printlogo


کد خبر: 295253تاریخ: 1403/8/28 00:00
نامه سرگشاده بیش از 500 روشنفکر آلمانی در سرزنش برلین به خاطر حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی چه ابعادی دارد؟
شرمساری

گروه بین‌الملل: بیش از 500 نفر از روشنفکران و دانشگاهیان آلمان و دیگر کشورهای جهان در نامه‌ای سرگشاده و شدیداللحن دولت آلمان را فراخواندند تا مواضع خود در قبال اسرائیل را بازنگری کند و سیاست خود را در برابر این رژیم تغییر دهد. این حرکت نمودی است از اینکه تلاش اکثریت جامعه ژرمن‌ها برای جدا کردن مسیر خود از احزاب صهیونیستی این کشور ادامه دارد. در این نامه سرگشاده که برای تمام نمایندگان پارلمان آلمان ارسال شده، آمده است: دولت آلمان اکنون بیش از یک سال است فعالانه در کشتار و زیر پا گذاشتن حرمت انسانی فلسطینی‌ها از طریق پشتیبانی سیاسی، مالی، نظامی و حقوقی از اسرائیل سهیم است. نویسندگان در این نامه شدیداللحن، دولت آلمان را به مشارکت با رژیم صهیونیستی در جنایات مربوط به حقوق اقوام متهم کرده‌ و خواهان پایان دادن به این رویکرد شده‌اند. دبورا فلدمان (نویسنده آلمانی - ‌آمریکایی)، توماس پیکتی (اقتصاددان فرانسوی)، آمیرا هاس (روزنامه‌نگار اسرائیلی)، راز سگال (تاریخ‌نگار اسرائیلی) و مایکل بارن‌بویم (موسیقیدان فرانسوی- آلمانی) از جمله افرادی هستند که این نامه سرگشاده را امضا کرده‌اند. دولت آلمان از ابتدای جنگ غزه (۷ اکتبر 2023) به صورت فعالانه و داوطلبانه از جنایات اسرائیل علیه مردم غزه و فلسطینیان حمایت کرده و حمایت خود را در قالب بسته‌های اقتصادی و نظامی و حمایت‌های سیاسی به رژیم موقت صهیونیستی ارائه کرده است. 
دولت آلمان برخلاف شعارهای حقوق بشری و ادعای حمایت از جنبش‌های حقوق بشری و فعالان محیط زیست، از ابتدای جنگ غزه عملکردی متناقض را علیه فلسطینیان از خود بر جا گذاشته است. دولت این کشور پس از دولت آمریکا بیشترین حمایت مالی، تسلیحاتی و سیاسی را از رژیم صهیونیستی انجام داده و سران این کشور تمام توان خود را برای نابودی مقاومت و ملت غزه به کار گرفته‌اند. دولت آلمان به منظور حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی در سال 2023 بیش از 335 میلیون دلار تسلیحات به تل‌آویو صادر کرد و این در حالی است که این کشور مدعی وضع قوانین حقوق بشری به منظور محدودیت ارسال سلاح به کشورهای جهان است و طبق ادعای مقامات آلمان در صورت نقض حقوق بشر از سوی کشور واردکننده سلاح، دولت این کشور مجوز صادرات سلاح به آن را نخواهد داد؛ قوانینی که به نظر می‌رسد مشمول استاندارد دوگانه است و برای تمام کشورهای دنیا به یک شکل اجرا نمی‌شود. اداره فدرال امور اقتصادی و کنترل صادرات آلمان (BAFA) ماه نوامبر ۲۰۲۳ درباره صادرات تسلیحات آلمان به خارج از کشور اعلام کرد در نتیجه عملیات توفان الاقصی در ۷ اکتبر، «برنامه‌های صادرات تجهیزات نظامی به اسرائیل» در اولویت تصمیم‌گیری دولت این کشور قرار گرفته است. بر این اساس سهم صادرات تسلیحات آلمان به اسرائیل از ۲ درصد سال ۲۰۲۲ به ۶ درصد افزایش یافت. اسرائیل هم اکنون در رتبه هفتم در میان دریافت‌کنندگان اصلی فناوری نظامی آلمان قرار دارد. 
