داستان این فیلم از این قرار است که یک فیزیکدان ناسا (مایکل کین) راهی را برای فرستادن انسانها به درون یک کرمچاله در جستوجوی سیاره جدیدی که بتواند محل زندگی جدید بشر باشد، طراحی کرده است. تیم اعزامی، تحت هدایت یک کشاورز و فضانورد سابق ناسا، جوزف کوپر (متیو مککانهی) است که خانواده خود را رها میکند تا به فضا اعزام شود و فرزندانش بتوانند در دنیایی بهتر، بزرگ شوند. کوپر از یک سو در ماموریت خودش بهعنوان یک دانشمند و از سوی دیگر در سفرش بهعنوان یک پدر، طیف وسیعی از تجربیات را بررسی میکند و این مساله، فیلم را احساسی و تأثیرگذارتر میکند. این فیلم نولان با داشتن گروهی از بازیگران شامل مککانهی، کین، آن هاتاوی، جسیکا چستین، کیسی افلک و مت دیمون، اثری احساسی و واقعا لذتبخش است. «میانستارهای» با نظریههای فیزیک و احساسات شدید انسانی، بازی میکند و در عین حال، در نوع خود یک داستان علمی - تخیلی است که هر وقت به تماشای آن بنشینید شما را به یک ماجراجویی فوقالعاده زیبا در زمان و مکانی جذاب میبرد. تکرار آن تجربه و یافتن داستانهایی به همان اندازه نفسگیر، دشوار است اما باید اعتراف کنیم قطعا فیلمهای علمی - تخیلی دیگری هم با نیت و انگیزه مشابه «میانستارهای» ساخته شدهاند. اگر «میانستارهای» را تماشا کردهاید و آن را دوست داشتید، باید بدانید که 7 فیلم درام علمی - تخیلی ماجراجویانه مشابه دیگر وجود دارند که مطمئنا مغز شما را درگیر میکنند و شما را به سفری دور و فراتر از این سیاره محقر میبرند، بنابراین کمربند خودتان را ببندید و برای پرواز به سوی فضا آماده شوید.
«جاذبه»
کارگردان: آلفونسو کوارون
بازیگران: جورج کلونی، ساندرا بولاک و اد هریس
«جاذبه» ساخته آلفونسو کوارون، یکی از اضطرابآورترین فیلمهای دهه گذشته است. این فیلم، داستان ۲ فضانورد به نامهای رایان استون (ساندرا بولاک) و مت کوالسکی (جورج کلونی) را دنبال میکند که در یک ماموریت معمولی قرار دارند اما ناگهان همه چیز به هم میریزد. آنها که در فواصل دور و در فضا گیر کردهاند، امید اندکی برای بازگشت به زمین دارند، البته یک شانس وجود دارد و آن هم فقط در شرایطی است که یکی از آنها جان خود را فدای دیگری کند تا منابع بیشتری برای فرد باقیمانده ذخیره شود. یک فضانورد تنها باقی میماند و در غم و اندوه و درگیری شدید احساسی در خلأ سرد فضا قرار میگیرد و باید برای زنده ماندن بجنگد. «جاذبه» از لحاظ بصری، درخشان و از نظر احساسی، تأثیرگذار و یکی از هیجانانگیزترین اجراهای بولاک است و اگر عاشق درامهای فضایی هستید نباید این فیلم را از دست بدهید.
«مریخی»
کارگردان: ریدلی اسکات
بازیگران: مت دیمون، جسیکا چستین و کیت مارا
یکی دیگر از نمونههای درخشان فیلمسازی ریدلی اسکات، مریخی با بازی مت دیمون و جسیکا چستین است. هر دوی آنها در «میانستارهای» هم حضور داشتند اما این فیلم علمی - تخیلی، اثری کاملا متفاوت است و البته به همان اندازه، تصاویر خیرهکننده و داستانی جذاب دارد. «مریخی» داستان فضانوردی به نام مارک واتنی (دیمون) را دنبال میکند که تیم فضانوردان، پس از ماموریت، ناخواسته او را روی مریخ تنها رها میکنند. مارک برای زنده ماندن در سیاره سرخ تلاش میکند و مجموعهای از اتفاقات ناراحتکننده را تجربه میکند که برخی از آنها خندهدار و برخی دیگر اصلا اینگونه نیستند. «مریخی» از تلاش برای پرورش غذا گرفته تا تماس با زمین، در اصل یک داستان بسیار انسانی برای بقا است که با مفاهیم علمی و جدی زیادی ترکیب شده است. اکشن، طنز و لحظات احساسی زیادی در بطن داستان وجود دارند که این فیلم را به اثری عالی تبدیل میکند.
