افشاگری روزنامه معاریو از تلفات و بحرانهای ارتش صهیونیستی و اختلافات عمیق سیاسیون با نظامیان
روزنامه عبری معاریو فاش کرد ارتش رژیم صهیونیستی در طول جنگ غزه طی یک سال و یک ماه گذشته، نزدیک به ۲ لشکر خود را از دست داده است. این گزارش به قلم «بن کسبیت»، تحلیلگر سیاسی اسرائیلی، در شرایط بسیار حساس شکاف سیاسی و نظامی میان صهیونیستها، به افشای برخی اسرار مگوی ماشین جنگی رژیم اشغالگر میپردازد. به نوشته معاریو، حتی بدون محاسبه تعداد کشتهها و زخمیها در جنگ ۱۳ ماه اخیر، اکنون ارتش صهیونیستی به هزاران سرباز نیاز دارد آن هم در حالی که با بحرانهای سیاسی و اقتصادی بزرگی روبهرو است که علت اصلی همگی آنها اصرار دیوانهوار نتانیاهو برای ادامه کار در پست نخستوزیری است. در ابتدای این گزارش آمده است: «اسرائیل از بیش از ۱۳ ماه قبل در ۷ جبهه وارد جنگی منطقهای شده و طی آن نزدیک به ۲ لشکر خود را از دست داده و حتی قبل از شمارش تعداد کشتهها و زخمیها، اکنون به هزاران سرباز نیاز دارد. در این میان کابینه قانونی را به تصویب رساند که میتواند فرار روبهفزونی حریدیها را که اصلا در ارتش خدمت نمیکنند، تداوم بخشد... کابینه دوره خدمت سربازی و تعداد روزهای خدمت نیروهای ذخیره در سال را به صورت قابل توجه افزایش داده و سن معافیت از ذخیره را بالا برد و معافیتهای موجود را لغو کرد. این اقدامات موجب افزایش فرسودگی، نارضایتی و فشار روی گروه اندکی از آنهایی شد که در نیروهای ذخیره خدمت میکنند و از سوی دیگر نظامیان زیر سنگینی فشاری مستمر صدایشان درآمده است».
روزنامه معاریو با اشاره به تلفات نظامی رژیم، به بحرانهای پیچیده و آسیبهای سیاسی اقتصادی ناشی از جنگ در جبهه داخلی همزمان با تبدیل آن به جنگی منطقهای میپردازد که دلیل اصلی آن تداوم حضور بنیامین نتانیاهو در پست نخستوزیری است.
در ادامه گزارش یادشده آمده است: «در اوج این جنگ نتانیاهو، یوآو گالانت، وزیر جنگ باتجربه خود، یکی از نیروهای ذخیره و از اعضای نهاد امنیتی برای ۴ دهه را با یسرائیل کاتس که فردی بیتجربه است و هرگز در وزارتخانهای امنیتی نبوده، عوض میکند و این تغییرات با سرعت و بدون دوره آشنایی و یا آموزشی برای وزیر جدید و آن هم در آستانه حمله قوی و چه بسا بیسابقه ایران انجام میشود. تمام اینها زمانی اتفاق میافتد که شرایط اقتصادی به سرعت رو به وخامت بوده و پیشبینی میشود برای سومین بار رتبه اعتباری آن کاهش پیدا کند، این در حالی است که کسری بودجه آن به آسمان رسیده و وزارت دارایی اسرائیل توصیه کرده به دلیل بحران مالی ۵ وزارتخانه تعطیل شوند».
کسبیت در ادامه این سوال را مطرح میکند: آیا این اقدامات به بهبود شرایط اسرائیل منجر میشود یا اینکه آن را وخیمتر میسازد؟ سپس در مقام پاسخ مینویسد: «هیچ فرد محترمی در اسرائیل یا جهان نیست که جواب این سوال را نداند. جواب آن ساده است، چنین اقداماتی شرایط اسرائیل را بدتر میکند. در واقع کابینه اسرائیل در طول جنگ، علیه اسرائیل کار میکند. تمام اینها هم به یک دلیل ساده اتفاق میافتد و آن استمرار کنترل نتانیاهو بر اسرائیل است، اینکه به او اجازه داده میشود اقداماتی از این دست انجام دهد که خساراتی دائم، استراتژیک و گهگاه بیبازگشت را به اسرائیل وارد میکند، یک نتیجه اجتنابناپذیر دارد؛ اینکه نتانیاهو به عنوان نخستوزیر بر خلاف کابینهای که ریاست آن را بر عهده دارد، عمل میکند».
تحلیلگر سیاسی اسرائیلی در پایان تلاش میکند اینچنین به پرسشی که شبکه ۱۳ تلویزیون عبری در نظرسنجی هفته گذشته خود مطرح کرد، پاسخ دهد. «شبکه ۱۳ این سوال را پرسید: آیا با توجه به رسواییهای امنیتی، نتانیاهو امنیت اسرائیل را به خطر انداخته است یا خیر؟ ۵۲ درصد شرکتکنندگان پاسخ مثبت داده و تنها ۷ درصد پاسخ منفی دادند. انسان نیاز به مسائل امنیتی ندارد تا متوجه شود نخستوزیری بر سر کار است که استمرار حضورش در این سمت، موجب وارد آمدن زیانی استراتژیک به اسرائیل و آینده آن خواهد شد».