وفور توزیع گوجه فرنگی موجب کاهش قیمت میشود
رئیس اتحادیه بارفروشان از تغییر ۲۰ تا ۲۳ هزار تومانی سقف قیمت گوجه فرنگی طی ۱۵ - 10 روز آینده خبر داد.
طی روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر برگشت گوجه ایران از مرزهای صادراتی عراق منتشر شد که حاکی از ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی به عراق بود. قیمت گوجه فرنگی در روزهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است، به طوری که هر کیلوگرم از این محصول در خردهفروشیهای شهر تهران بر اساس مشاهدات میدانی ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان نیز به فروش میرسید.
اکبر یاوری گفت: پیشبینی میشود طی ۱۰ تا ۱۵ روز آینده سقف قیمت گوجه فرنگی هر کیلو ۲۰ تا ۲۲ یا ۲۳ هزار تومان تغییر کند.
***
رشد ۳۹ درصدی تجارت خارجی در مهرماه
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت وزارت صمت گفت: مهرماه امسال بیش از ۲۲ میلیون و ۸۰۹ هزار تن کالا به ارزش ۱۳ میلیارد و ۶۹۸ میلیون دلار، بین ایران و سایر کشورها تبادل شد که این میزان ۳۹ درصد بیشتر از مهرماه سال قبل بوده است.
سیدروحالله لطیفی درباره کارنامه تجارت خارجی در مهرماه گفت: تجارت غیرنفتی کشور در مهر ماه امسال، هم در صادرات، هم در واردات و هم ترانزیت خارجی شتاب چشمگیری داشته، به گونهای که بیش از ۱۸ میلیون و ۳۵۹ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۷۷۱ میلیون دلار در این ماه صادر شده که نسبت به مهر پارسال در وزن کالاهای صادراتی ۵۸,۶ درصد و در ارزش کالاهای صادراتی ۶۲,۶ درصد با رشد همراه بوده که این میزان جهش در صادرات، نقطه امیدی است که ظرفیت صادراتی کشور را ارتقا دهیم و در بین اخبار مختلف خبر خوبی است که استمرار آن اثرات مثبتی در کشور خواهد گذاشت.
***
بانکها ملزم به آزادسازی منابع منجمد شدند
رئیس شورای هماهنگی بانکها گفت: بر اساس پیگیریهای وزارت اقتصاد، همه بانکها در جهت پیگیری منابع منجمد ملزم شدهاند در جهت آزادسازی این منابع و خروج و واگذاری بنگاهها اقدام کنند.
ابوالفضل نجارزاده در حاشیه نخستین همایش تأمین مالی تولید از بنگاهداری به بنگاهسازی، در جمع خبرنگاران در رابطه با اقدامات انجام شده جهت خروج بانکها از بنگاهداری گفت: امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است. ایشان بالغ بر یک دهه است که دغدغه مسائل تولید و اقتصاد کشور را داشتهاند و در شعارهای هر سال از سوی ایشان رهنمود شده است.
وی خاطرنشان کرد: موضوع اصلی که امروز مطرح شد، بحث حبس منابع مالی بانکها در بنگاهها است که بخشی از این بنگاهداری از سوی بانکها اختیاری نبوده و بر اساس سیاستهای کلی نظام، بانکها سرمایهگذاری انجام داده و برخی شرکتها هم که امروز تحت نظارت بانکهاست مربوط به ادوار گذشته است.
***
جلوگیری از هدررفت ۴ میلیون و ۱۲۰ هزار تن آرد
مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان گفت: این طرح در ۳۰ ماهی که از اجرای آن گذشته، در مجموع باعث جلوگیری از هدررفت ۴ میلیون و ۱۲۰ هزار تن آرد در کشور شد و نیاز دولت به منابع مالی برای تأمین آرد یارانهای را ۷۵ هزار میلیارد تومان کاهش داد. محمدرسول نظافتی افزود: سالهای قبل از اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، روند مصرف آرد در کشور معمولا رشد ۳ درصدی داشت، ضمن اینکه در سال ۱۴۰۱ ورود اتباع به کشور افزایش یافت و در نتیجه مصرف نان در کشور هم بیشتر شد، همچنین یارانه آرد برای فعالان صنف و صنعت حذف و قیمت آرد صنف و صنعت آزاد شد، از طرفی نرخ نهادههای خوراک دام و طیور افزایش چشمگیری یافت.
وی تأکید کرد: طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان به عنوان یک زیرساخت دادهمحور، با ایجاد شفافیت در زنجیره آرد و نان، توانسته جلوی خروج آرد یارانهای از زنجیره تولید نان را بگیرد.
***
رکورد تولید روزانه گاز در پارس جنوبی شکست
بالاترین رکورد تولید روزانه گاز از تأسیسات فراساحلی میدان مشترک پارس جنوبی به میزان ۷۱۱ میلیون مترمکعب گاز غنی ثبت شد. سپهدار عباسزاده، سرپرست معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس اظهار داشت: به لطف پروردگار و با حمایتهای مدیرعامل و مدیران ستادی شرکت نفت و گاز پارس و با همراهی مدیران و همکاران شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی و با تلاشهای شبانهروزی کارکنان ساعی معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس، بالاترین رکورد تولید روزانه گاز در تأسیسات فراساحلی میدان مشترک پارس جنوبی به میزان ۷۱۱ میلیون مترمکعب گاز غنی در ۲۳ آبانماه به ثبت رسید. وی اظهار کرد: رکورد قبلی تولید به میزان ۷۰۶ میلیون مترمکعب در سال ۱۴۰۲ بوده است.
***
اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی به ۴۷۰ همت رسید
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نظام بانکی دچار انحرافهایی در تأمین مالی شده و هزار و ۲۰۰ همت خلق پول جدید داشتیم، گفت: اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی ۴۷۰ همت شد. محمدرضا فرزین گفت: خیلی وقت بود دنبال فرصتی بودم که رئیس مجلس هم باشد تا نقاط مدنظر نظام بانکی را در حضور ایشان مطرح کنم، البته قبلا هم این نکات را اعلام کردیم. وی با اشاره به تغییر دولت و تلاش برای تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد، گفت: معضل اساسی و تنگنای اصلی تأمین مالی است. در تمام مطالعات مساله رشد و حفظ رشد پایدار تأمین مالی است.