حضور امیر نصیرزاده در سوریه بلافاصله بعد از سفر لاریجانی؛ وزیر دفاع از آمادگی همهجانبه در حمایت از دمشق خبر داد
گروه سیاسی: دیروز وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سفر به دمشق، با «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه و همچنین برخی مقامات سیاسی و نظامی این کشور مانند وزیر دفاع، رئیس ستاد ارتش و نیروهای مسلح و دبیر شورای امنیت ملی سوریه دیدار کرد. سفر امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده به دمشق در حالی انجام میشود که رژیم موقت صهیونیستی برنامههایی را برای تحت فشار قرار دادن دولت سوریه برای عدم حمایت از مقاومت اسلامی لبنان در پیش گرفته و کار را تا جایی پیش برده که حتی مقامات صهیونیست، تهدید به ترور بشار اسد کردهاند.
پنجشنبه 24 آبان نیز «علی لاریجانی» مشاور رهبر معظم انقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به سوریه رفت و از آنجا راهی بیروت شد؛ جایی که لاریجانی پس از گفتوگو با برخی مقامات این کشور اعلام کرد حامل پیامی از رهبر معظم انقلاب برای «نبیه بری»، رئیس پارلمان لبنان است.
سوریه و لبنان از جمله کشورهای موسوم به «محور مقاومت» هستند که نقش پررنگی در مبارزه با رژیم صهیونیستی ایفا میکنند. به نوعی سوریه عقبه حزبالله لبنان در مبارزه با اسرائیل به شمار میرود، لذا از یکم اکتبر (10 مهرماه) امسال که رژیم صهیونیستی حمله زمینی به لبنان را آغاز کرد، همواره سعی داشت ارتباط بین سوریه و لبنان و فراتر از آن، ایران با این ۲ کشور حاضر در محور مقاومت را قطع کند.
فراموش نکردهایم رژیم صهیونیستی پس از ترور آیتالله شهید «سیدحسن نصرالله» در شامگاه ششم مهرماه، اعلام کرد هرگونه پرواز هواپیماهای ایرانی به فرودگاههای بیروت ممنوع است! این اعلام یکسویه تنها چند روز بعد با سفر دکتر «سیدعباس عراقچی» به بیروت و سپس سفر دکتر «محمدباقر قالیباف» به این شهر و قدم زدن در خیابانهای بیروت، عملا نادیده گرفته شد اما از همان زمان رژیم صهیونیستی قصد القای این نکته را دارد که با تضعیف حزبالله پس از شهادت نصرالله و طرح موضوعاتی چون مذاکره ایران و آمریکا، حمایتهای ایران از مقاومت اسلامی لبنان تحتالشعاع قرار گرفته است.
این موضوع از آنجا اهمیت مییابد که تلاشهایی نیز در داخل لبنان برای به راه انداختن یک بازی روانی در این باره شکل گرفته است. چنانکه شاهد بودیم چطور یک خبرنگار لبنانی از علی لاریجانی پرسید: «عدهای میگویند ایران از حمایت مقاومت دست برداشته است» و لاریجانی در پاسخ گفت: فکر میکنم شما حرفهای شوخی را خیلی جدی میگیرید! چه کسی این حرفها را زده است؟
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اینکه «پیام ایران به حزبالله لبنان در جنگ فعلی چیست؟»، گفت: «حزبالله جریان رشیدی است. ملت لبنان هم ملت رشیدی است و خودشان میدانند چه کنند. ما در همه شرایط از مقاومت حمایت میکنیم اما خودشان میدانند چه کاری باید انجام دهند».
لاریجانی در پاسخ به این پرسش که «ایران چگونه از مقاومت اسلامی حمایت میکند»، تصریح کرد: خودتان میدانید چگونه حمایت میکنیم. درباره سوریه نیز رژیم صهیونیستی قصد دارد با تهدید مقامات این کشور و همچنین حملات هوایی جسته و گریخته به سوریه، این کشور را از ایران و در نهایت محور مقاومت دور کند. دیروز نیز خبر رسید دفتر مرکزی حزب بعث سوریه در بیروت بمباران شد؛ اقدامی که میتوان آن را در راستای چنین سیاستی تفسیر کرد.
سفر وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همینطور مشاور رهبر معظم انقلاب به سوریه و لبنان، پاسخی قاطع به ابهاماتی است که رژیم صهیونیستی و برخی جریانها و رسانههای منطقهای و فرامنطقهای قصد دامن زدن به آن را دارند. چنانکه امیر نصیرزاده هنگام ورود به دمشق در جمع خبرنگاران گفت: «جمهوری عربی سوریه نقش بسیار پررنگ و راهبردی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دارد و به همین مناسبت ما به دعوت وزیر دفاع سوریه به دمشق سفر کردهایم و دیدارهایی را با مقامات نظامی و سیاسی این کشور خواهیم داشت».
