printlogo


کد خبر: 294939تاریخ: 1403/8/20 00:00
در انفجار انتحاری تروریستی گروه «بی‌ال‌ای» در کویته 56 سرباز و غیرنظامی پاکستانی کشته و مجروح شدند
پاسخ تروریست‌ها به اسلام‌آباد؟

سفیر کشورمان در اسلام‌آباد در پیامی حمله تروریستی به ایستگاه قطار در کویته پاکستان را قویا محکوم کرد و تروریسم را تهدیدی برای منطقه دانست که نیازمند تلاش جمعی برای مبارزه با آن است. رضا امیری‌مقدم ضمن تسلیت به دولت و ملت پاکستان، پدیده تروریسم را تهدیدی مشترک علیه منطقه دانست که مبارزه با آن همکاری دوجانبه، منطقه‌ای و جمعی را می‌طلبد.  در حمله تروریستی دیروز، تجمع سربازان ارتش پاکستان در ایستگاه راه‌آهن شهر کویته که منتظر سوار شدن به قطار بودند، مورد هدف قرار گرفت. مقامات پاکستانی تایید کردند این حمله در قالب انفجار انتحاری بوده و نیروهای امنیتی نیز در کنار غیرنظامیان در میان قربانیان هستند. 
به گزارش رسانه‌های پاکی، در این حمله که گروه تروریستی «ارتش آزادی‌بخش بلوچستان» پاکستان موسوم به «بی‌ال‌ای» مسؤولیت آن را بر عهده گرفته، دست‌کم ۲۶ نفر کشته و 30 نفر زخمی شدند. 
کویته، مرکز ایالت بلوچستان، بزرگ‌ترین ایالت پاکستان است که تقریبا تمام نیمه غربی این کشور را در برمی‌گیرد. این شهر که در شمال غرب پاکستان و نزدیک مرزهای افغانستان  واقع شده، همواره صحنه کشاکش‌های قومیتی میان بلوچ‌ها، پنجابی‌ها و پشتون‌ها بوده است. 
به نظر می‌رسد این عملیات تروریستی ارتباط مستقیمی با عملیات اخیر ارتش پاکستان در بمباران و پاکسازی تروریست‌های مستقر در مرز با ایران داشته و در واقع پاسخ گروه تروریستی «بی‌ال‌ای» به این حرکت اسلام‌آباد باشد. 
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان  سه‌شنبه هفته گذشته به اسلام‌آباد سفر کرد و دیدارهایی در سطوح بالای سیاسی پاکستان داشت. به نظر می‌رسد مهم‌ترین دستور کار این سفر دستیابی به سازوکاری برای مبارزه با گروه‌های تروریستی بود که عمدتا در منطقه بلوچستان پاکستان مستقرند و علیه منافع هر ۲ کشور عملیات‌ تروریستی انجام می‌دهند. در سال‌های اخیر، این دست عملیات حوادث تلخی را رقم‌ زده و منجر به شهادت تعداد زیادی از حافظان مرزهای کشورمان شده است.  به گفته سیدمحمدعلی حسینی، سفیر سابق ایران در پاکستان، تنش میان این کشور و افغانستان، از زمان به‌ قدرت‌ رسیدن طالبان رشد فزاینده‌ای داشته و در ابعاد مختلف خود را نشان داده که برخلاف پیش‌بینی غالب و انتظارات و توقعات اسلام‌آباد بوده، چرا که ارتش و برخی گروه‌های بانفوذ در پاکستان سال‌ها حامی روی کار آمدن طالبان در همسایه شمالی بودند.

Page Generated in 0/0078 sec