«به سوی ستارگان»
کارگردان: جیمز گری
بازیگران: برد پیت، روث نگا و تامی لی جونز
«به سوی ستارگان» به کارگردانی، نویسندگی و تهیهکنندگی جیمز گری، برد پیت را در نقش یک فضانورد نشان میدهد. داستان درباره روی مکبراید (پیت) است که ماموریت خود را برای یافتن پدرش، کلیفورد مکبراید (تامی لی جونز) آغاز میکند که تصور میشود در یک ایستگاه فضایی در مدار نپتون مرده است. کلیفورد در جستوجوی زندگی هوشمند در فضا بود که در نهایت، به تهدیدی برای زندگی روی زمین و کل منظومه شمسی تبدیل میشود. روی باید با او ارتباط برقرار کند و دنیا را نجات دهد. در این فیلم علاوه بر برد پیت و تامی لی جونز، روث نگا لیو تایلر و دونالد ساترلند هم در نقشهایی برجسته ایفا کردهاند. «به سوی ستارگان» یک فیلم علمی-تخیلی با بسیاری از عناصر مشابه «میانستارهای» و داستان احساسی یک پدر و پسر است و سوالات وجودی مهمی را بررسی میکند که مطمئنا ذهن شما را به فکر فرو میبرد. اگر دوست دارید تصاویری خیرهکننده و البته برد پیت را ببینید، این فیلم را تماشا کنید.
«آفتاب»
کارگردان: دنی بویل
بازیگران: کیلین مورفی، کریس ایوانز و میشل یوه.
این فیلم سال ۲۰۰۷ اکران شد و حداقل در زمینه نظریههای مفهومی، میتوان آن را با میانستارهای مقایسه کرد. «آفتاب» که توسط الکس گارلند، فیلمنامهنویس فیلمهای فراماشین و نابودی نوشته شده است، داستان گروهی از فضانوردان بینالمللی را دنبال میکند که مأمور میشوند با پرتاب یک بار هستهای به هسته خورشید، این ستاره در حال مرگ را احیا کنند اما مانند اکثر حوادثی که در چنین طرحهایی اتفاق میافتد، همه چیز طبق برنامه پیش نمیرود. در این فیلم، بازیگرانی مانند کیلین مورفی، کریس ایوانز، رز بایرن، میشل یوه، کلیف کرتیس، تروی گریتی، هیرویوکی سانادا، بندیکت وانگ و چیپو چونگ حضور دارند. «آفتاب» به کارگردانی دنی بویل، از جنبههای علمی - تخیلی، جلوههای بصری منحصربهفرد و داستانی بسیار بالغ و غنی برخوردار است. این فیلم فقط درباره یک فرد نیست که سعی میکند جهان را نجات دهد، بلکه در این روایت گروهی افراد از سراسر جهان، آنچه را که باید انجام دهند انجام میدهند. آفتاب، بسیار خوشساخت و لذتبخش است.
«ماه»
کارگردان: دانکن جونز
بازیگران: سم راکول، کوین اسپیسی و کارا اسکودلاریو.
«ماه» فیلمی است که قوانین را زیر پا میگذارد. این فیلم یک درام فضایی است اما عناصری ترسناک، هیجانانگیز و روانشناختی دارد که این اثر محصول ۲۰۰۹ را به یک کلاسیک تأثیرگذار تبدیل کردهاند. مهمتر از همه، روایت این فیلم علمی - تخیلی، کاملا غیرمعمول است. فیلم، داستان 5 یا 6 شخصیت را دنبال میکند اما روی 2 نفر از آنها، سم بل فضانورد (سم راکول) و همراه رباتش، گرتی (با صدای کوین اسپیسی) متمرکز است. بل در آیندهای نزدیک، کارمند بخش انرژی در یک شرکت بزرگ انرژی است که نیروی پاک از ماه استخراج میکند. بل در یکی از مراحل معمول کار خود و هنگام رانندگی با وسیلهاش در ماه، دچار یک تصادف تقریبا کشنده میشود. هنگامی که او بهبود مییابد، چیزهای اطرافش دیگر مانند گذشته نیستند. لو دادن جزئیات بیشتر طرح، هیجان تماشای فیلم را از بین میبرد. بنابراین وارد این موضوع نمیشویم. تنها چیزی که میتوانیم بگوییم این است که این داستان، نخستین تجربه کارگردانی دانکن جونز، فیلماز بریتانیایی بود که به ساخت عناوین محبوب و جذاب دیگری مانند کد منبع (۲۰۱۱)، وارکرافت (۲۰۱۶) و بیصدا (۲۰۱۸) شهرت دارد. اگر میانستارهای را دوست دارید، این فیلم را هم تماشا کنید.