این در حالی است که دولت آلمان پیش از این در جنگ اوکراین مدعی حمایت از حقوق بشر بوده و بیشترین صادرات سلاح این کشور نیز به اوکراین اختصاص دارد. دولت آلمان پس از آغاز جنگ اوکراین با شعارهای حقوق بشری و اعلام حمایت از حقوق ملت اوکراین به حمایت تمام عیار از دولت کی‌یف پرداخت و با ارائه بسته‌های اقتصادی و نظامی بلاعوض، ارتش این کشور اروپای شرقی را تجهیز کرد. 
آلمان همچنین بیشترین هزینه را از جنگ اوکراین متحمل شد و اقتصاد و صنایع این کشور به دلیل قطع ارتباط با روسیه در حمایت از اوکراین با بحرانی بی‌سابقه مواجه شد؛ بحرانی که منجر به تورم، افزایش هزینه‌های زندگی و تعدیل نیروی‌ کار وحشتناک در این کشور شد. مقامات این کشور در توجیه اقدام حمایتی خود از اوکراین شعارهای حقوق بشری و دفاع از آرمان‌های دموکراسی غربی را بهانه قرار می‌دادند اما با وقوع عملیات توفان الاقصی در ۷ اکتبر سال گذشته میلادی، نقاب از چهره آنها افتاد و استاندارد دوگانه مقامات سیاسی آلمان در قبال مردم خاورمیانه افشا شد؛ استانداردی دوگانه که پیش از این نیز برای بسیاری از کشورهای منطقه از جمله جمهوری اسلامی ایران واضح و مشخص بود و سند آن نیز تجهیز ارتش صدام به سلاح‌های شیمیایی بود. دولت آلمان در حال حاضر با حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و اخیرا در خاک کشور لبنان بار دیگر نشان داد در سمت غلط تاریخ قرار دارد و نازیسم و فاشیسم در این کشور همچنان حکمفرماست.
* شرمساری تاریخی ژرمن‌ها
حرکت اخیر نشان از شرمساری تاریخی ژرمن‌ها در قبال عملکرد دولت آلمان است. شرمساری آنها نیز ناشی از تناقض در شعار و عمل دولت کشورشان در قبال مساله حقوق بشر در جنگ غزه است؛ تناقضی که نه‌تنها منجر به رسوایی دولت آلمان، بلکه بسیاری از قدرت‌های غربی دیگر شده است و سال‌ها تبلیغات دروغ آنها درباره مساله فلسطین و پروپاگاندای رسانه‌ای غرب درباره خاورمیانه و فعالیت کشورهای غربی در این منطقه را نابود کرده است، به شکلی که منجر به اعتراضات گسترده شهروندان غرب علیه سیاست‌های دولت‌های غربی در قبال مساله فلسطین شده و بسیاری از آرمان‌های جوامع غربی زیر سوال رفته است. در حال حاضر در جهان پسا 7 اکتبر، تناقضات فکری و رفتاری بسیاری در جهان غرب به وجود آمده است که تنها یک نمونه آن سخنان وزیر خارجه آلمان بود که کشتار غیرنظامیان در غزه را توجیه کرده بود و این تناقضات در آینده نزدیک منجر به بروز بحران‌های بسیاری برای بنیان جوامع غربی خواهد شد؛ بحران‌هایی که نظام ارزشی این کشورها را به خطر انداخته و دست سیاستمداران این کشورها را بیش از پیش در جنگ‌افروزی در نقاط مختلف جهان خواهد بست. نامه ۵۰۰ روشنفکر غربی - آلمانی به اعضای پارلمان این کشور نیز تنها یک نمونه از چالش‌های ارزشی جوامع غربی است که گریبانگیر سیاستمداران ژرمن شده است.
