گزارش تخلفات انتخابات نظام مهندسی ساختمان به قوه قضائیه
نمایندگان در نشست علنی دیروز سهشنبه، ۲۲ آبانماه مجلس شورای اسلامی، در جریان گزارش کمیسیون عمران درباره تخلفات در برگزاری انتخابات اعضای هیاتمدیره نظام مهندسی ساختمان، با اعمال ماده ۲۳۴ قانون آییننامه داخلی این گزارش با ۲۰۰ رای موافق، ۳۴ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۵۹ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند که بر اساس آن، گزارش مذکور برای رسیدگی به قوهقضائیه ارسال خواهد شد.
به گزارش میزان، عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در ارائه گزارش کمیسیون عمران درباره تخلفات در برگزاری انتخابات اعضای هیاتمدیره نظام مهندسی ساختمان عنوان کرد: پس از اطلاع مجلس شورای اسلامی و تذکر جمعی از نمایندگان به تخلفات وزارت راه و شهرسازی در نحوه برگزاری انتخابات هیاتمدیره سازمانهای نظام مهندسی ساختمان، کمیسیون عمران و کمیته نظامهای فنی، اجرایی و مهندسی طی نامه ۳۹۶۰۷ -۱۰/۷/۱۴۰۳ با وزیر راه و شهرسازی و اعلام مغایرت قانونی و تصمیمات خارج از حدود اختیار وزارتخانه که منجر به افزایش یافتن مدت هیاتمدیره سازمانهای نظام مهندسی شده است، درخواست لغو تصمیمات ابلاغی مزبور را کرد.
یک روز بعد معاون مسکن و ساختمان وزیر و مدیرکل دفتر توسعه مهندسی وزارتخانه در جلسه کمیته نظامهای فنی، اجرایی و مهندسی کمیسیون عمران با پذیرش تخلف و اقدام مغایر وزارتخانه، رفع آن را نیازمند اعلام کتبی نتایج بررسی مشترک در جلسه کمیته به وزارتخانه کردند که نتایج این بررسی مشترک طی نامه شماره ۴۰۰۹ - ۱۱/۷/۱۴۰۳ به وزیر اعلام شد اما با مخالفت وزیر راه و شهرسازی مورد اقدام قرار نگرفت.
وی ادامه داد: کمیسیون عمران با تشکیل جلسات متعدد با وزیر راه و شهرسازی و تبیین مغایرت قانونی تصمیمات ابلاغی، تذکرات لازم به آثار استنکاف از اجرا و نقض قانون و فرصت لازم برای رفع مغایرتهای قانونی را داده است ولی وزیر راه و شهرسازی بهرغم قول مکرر به اصلاح و رفع مغایرت قانونی ابلاغیههای مذکور، هیچ اقدام موثری به عمل نیاورد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اقدامات قانونی کمیسیون عمران به موازات نظارت بر اجرای قانون توسط وزارت راه و شهرسازی گفت: در نهایت با عدم توجه و بیاعتنایی وزیر راه و شهرسازی به حکم قانون، مقرر شد موضوع با بهکارگیری ماده «۲۳۴» آییننامه داخلی به صحن گزارش شود تا برخورد موثر مجلس شورای اسلامی مجلس موجب تضمین حاکمیت قانون شود.
ایری در جمعبندی گزارش کمیسیون عمران بیان کرد: با توجه به مکاتبات و جلسات کمیسیون عمران با وزیر راه و شهرسازی و اعلام مغایرت ابلاغیه و خارج از حدود اختیار بودن تصمیماتی که منجر به افزایش غیرقانونی مدت هیاتمدیره سازمانهای نظام مهندسی ساختمان شده است و نیز تبیین آثار استنکاف از اجرا و نیز نقض قانون، موضوع جهت رسیدگی و برخورد موثر برای تضمین حاکمیت قانون، به قوهقضائیه ارجاع شود.
***
قیمت بنزین سوپر وارداتی چقدر است؟
با مصوبه هیات وزیران، واردات بنزین سوپر آزاد شد. بر اساس این مصوبه، اشخاص حقوقی مجاز هستند بنزین سوپر وارداتی را با قیمت غیریارانهای توزیع کنند اما طبق پیگیریهای ایسنا، این مصوبه هنوز وارد مرحله اجرایی نشده است.
به گزارش ایسنا، مصوبه هیات وزیران بر اساس ماده ۹ آییننامه اجرایی تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳ بوده که واردات و توزیع بنزین سوپر توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت با قیمت غیریارانهای آزاد شد. در حال حاضر قیمت بنزین سوپر ۳۵۰۰ تومان است و حال باید دید با توجه به این مصوبه، قیمت بنزین وارداتی سوپر به چه صورت محاسبه خواهد شد. همچنین درباره توزیع بنزین سوپر در تهران باید گفت توزیع این بنزین از هفته گذشته توسط شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی آغاز شده است. به گفته کرامت ویسکرمی، مدیرعامل این شرکت روزانه حدود ۳۰۰ هزار لیتر بنزین سوپر در جایگاههای منتخب پایتخت عرضه میشود. این مقدار معادل ۱۰ محموله است که هدف آن استمرار توزیع بهمنظور پاسخ به تقاضای بالا و بهبود کیفیت سوخت در تهران است.
آدرس جایگاههای عرضه بنزین سوپر بهصورت روزانه در سایت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه تهران اعلام میشود. به این ترتیب، متقاضیان میتوانند با مراجعه به سایت، جایگاههایی که بنزین سوپر عرضه میکنند را مشاهده و نسبت به سوختگیری اقدام کنند. بنزین سوپر فعلا در پالایشگاههای شازند و اصفهان تولید میشود و تمام تولید آن برای تهران در نظر گرفته شده است.
آنطور که اعلام شده در حال حاضر اولویت توزیع، بنزین یورو است که به تمام نقاط کشور فرستاده میشود؛ در این راستا بهتازگی دولت مصوبهای را ابلاغ کرده که بر اساس آن واردات و توزیع بنزین سوپر توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت با قیمت غیریارانهای آزاد باشد.
***
تا پایان امسال باید ۵ میلیارد دلار واردات بنزین داشته باشیم
عضو کمیسیون اصل ۹۰ با بیان اینکه زمانی صادرکننده بنزین بودیم، گفت اما تا پایان سال جاری باید ۵ میلیارد دلار واردات بنزین داشته باشیم. به گزارش تسنیم، حاجیدلیگانی، در مراسم امضای تفاهمنامه سرمایهگذاری ساخت خط ریلی اظهار کرد: در بحث برق موانع متعددی برای سرمایهگذاری داریم. فقط باید موانع را برداریم؛ قانون و دستورالعمل داریم و باید در عمل مشکلات را برطرف کنیم. وی در ادامه افزود: زمانی صادرکننده بنزین بودیم اما تا پایان سال باید 5 میلیارد دلار واردات داشته باشیم. این اتفاق به دلیل مصرف بالای گاز، بنزین و گازوئیل روی داده است.
حاجیدلیگانی در ادامه گفت: مازوتسوزی در چند نیروگاه متوقف شده، اگر این مازوت مصرف نشود دیگر آلاینده جوی نداریم.