وی افزود: «ما جنبههای مختلف روابط ۲ کشور را بویژه در حوزه دفاعی - امنیتی بررسی و پیگیری خواهیم کرد که این روابط را چگونه میشود تقویت کرد». وزیر دفاع همچنین گفت: انشاءالله این روابط رو به توسعه گام بردارد و به امید خدا در شرایط حساس بتوانیم همدیگر را پشتیبانی کنیم، ما هم بنا به توصیه مقام معظم رهبری از همه لحاظ آمادگی پشتیبانی از این کشور دوست و راهبردی را داریم. در آن سو نیز سفر اخیر لاریجانی به بیروت در حالی انجام شد که اطراف فرودگاه این شهر دقایقی قبل توسط جنگندههای رژیم صهیونیستی بمباران شده بود و تصویر مشاور ارشد رهبر انقلاب رو به گرد و غبار حاصله از انفجار بمبها در کشور لبنان ترند شد؛ تصویری که بخوبی نشان میدهد ایران اسلامی در سختترین شرایط هیچگاه حمایت خود از محور مقاومت را قطع نخواهد کرد و همواره در کنار ملتها و دولتهای سوریه و لبنان خواهد ماند.
***
سیاست همسایگی دولت شهید رئیسی با قوت استمرار یافت
سخنگوی وزارت امور خارجه نوشت: ابتکارهای خوب گذشته از جمله سیاست همسایگی دولت آیتالله شهید رئیسی با قوت استمرار یافت و همسایگان نقطه تمرکز رایزنیهای دیپلماتیک ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل بودند.
اسماعیل بقایی ذیل یادداشتی با عنوان «۱۰۰ روزگی دولت و دیپلماسی فعال، اثرگذار و فراگیر» درباره سیاستهای منطقه جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به سفر وزیر امور خارجه به بیروت نوشت: شروع سفر منطقهای از لبنان به عنوان نقطه کانونی مقاومت در برابر توسعهطلبی تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و سوریه به عنوان رکن محور مقاومت - در شرایطی که فقط یک هفته قبل از آن دبیرکل حزبالله لبنان را به شهادت رسانده بودند و تنها ۳ روز از عملیات «وعده صادق ۲» میگذشت - اوج هماهنگی «دیپلماسی» و «میدان»، یا به عبارت دقیقتر «حضور دیپلماسی در میدان» بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه نوشت: بهرهگیری وزیر امور خارجه از ظرفیت رسانه به مثابه جزء لاینفک دیپلماسی اثرگذار در سفر لبنان و سوریه کاملاً مشهود بود؛ به نحوی که به رغم وقوف نسبت به همه مخاطرات واقعی مترتب بر حضور در میدان و به رغم کوتاه بودن مدت حضور در لبنان و سوریه، از هر فرصتی برای گفتوگو و مصاحبه با رسانههای جمعی جهت تبیین موضع منطقی و مسؤولانه جمهوری اسلامی ایران و نشان دادن جدیت ایران در حمایت از مقاومت مشروع مردم فلسطین و لبنان علیه اشغالگری و تجاوز استفاده شد. گفتوگو با مردم اروپا و جهان غرب از لبنان از دریچه دوربین تلویزیون دولتی ایتالیا (RAI) نشانه دیگری از باورمندی وزارت امور خارجه به اهمیت جایگاه رسانه در کنار دیپلماسی و میدان و اعتقاد به ضرورت نگاه فراگیر به حوزه دیپلماسی رسانهای بود.
بقایی افزود: تعامل با کشورهای حوزه خلیجفارس با برگزاری نخستین نشست مشترک وزرای خارجه ایران و ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیجفارس در حاشیه اجلاس سران «مجمع گفتوگوی آسیایی(ACD) » شتاب کمسابقهای گرفت. در ادامه این روند، رایزنیهای وزیر امور خارجه با کشورهای منطقه خلیجفارس، عراق، مصر، اردن، پاکستان و ترکیه انجام شد.
وی همچنین نوشت: یکی از نتایج این سطح وسیع از رایزنیها و تعاملات که هیچ کشوری حتی کشورهایی را که رابطه متعارف دیپلماتیک با ایران نداشتند هم مستثنا نکرد، برگزاری اجلاس مشترک سران اسلامی-عربی در ریاض و همصدایی بیسابقه کشورهای منطقه علیه سیاستهای جنگافروزانه رژیم صهیونیستی بود.