printlogo


کد خبر: 295329تاریخ: 1403/8/30 00:00
اوکراین بلافاصله پس از مجوز واشنگتن نخستین موشک‌های دوربرد را به خاک همسایه شلیک کرد
حمله مستقیم ناتو به روسیه؟

رژیم اوکراین بلافاصله پس از دریافت مجوز استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه، عملیاتی ناموفق علیه شهر کاراچف نزدیک بریانسک در 400 کیلومتری جنوب غرب مسکو انجام داد. متقابلا ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه نیز دکترین هسته‌ای جدید این کشور را رسما به تایید رساند که بر مبنای آن حمله توسط هر عضو یک بلوک دارای حمایت یک قدرت هسته‌ای به روسیه، حمله از سوی کل آن بلوک تلقی شده و نه تنها در صورت لزوم پاسخ هسته‌ای دریافت خواهد کرد، بلکه مسکو حق حمله پیش‌دستانه هسته‌ای علیه کشور یا بلوک مزبور را نیز برای خود محفوظ می‌دارد. هنوز معلوم نیست آیا مسکو، حمله دیروز اوکراین را در زمره تهدیداتی که شامل برخورد هسته‌ای می‌شود قلمداد کرده یا خیر؟ ارتش اوکراین دیروز مدعی شد برای نخستین ‌بار از موشک‌های بالستیک تاکتیکی آمریکایی‌ ام‌جی‌ام 140 موسوم به آتاکمز (ATACMS) در حمله به عمق خاک روسیه استفاده کرده است. این اتفاق تنها ۲ روز پس از انتشار خبر صدور مجوز این نوع موشک‌ها توسط اوکراین از سوی جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا رخ داد. 
این  نخستین بار است که اوکراین در حمله به مناطقی دورتر در خاک روسیه از این نوع موشک دوربرد استفاده می‌‌کند. پیش‌تر اوکراینی‌ها به پهپاد، موشک‌های میان‌برد هایمارس و توپخانه برای حمله به داخل روسیه متوسل می‌شدند. طبق اعلام وزارت دفاع روسیه، روز سه‌شنبه اوکراینی‌ها ۶ موشک بالستیک به یک زرادخانه نظامی در بریانسک شلیک کردند که از نوع موشک‌های عملیاتی - تاکتیکی آتاکمز ساخت آمریکا بود.  
بر اساس این گزارش، سامانه پدافندی اس 400 دفاع هوایی روسیه ۵ موشک را منهدم کرد و به یکی دیگر از آنها آسیب زد. قطعات موشک آسیب‌دیده روی زمین یک تأسیسات نظامی افتاد و باعث آتش‌سوزی شد. آتش‌سوزی بلافاصله خاموش شد و هیچ‌گونه تلفات یا خسارت دیگری از این حمله گزارش نشده است. یکشنبه گذشته روسیه یکی از بزرگ‌ترین حملات موشکی - پهپادی خود از ابتدای جنگ تاکنون را با ۲۱۰ موشک و پهپاد به سراسر اوکراین بویژه زیرساخت‌های انرژی و دیگر زیرساخت‌های حیاتی انجام داد.   
متعاقب آن ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، با لحنی شکست‌خورده که حاکی از عقب‌نشینی کی‌یف از موضع خود مبنی بر تداوم جنگ به هر قیمت ممکن بود، اعلام کرد این جنگ می‌تواند سال آینده میلادی (2025) پایان یابد. ساعاتی بعد اما روزنامه نیویورک‌تایمز خبر مجوز بایدن به رژیم کی‌یف برای استفاده از تسلیحات دوربرد علیه روسیه را منتشر کرد. در مقابل، کرملین آن را عامل تشدید تنش مستقیم در جنگ اوکراین توسط واشنگتن دانست. فردای آن روز زلنسکی با تغییر لحنی آشکار شروع به رجزخوانی برای روس‌ها کرد و با اشاره به صدور مجوز استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکایی، تاکید کرد: «قابلیت حمله با استفاده از موشک‌های دوربرد به عمق خاک روسیه کلید پیروزی اوکراین خواهد بود».  
متقابلا مقامات دولتی و نظامی ارشد روسیه، به یادآوری موضع قاطع ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور این کشور پرداختند که حمله انبوه موشکی و پهپادی اوکراین به خاک کشورش را به منزله اعلان جنگ مستقیم آمریکا و ناتو به روسیه قلمداد کرده و وعده برخورد هسته‌ای با چنین حمله‌ای را داده بود.
دیروز سخنگوی کرملین اعلام کرد ارتش و نهادهای مسؤول روسیه به ‌دقت وضعیت مربوط به مجوز احتمالی استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد برای حمله به خاک روسیه را رصد می‌کنند.  دیمیتری پسکوف با استناد به دکترین جدید هسته‌ای روسیه به خبرنگاران یادآور شد هر گونه تجاوز یک کشور غیرهسته‌ای به این کشور، با حمایت یک کشور هسته‌ای، به ‌عنوان حمله مشترک آنها تلقی خواهد شد. به گفته وی، در جریان درگیری در اوکراین مجموعه غرب جنگی آشکار را علیه روسیه آغاز کرده است.
* مشاور امنیت ترامپ: بایدن جنگ را تشدید می‌کند!
گزینه ترامپ برای سمت مشاور امنیت ملی کاخ سفید، موافقت بایدن با حمله اوکراین به روسیه با استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکایی را شدیدا مورد انتقاد قرار داد. 
مایک والتس به فاکس‌نیوز گفت: سیاست جدید بایدن در قبال اوکراین مرحله دیگری از تشدید جنگ میان روسیه و اوکراین است.  وی همچنین خبر از تشکیل یک تیم ستاره‌دار توسط ترامپ برای حل مسائل راهبردی و پایان دادن به جنگ اوکراین داد. 
والتس سابقه مشاورت سیاست‌گذاری پنتاگون در دوران ریاست‌جمهوری بوش پسر و اوباما را دارد. پیش‌تر دونالد ترامپ جونیوز، پسر رئیس‌جمهور آینده آمریکا، مجوز بایدن به کی‌یف را به منزله راه‌اندازی جنگ سوم جهانی دانسته بود. 
* ۲ عضو ناتو علیه تصمیم بایدن
رابرت فیکو، نخست‌وزیر اسلواکی و پیتر شیارتو، وزیر خارجه مجارستان، ۲ کشور عضو ناتو، از لغو محدودیت‌ها در استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد آمریکایی در عمق خاک روسیه انتقاد کردند.  فیکو این حرکت را به معنی تشدید بی‌سابقه جنگ در اوکراین دانست و نشان‌دهنده بی‌اختیاری اتحادیه اروپایی در تصمیم‌گیری مستقل از آمریکا دانست. 
شیارتو هم اقدام اخیر واشنگتن را نه تنها ضددموکراتیک، بلکه بسیار خطرناک خواند.
***
مدودف: این به جنگ سوم جهانی منجر می‌شود
رئیس‌جمهور پیشین روسیه و معاون دبیر شورای امنیت این کشور در واکنش به حملات دیروز اوکراین با موشک‌های آمریکایی تلویحا رخداد دیروز را مستوجب پاسخ هسته‌ای روسیه علیه ناتو دانست. دیمیتری مدودف گفت: «در پاسخ به چنین حمله‌ای، روسیه این حق را برای خود محفوظ می‌دارد که با سلاح‌های کشتار جمعی علیه کی‌یف و تأسیسات کلیدی ناتو، هر کجا که قرار دارند، تلافی کند. این به جنگ سوم جهانی منجر می‌شود». 

Page Generated in 0/0052 sec