printlogo


کد خبر: 295336تاریخ: 1403/9/1 00:00
به بهانه پخش مجموعه مستند «یکی از ما»
«یکی از ما» امید را به دل روستا آورد

گروه فرهنگ وهنر: مجموعه مستند «یکی از ما» که این شب‌ها از شبکه مستند روی آنتن رفته است سراغ طلاب جهادی‌ای رفته که با تلاش‌های بی‌وقفه خود، تحولی شگرف در زندگی مردم مناطق محروم کشور ایجاد کرده‌اند. این مستند داستان‌های امیدبخش و الهام‌بخشی از مردانی را روایت می‌کند که با روحیه جهادی و دغدغه خدمت به مردم، وارد عرصه‌ای فراتر از وظایف دینی یعنی تبلیغ شده‌اند. مستند «یکی از ما» با معرفی طلابی از استان‌های مختلف ایران، تصویری روشن از تلاش‌های بی‌وقفه آنها برای حل مشکلات جامعه ارائه می‌دهد. این طلاب با شناسایی نیازهای مردم، از جمله اشتغال، طلاق، اعتیاد و کاهش آسیب‌های اجتماعی، دست به کار شده و با همت خود و مشارکت مردم محلی، اقدامات موثری برای رفع این مشکلات انجام داده‌اند.
* سفری پرماجرا برای کشف روایت‌هایی از جنس همدلی
به گفته زهره نجف‌زاده، تهیه‌کننده این مجموعه، ایده ساخت این مستند از مطالعه گزارش‌های کاری طلاب جهادی در سراسر کشور شکل گرفت. پس از بررسی بیش از 500 گزارش، سازندگان مستند سراغ 20 طلبه رفته و با آنها مصاحبه‌های مفصلی انجام دادند. نتیجه این پژوهش‌ها، روایت‌هایی دیدنی از زندگی این افراد بود که پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یک سریال داستانی را داشت که پس از ساخت مجموعه مستند یک گروه دیگر ساخت مجموعه داستانی این مجموعه را به عهده داشت. این مجموعه مستند تلاش دارد بر معرفی الگوهایی بپردازد که به اندازه سهم خود در پیشرفت ایران عزیز نقش داشته‌اند و تلاش کرده نشان دهد برای ایجاد تغییر و تحول در جامعه، نیازی به امکانات و منابع گسترده نیست، بلکه کافی است اراده‌ای قوی و روحیه‌ای جهادی وجود داشته باشد.
* کار برای وطن، محدود به جغرافیای خاصی نیست
نجف‌زاده معتقد است کار برای وطن، نیاز به منابع و امکانات گسترده ندارد، پول و پروژه و حاکمیت نمی‌خواهد، کافی است اراده  و روحیه‌ای جهادی وجود داشته باشد. در هر کجای این خاک می‌شود برای مردم و مملکت و آینده کار کرد و تأثیرگذار بود، همان‌طور که این افراد در کسوت طلبگی تلاش کردند و شد. به فرموده امام خمینی(ره)، برای اصلاح جامعه، نخستین قدم اصلاح فرد است؛ مثل طلاب این مجموعه که در مرحله اول خودسازی کردند و در مرحله بعد نقش آخوندی و طلبگی خود را خوب انجام دادند و فراتر از بعد شخصی، وارد حیطه اجتماع شدند و کار کردند. 
* سوژه‌هایی از 4 گوشه ایران
سوژه‌های این مجموعه مستند از 4 گوشه ایران عزیز است؛ از استان ایلام و روستای چمزاب تا هشترود آذربایجان شرقی و تا زابل در استان سیستان‌وبلوچستان؛ آدم‌هایی که از بین مردم و در دل مردم هستند و با دغدغه دینی و جهادی دست به کارهایی زدند که با دل‌شان انجام شده و مسیر زندگی خیلی‌ها را تغییر داده است. 
* زوج جوانی که هم‌مسیر هستند
سمیه اختر و مهدی سوری، زوج جوان و سوژه 2 قسمت از این مستند هستند که در روستای چمزاب استان ایلام در کنار هم به مشکلات محله اشراف دارند و سعی بر گره‌گشایی از مسائل محل دارند. سمیه اختر همسر طلبه جوان مهدی سوری است که توانسته با کمک دوست خود که کارشناس مامایی است مشکلات ناباروری روستا را تا حدی حل کند اما متوجه می‌شود ۲ نفر از اهالی روستا سعی در کنترل جمعیت روستا دارند. از طرفی حجت‌الاسلام مهدی سوری همسر سمیه اختر طلبه جوانی است که در ابتدای ورودش به روستا، مردم به خاطر اختلافات و درگیری‌های گسترده‌ای که بر سر زمین‌های کشاورزی یا دامداری داشتند، استقبال زیادی از حسینیه‌ها و مساجد نمی‌کردند و بین اهالی روستا کدورت وجود داشت و با اندک اختلافی، کار به دعوا بین ۲ طرف و حتی چاقوکشی می‌رسید اما او توانست با فعالیت‌های خود 20 خانواده را با همدیگر آشتی دهد.
* دیدگاهی که زندگی روستاییان را تغییر داد
حجت‌الاسلام سیدعیسی دیدگاه سوژه‌ دیگری است که در این مجموعه مستند درباره فعالیت‌های او روایت‌های امیدوارکننده‌ای را می‌شنویم. پس از ورود او به محله‌ای در شهرستان مرودشت مشکلات متعددی از جمله فقر، کم‌آبی و اعتیاد در روستا وجود داشت اما سیدعیسی دیدگاه سعی می‌کند ابتکار عمل به خرج دهد و با فروش زباله‌های خشک و حمایت خیرین در راستای فقرزدایی قدم بردارد و با اشتغال‌زایی در مبارزه با اعتیاد گام بردارد. وی همچنین با احداث چاه جدید و روش‌های نوین آبیاری به حل مشکل کم‌آبی در روستا کمک کرده است.
* کهنسال روستایی که جوانان دوستش دارند
گاهی حضور یک نفر در روستایی کوچک و دورافتاده می‌تواند منشأ خیر فراوانی باشد. حجت‌الاسلام جعفر کهنسال می‌تواند نمونه بارز این اثرگذاری باشد. او که برای مدت زیادی در روستای کلیدبر  لنگرود فعالیت کرده در مدت حضورش توانسته جای خود را در بین جوانان روستا باز کند و جوان‌های روستا از حضور در کنار او خاطره خوشی دارند. گروه جهادی «طیب» از اقدامات این طلبه است که جوانانی را که دچار لغزل شده‌اند زیر پرچم امام حسین(ع) جمع کرده و با دادن مسؤولیت، آنها را در کاهش اعتیاد و مصرف مشروبات الکلی سهیم کرده است. این افراد تنها تعدادی از افرادی هستند که در گوشه و کنار ایران در حال تلاش برای ساختن ایران هستند.
این مجموعه مستند 20 قسمتی هر شب ساعت 17 از شبکه مستند روی آنتن می‌رود.

Page Generated in 0/0090 sec