فروش داروهای قاچاق در بسترهای اینترنتی
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر تقویت نظارت بر فروش دارو گفت: دسترسی آسان مردم به دارو در داروخانهها باید به گونهای باشد که نیازی به استفاده از پلتفرمهای غیرقانونی احساس نشود. دکتر مهدی پیرصالحی افزود: هدف ما این است که دارو بهراحتی در داروخانهها در دسترس باشد تا مردم مجبور نباشند برای تامین داروی مورد نیاز خود به بسترهای غیرقانونی اینترنتی رو آورند. وی افزود: متاسفانه در بسترهای اینترنتی، دارو به وضوح به فروش میرسد اما این فعالیتها شفاف و قانونی نیستند. بسیاری از این داروها قاچاق هستند. همچنین برخی داروها ممکن است از زنجیره توزیع رسمی خارج شده باشند. پیرصالحی بر اهمیت تقویت سیستم نظارتی از طریق سامانه تیتک تاکید کرد و خواستار همکاری نهادهای امنیتی، پلیس و دیگر ارگانهای مرتبط برای مقابله با این چالش شد.
***
منشأ آلودگی هوای تهران خودروهای فرسوده است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ذرات معلق موجود در هوای تهران به منابع متحرک بازمیگردد که سهم ۵٨ درصدی دارد، از این رو باید تمرکز اصلی بر خروج خودروهای فرسوده باشد. شینا انصاری در نشستی خبری اظهار داشت: تلاش میکنیم در بودجه سال آینده ضمن ارتقای حفاظت و پایش محیط زیست و استفاده از ظرفیتهای مشارکتی مردم، بتوانیم سهم محیطزیست از بودجه عمومی را افزایش دهیم. وی در ادامه گفت: تصمیم گرفتیم در سازمان حفاظت محیط زیست بر موضوع سوخت نظارت داشته باشیم و پایشهای سوخت را به صورت فصلی مجددا آغاز کنیم. انصاری به توقف مازوتسوزی در ۳ نیروگاه هم اشاره کرد و افزود: قرار نبود با توقف مازوتسوزی در ۳ نیروگاه، آلودگی هوای تهران هم کاهش یابد، چون منابع انتشار آلایندگی در کلانشهرها متفاوت است و بر اساس همان هم تصمیم میگیریم. وی اظهار داشت: منبع تصمیمگیری ما سیاهه انتشار آلایندگی است، بنابراین نقش مازوت در هوای 3 کلانشهری که مازوتسوزی در آنها متوقف شد محرز بود اما نقش ذرات معلق در هوای تهران به منابع متحرک بازمیگردد، از این رو باید تمرکز بر خروج خودروهای فرسوده باشد. وی ادامه داد: بنابراین اولویت در تهران و شهری مانند مشهد منابع متحرک از جمله اسقاط و نوسازی خودروهای فرسوده و توسعه حملونقل عمومی است. متأسفانه نسبت اسقاط به تولید بسیار ناچیز است.
***
بررسی فرصتها و تهدیدهای هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی
دبیر هشتمین کنفرانس ملی و جایزه مدیریت منابع انسانی از بررسی فرصتها و تهدیدهای هوش مصنوعی در حوزه مدیریت منابع انسانی سازمانها خبر داد. نشست خبری هشتمین کنفرانس ملی و جایزه مدیریت منابع انسانی با حضور طاهر روشندل، رئیس دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران و آرین قلیپور، رئیس دانشکده مدیریت دولتی و علوم سازمانی دانشگاه تهران برگزار شد. روشندل با اشاره به اینکه یکی از رویدادهای مهم در این سالها، کنفرانس ملی و جایز مدیریت منابع انسانی است، گفت: کشورهای جهان برای مدیریت نیروی انسانی برنامهریزی میکنند و امروز نبردی برای جذب استعدادها، نیروی انسانی و نگهداشت نیروی انسانی وجود دارد. وی افزود: این رویداد ظرفیت خوبی برای همفکری در مسائل نیروی انسانی سازمانهای کشور ایجاد کرده است، همچنین رفع مسائل و مشکلات نیروی انسانی در این کنفرانس بررسی میشود. روشندل ادامه داد: در فرآیند مدیریت انسانی بحث انتخاب کارمند و مدیرگزینی بسیار مهم و تعیینکننده است و در این همایش به این موضوعات توجه شده است. آرین قلیپور، دبیر علمی کنفرانس نیز در این نشست گفت: ۸۶ ارزیاب در جایزه مدل ۳۴ هزار از صنایع و شرکتهای مختلف در حضور دارند و در این 18 دوره برگزاری کنفرانس سعی شده سوگیریها حذف شود و حواشی در ارزیابی و اهدای جایزه نداشته باشیم. وی با بیان اینکه در حوزه هوش مصنوعی، هم تهدید وجود دارد و هم فرصت، ادامه داد: عدهای میگویند هوش مصنوعی آنقدر پیشرفت میکند که بر انسان چیره میشود که البته ما به این دید اعتقاد نداریم، همچنین دید دیگری در این حوزه وجود دارد مبنی بر اینکه در کنار پیشرفت فناوری، فرصتهای اشتغالزایی افزایش مییابد. قلیپور افزود: در این راستا نشست هوش مصنوعی و نیروی انسانی در خلال این کنفرانس برگزار میشود که در این نشست درباره کاهش تهدیدها و افزایش فرصتها بحث خواهیم کرد. وی با بیان اینکه ۲۰۰ شرکت در طول سال در این جایزه ارزیابی میشوند که تعدادی از آنها در کنفرانس شرکت کرده و پیشرفتهای خود را ارائه میدهند، ابراز کرد: امسال برای نخستینبار مدیرعامل برتر را انتخاب خواهیم کرد. گفتنی است هشتمین کنفرانس ملی و جایزه مدیریت منابع انسانی دوم و سوم بهمن در دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.