نقش بر آب شد.

Page Generated in 0/0065 sec