printlogo


کد خبر: 295196تاریخ: 1403/8/27 00:00
اخبار

توسعه مدارس «سمپاد» متوقف ‌شد
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان اعلام کرد: توسعه مدارس سمپاد متوقف شده است و صرفا ۲ درصد دانش‌آموزان تیزهوش کشور در این مدارس پذیرش خواهند شد. الهام یاوری در جمع خبرنگاران درباره برنامه‌های این سازمان برای توسعه مدارس سمپاد اظهار کرد: ما علاقه‌ای به توسعه بی‌رویه مدارس سمپاد نداریم. ملاک ما، پوشش حداکثر 2 درصد از جمعیت دانش‌آموزان شهری در مناطقی است که این مدارس تأسیس شده‌اند. این عدد ممکن است در برخی شهرها اندکی افزایش یا کاهش داشته باشد اما به ‌طور کلی تغییری در این نسبت ایجاد نمی‌شود. 
در حال حاضر حدود 140 هزار دانش‌آموز در مدارس سمپاد کشور تحصیل می‌کنند. یاوری در واکنش به بحث کاهش تنوع مدارس و احتمال حذف مدارس سمپاد گفت: رهبر معظم انقلاب درباره مدارس سمپاد نکاتی مطرح کرده‌اند که به مضمون نقل می‌کنم. ایشان تأکید دارند عدالت آموزشی به این معناست که تنوع یا تفاوتی میان مدارس بر اساس وضعیت اجتماعی، اقتصادی خانواده‌ها یا موقعیت جغرافیایی ایجاد نشود، زیرا چنین تنوعی خلاف عدالت است. 
وی اما همچنین تأکید کرد تفاوت استعدادهای دانش‌آموزان ایجاب می‌کند نحوه آموزش نیز متناسب با این تفاوت‌ها باشد. یاوری تصریح کرد: این نوع از تنوع که صرفا بر اساس استعداد دانش‌آموزان است و نه بر مبنای توانایی مالی یا وضعیت خانوادگی، نه‌تنها خلاف عدالت آموزشی نیست، بلکه مصداق عدالت آموزشی است.
***
200 هزار نفر از اتباع بیگانه مجاز تحت پوشش بیمه سلامت
مدیر کل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران، آخرین آمار بیمه‌شدگان اتباع خارجی در کشور را تشریح کرد. جمشید شایان‌فر اظهار کرد: قریب به 200 هزار نفر از اتباع بیگانه مجاز از طرق مختلف بیمه شده سازمان بیمه سلامت هستند. وی درباره تعداد اتباع مجاز و غیرمجاز بیمه شده در کشور گفت: اتباع بیگانه بیمه شده سازمان بیمه سلامت حدود ۲۰۰ هزار نفر هستند، از این تعداد قریب به ۹۵ هزار نفر به‌ عنوان اتباع آسیب‌پذیر از سوی کمیساریای عالی پناهندگان معرفی و بیمه می‌شوند و حق بیمه آنها توسط کمیساریا از طرف نهادهای بین‌المللی تأمین و به سازمان بیمه سلامت پرداخت می‌شود. شایان‌فر افزود: حق بیمه حدود ۴۱ هزار نفر از اتباع توسط دولت جمهوری اسلامی در قالب بودجه تأمین می‌شود و حدود ۱۲ هزار نفر اتباع غیرآسیب‌پذیر نیز حق بیمه توسط خود این افراد پرداخت می‌شود. شایان‌فر با اشاره به آمار دانش‌آموختگان و دانشجویان کشورهای خارجی بیمه شده نیز گفت: بر اساس آمارهای سازمان بیمه سلامت، ۶۶ هزار نفر از دانشجویان خارجی که در کشور در حال تحصیل هستند از بیمه این سازمان برخوردارند. وی در پاسخ به این پرسش که آیا بیمه سلامت به اتباع غیرمجاز هم خدمات می‌دهد، گفت: بیمه سلامت به اتباع غیرمجاز خدمات نداده و بیمه‌شدگان همه از اتباع مجاز معرفی شده از سوی وزارت کشور یا بیمه‌گزار هستند. خدماتی که اتباع در حال حاضر دریافت می‌کنند، معادل تمام بیمه‌شدگان ایرانی است و تنها برای گروه ۹۵ هزار نفری که کمیساریای عالی پناهندگان حق بیمه را پرداخت می‌کند، از منابع بین‌المللی کمک دریافت می‌شود.

Page Generated in 0/0109 sec