* رقابت احزاب آلمانی در حمایت از صهیونیسم
دولت آلمان در سیاست‌های حمایتی خود از صهیونیست‌های نژادپرست سنگ تمام گذاشته است اما با این حال از سوی احزاب رقیب به کم‌کاری در حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی محکوم می‌شود! این وضعیت نشان از وجود نژادپرستان در سیاست آلمان دارد. این سیاستمداران خود و جوامع خود و دموکراسی تحمیلی خود را بر هر فرهنگ و ملتی برتر می‌بینند و به همین دلیل نیز کرامت انسانی و حقوق ملت‌های دیگر بویژه ملت فلسطین را پایمال می‌کنند. همین خودبرتربینی نیز پیش از این در قرن 20 منجر به ایجاد ۲ جنگ جهانی و کشتار ده‌ها میلیون‌ انسان شد و با توجه به وضعیت فعلی دولت آلمان این وضعیت ادامه‌دار خواهد بود. در حال حاضر دولت ائتلافی آلمان به رهبری سوسیال ـ دموکرات‌ها، سبزها و حزب دموکرات آزاد، از سوی اصلی‌ترین حزب مخالف این کشور یعنی اتحادیه دموکرات ـ مسیحی، به دلیل تلاش ناکافی در حمایت از اسرائیل مورد انتقاد قرار گرفته است. «فریدریش مرز» رهبر بزرگ‌ترین حزب مخالف دولت آلمان در جریان یک مناظره پارلمانی گفت: «دولت برای هفته‌ها و ماه‌ها از صدور مجوزهای صادرات بویژه برای ارسال مهمات و حتی تحویل قطعات یدکی تانک‌ها به اسرائیل خودداری کرده است».  
این مساله با توجه به سقوط کابینه دولت آلمان در روزهای گذشته و برگزاری انتخابات زودتر از موعد طی هفته‌های آینده نشان‌دهنده تداوم حمایت دولت آلمان از جنایات رژیم صهیونیستی است که با شعارهای آنها مبنی بر لزوم دستیابی به آتش‌بس در جنگ غزه متناقض است؛ تناقضی که منجر به اعتراض روشنفکران آلمانی و حتی یهودی شده و آنها را مجبور به موضع‌گیری علیه اقدامات افراطی و نژادپرستانه دولت آلمان کرده؛ اقداماتی که دامنه آنها به داخل خاک آلمان نیز رسیده و منجر به سرکوب خشن تظاهرات آلمانی‌های حامی فلسطین شده است.
***
دخالت صهیونیست‌ها در پارلمان هلند
رسانه‌های محلی هلند گزارش کردند واحدهای امنیتی در این کشور نارضایتی خود را از تلاش‌های اسرائیل جهت اعمال نفوذ و مداخله در امور سیاسی هلند اعلام کرده‌اند. طبق این گزارش، وزارت امور مقابله با یهودستیزی رژیم صهیونیستی یک گزارش ویژه را به صورت غیرقانونی و مداخله‌آمیز به اعضای پارلمان هلند ارائه کرده است. این گزارش قبل از برگزاری یک جلسه پارلمان هلند که قرار است به بحث درباره رفتارهای خشونت‌آمیز و تنش‌زای اخیر طرفداران تیم فوتبال مکابی رژیم صهیونیستی در آمستردام بپردازد، ارائه شده است. رسانه‌های عبری مدعی شده‌اند برخی سازمان‌های هلندی در حمله به صهیونیست‌ها دست داشته‌اند و حامی حماس هستند. «کریس استافر» نماینده پارلمان هلند با استناد به گزارش مذکور پیشنهاد داده برخی سازمان‌های هلندی که اسرائیل آنها را طرفدار حماس می‌داند، از سوی دولت هلند به عنوان نهادهای تروریستی شناخته شوند و هدف تحریم قرار گیرند. در همین راستا نیز مقام‌های عالی رتبه هلندی مداخله اسرائیل در حوزه سیاست داخلی هلند را نامطلوب توصیف کرده‌اند.
***
پاپ: باید درباره نسل‌کشی در غزه تحقیق شود!
رهبر کاتولیک‌های جهان هنوز درباره وقوع نسل‌کشی در غزه توسط رژیم صهیونیستی تردید دارد! 
پاپ فرانسیس با گذشت بیش از یک سال از جنگ غزه و شهادت نزدیک به ۴۴ هزار فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی گفت: «جامعه بین‌المللی باید بررسی کند آیا جنگ اسرائیل در غزه، مصداق نسل‌کشی علیه مردم فلسطین است یا خیر». 
وی در اظهاراتی که دیروز منتشر شد، اعلام کرد: «برخی کارشناسان بین‌المللی می‌گویند آنچه در غزه اتفاق می‌افتد ویژگی‌های یک نسل‌کشی را دارد. باید به دقت بررسی شود آیا آنچه در غزه رخ می‌دهد، با تعریف حقوقدانان و سازمان‌های بین‌المللی درباره نسل‌کشی مطابقت دارد یا خیر».
رهبر کاتولیک‌های جهان، پیش از این کشتار کودکان فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه را محکوم کرده بود.

 


Page Generated in 0/0065 sec