printlogo


کد خبر: 295383تاریخ: 1403/9/3 00:00
اخبار

کارگردان‌های مطرح در تلویزیون
رئیس سازمان صداوسیما گفت چهره‌های مطرح سینما و تلویزیون در حال تهیه آثاری برای تلویزیون هستند. پیمان جبلی در نشست مسؤولان بسیج دانشجویی درباره مسائل اساسی کشور اظهار داشت: سریال‌ها گران‌ترین، پرمخاطب‌ترین و ماندگارترین تولیدات ما به ‌شمار می‌روند، از این‌ رو، باید بیشترین تمرکز روی آنها باشد، هدف از ایجاد مرکز سیمافیلم هم همین بود، اکنون استادان بزرگی مشغول کار یا در آستانه تولید سریال‌های جدیدند که سیدداوود میرباقری، ابراهیم حاتمی‌کیا، مسعود جعفری‌جوزانی، کمال تبریزی و جلیل سامان از جمله‌ آنهایند. 
وی با اشاره به نکاتی درباره میزان مخاطبان تولیدات نمایشی نیز پرسید: آیا «طوبی» با مخاطب 30 میلیون‌ نفری، کم‌مخاطب بود؟ آیا «تانک‌خورها» کم‌مخاطب بود؟ همچنین باید دید آیا اینکه میزان مخاطب «آقای قاضی» با 41.3 درصد بیننده و مخاطب 28 میلیون ‌نفری در 10 سال ‌گذشته شبکه ۲ بی‌سابقه است و ما معتقدیم باید الگو باشد، نشان افت مخاطب است؟ این امر نشان می‌دهد صداوسیما و مجموعه‌های نمایشی‌اش مخاطب خودشان را دارند و این روند رو به‌ جلو است.
***
از اسکار 97 چه خبر؟
آکادمی اسکار فهرست فیلم‌های واجد شرایط نودوهفتمین دوره جوایز اسکار را در بخش‌های انیمیشن، مستند و فیلم بین‌المللی منتشر کرد. این فهرست که هم شامل فیلم‌های پرفروش و هم آثاری است که با تحسین منتقدان روبه‌رو شده، دربرگیرنده فیلم‌هایی است که توسط استودیوهای بزرگ و فیلمسازان مستقل تولید شده‌اند. در بخش فیلم بلند انیمیشن امسال ۳۱ فیلم با هم رقابت می‌کنند که «روبات وحشی» از دریم ورکز انیمیشن، «خاطرات یک حلزون» از کمپانی آی‌اف‌سی فیلمز و «درون بیرون ۲» از پیکسار که اخیرا به پرفروش‌ترین فیلم انیمیشن بدل شد، جا دارند. شمار انیمیشن‌های امسال در برابر ۳۳ عنوان سال ۲۰۲۳ اندکی کاهش یافته است اما نسبت به ۲۷ مورد سال ۲۰۲۲ افزایش داشته است. در این فهرست فیلم «فلو» یا «جریان» از لتونی که در بخش فیلم بین‌المللی هم شرکت کرده و جوایز متعددی دریافت کرده هم از مدعیان جدی است. 
امسال ۸۵ کشور در بخش فیلم بین‌المللی واجد شرایط شناخته شده‌اند که در برابر سال ۲۰۲۳ با ۸۸ فیلم و سال ۲۰۲۲ با ۹۲ فیلم، نشان‌دهنده کاهش است. از برندگان اخیر این بخش می‌توان به «منطقه مورد علاقه» بریتانیا و «در جبهه غرب خبری نیست» از آلمان اشاره کرد که هر ۲ با تحسین منتقدان روبه‌رو شدند و در بخش بهترین فیلم نیز نامزد شدند. از مدعیان سال ۲۰۲۴ می‌توان از «من هنوز اینجا هستم» از برزیل، «امیلیا پرز» از فرانسه و «دانه انجیر معابد» از آلمان نام برد. 
«نی کپ» از ایرلند، «سوجو» از مکزیک و «تور بزرگ» از پرتغال نیز از فیلم‌های مطرح این بخش هستند. اعضای آکادمی از تمام شاخه‌ها می‌توانند در رای‌گیری اولیه برای این بخش شرکت کنند. فهرست اولیه ۱۵ فیلم بین‌المللی و مستند ۱۷ دسامبر (۲۷ آذر) اعلام می‌شود. نودوهفتمین دوره جوایز اسکار یکشنبه ۲ مارس ۲۰۲۵ (۱۲ اسفند) برگزار می‌شود و کانن اوبراین میزبان این مراسم خواهد بود.
***
فرصت‌سوزی به داوری‌های جایزه جلال آسیب می‌زند
بهناز ضرابی‌زاده، نویسنده کتاب پرفروش «دختر شینا» با اشاره به اساسنامه و مقررات جایزه جلال آل‌احمد به فارس گفت: برای هر جایزه‌ و جشنواره‌ای که برگزار می‌شود، مقرراتی وضع شده و تعهداتی برای اجراکنندگانش وجود دارد و اصولا اساسنامه‌ای دارد. متولیان این جایزه نخستین افرادی هستند که باید به این مقررات احترام بگذارند و به آن پایبند باشند. متأسفانه جایزه جلال که گران‌ترین جایزه ادبی کشور ما است و باید بسیار حساب‌شده‌تر برگزار شود، هر سال با تأخیر برگزار می‌شود و کمتر دوره‌ای بوده که در موعد مقرر انجام شود. 
نویسنده کتاب «دختر شینا» با اشاره به تغییر دولت و مدیران آن گفت: مدیران می‌آیند و می‌روند و با تغییر آنها و حتی تغییر دولت‌ها نباید در روند این جایزه تغییری ایجاد شود. احترام به این جایزه، احترام به ادیبان، فرهیختگان و نویسندگان است. داور دوره پانزدهم جایزه جلال بر لزوم داشتن یک دبیرخانه دائمی تاکید و بیان کرد: این جایزه باید یک دبیرخانه پویا و یک دبیر مشخص داشته باشد که برای چند سال بماند.  ضرابی‌زاده اضافه کرد: به عقیده من، حتی انتخاب اعضای هیات ‌علمی هم باید دوسالانه باشد تا دبیرخانه به انسجام برسد و تکلیفش را بداند. اگر این اتفاق بیفتد، دیگر دبیرخانه منتظر افراد و مدیران جدید نمی‌ماند. 
وی افزود: هرچه زمان برگزاری به تعویق بیفتد، ممکن است آنقدر زمان از دست برود که در یک سال اصلا نتوان جایزه را برگزار کرد یا حتی شتاب‌زده برگزار شود و معیار و اعتبار جشنواره زیر سوال برود. برگزیده شانزدهمین دوره کتاب سال دفاع‌مقدس اذعان کرد: تجربه ۲ ساله من از حضور در جایزه جلال می‌گوید زمان برای بررسی کتاب‌ها و داوری بسیار محدود است. این در صورتی است که هرچه زمان کوتاه‌تر باشد، امکان خطا و اعمال سلیقه در داوری بیشتر می‌شود و دیگر داوران، میزان درستی برای داوری نخواهند داشت.

Page Generated in 0/0062 sec