«فراموشی»
کارگردان: جوزف کازینسکی
بازیگران: تام کروز، اولگا کوریلنکو و مورگان فریمن.
اگر میانستارهای را دوست دارید و طرفدار فیلمهای علمی - تخیلی دهه ۷۰ میلادی هستید، «فراموشی» باید گزینه بعدی لیست شما باشد. این فیلم به کارگردانی جوزف کازینسکی بر اساس رمان گرافیکی منتشرنشده این کارگردان با همین نام ساخته شده است و در آن، تام کروز در نقش اصلی در کنار بازیگرانی مانند اولگا کوریلنکو، آندریا ریسبورو، مورگان فریمن و نیکولای کاستر والداو قرار دارد. داستان در سال ۲۰۷۷ اتفاق میافتد، زمانی که زمین توسط موجودات بیگانهای به نام اسکاونجرها نابود شده است و بشر مجبور به نقل مکان به تایتان، بزرگترین قمر زحل میشود. جک هارپر (کروز)، یک تکنیسین است که به زمین فرستاده میشود تا پهپادهایی را که برای مبارزه با بازماندگان اسکاونجرها استفاده میشود تعمیر کند. هارپر با سقوط یک فضاپیما روبهرو میشود و جان یک نفر را نجات میدهد اما توسط اسکاونجرها اسیر میشود و پس از آن، باید برای زنده ماندن در برابر تهدید بیگانهای که به تازگی ظهور کرده است بجنگد. اگرچه این فیلم ممکن است مشابه میانستارهای به نظر نرسد اما چشماندازی از آینده زمین و نسل بشر در فضاهای دور است که در آنجا مردم باید خود را از شر بیگانگان نجات دهند. به همین دلیل، فراموشی یکی از بهترین پیشنهادات ما برای طرفداران میانستارهای است.
«نخستین انسان»
کارگردان: دیمین شزل
بازیگران: رایان گاسلینگ، کلر فوی، کوری استول، کایل چندلر، جیسون کلارک و جان برنثال.
«نخستین انسان» فیلمی در ژانر حماسی زندگینامهای به کارگردانی دیمین شزل است که سال ۲۰۱۸ اکران شد. فیلمنامه این فیلم توسط جاش سینگر و نیکول پرلمن بر اساس کتاب «نخستین انسان»، زندگی نیل آرمسترانگ، نوشته جیمز آر. هانسن به رشته تحریر درآمده است. رایان گاسلینگ در این فیلم در نقش فضانورد آمریکایی، نیل آرمسترانگ ظاهر شده است. از دیگر ستارگان فیلم میتوان به کلر فوی، کوری استول، کایل چندلر و جیسون کلارک اشاره کرد. داستان فیلم در سال ۱۹۶۹ اتفاق میافتد و حوادث مأموریت آپولو ۱۱ را با محوریت زندگی نیل آرمسترانگ به تصویر میکشد. استیون اسپیلبرگ به عنوان تهیهکننده اجرایی با این پروژه همکاری داشت. قدم گذاشتن نیل آرمسترانگ روی ماه، در نگاه مردم زیادی هنوز هم باید به عنوان یکی از برترین دستاوردهای انسان مدرن شناخته شود. چون حاصل آزمایشات، شکستها، پیروزیها و برنامهریزیهای گوناگونی است که جز اشخاصی که میخواهند با تئوریهای کماهمیت رخ دادنش را انکار کنند، اکثر افراد موقع فکر کردن به آن، تصویر حماسی و بزرگی از رسیدن انسان به ناشناختهها را میبینند. به همین سبب، گم شدن این قصه ارزشمند وسط تمام فیلمهای علمی - تخیلی سالهای اخیر که به نوعی پا به سیارات و مناطق جدیدی از فضا میگذاشتند، باعث شد وقتی دیمین شزل، کارگردان جوان و موفق این روزهای هالیوود مسؤولیت ساخت فیلمی بر پایه این سفر مهم بشریت را برعهده گرفت، First Man تبدیل به فیلم مورد انتظار مخاطبان قابل توجهی شود، چون بالاخره میخواست بزرگترین سفر خود انسانها در دنیای واقعی را برایمان به تصویر بکشد و احتمالا حس مواجهه با تخیلات شیرین در داستانی کاملا حقیقی را تحویلمان دهد.