قالیباف: راهاندازی سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته آغاز شد
رئیس مجلس گفت: پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به سوءاستفاده سیاسی از شورای حکام آژانس بلافاصله در دستور کار قرار گرفت و راهاندازی مجموعهای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته آغاز شد. محمدباقر قالیباف در جلسه علنی دیروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود گفت: رویکرد غیرواقعبینانه، سیاسی و مخرب ۳ کشور اروپایی و آمریکا منجر به صدور قطعنامهای ناموجه و غیراجماعی درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی شد. ۳ دولت اروپایی و آمریکا، فعالیت هستهای کشورمان را بهانهای برای اقدامات نامشروع خود قرار دادهاند، اعتبار و استقلال آژانس را با بدعهدی و بیصداقتی زیر سوال میبرند و فضای سازنده ایجادشده برای تقویت تعاملات ایران و آژانس را غبارآلود میکنند. وی اضافه کرد: پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به این سوءاستفاده سیاسی از شورای حکام آژانس بلافاصله در دستور کار قرار گرفت و راهاندازی مجموعهای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته آغاز شد. ادامه این قبیل تصمیمات سیاسی و غیرسازنده باعث میشود کشورها برای حفظ امنیت ملی خود، به سمت اقدامات خارج از پروتکلهای آژانس سوق پیدا کنند. امید است این سازمان و سران کشورهایی که با مخالفت خود در صدور قطعنامه اخیر، حافظ و حامی استقلال عمل و اعتبار فنی شورای حکام هستند به سلطه ظالمانه آمریکا و تروئیکای اروپا پایان دهند تا مسیر تعاملات ما و آژانس در فضایی غیرسیاسی و در چارچوب تعهدات فنی صورت پذیرد. رئیس قوه مقننه همچنین درباره حکم دیوان کیفری لاهه درباره نخستوزیر و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی تصریح کرد: دیوان کیفری بینالمللی سرانجام حکم بازداشت ۲ نفر از بزرگترین جنایتکاران جنگی تاریخ یعنی سران قاتل رژیم نامشروع صهیونیستی را صادر کرد. این حکم انسانی، نخستین حلقه از زنجیره اقداماتی خواهد بود که سران جنایتکار رژیم را در پیشگاه مردم جهان نسبت به نسلکشی و جنایات جاری در غزه و لبنان محاکمه خواهد کرد و رسانههای وابسته آمریکایی دیگر نمیتوانند جنایت آنها را لاپوشانی کنند.
***
مذاکرات ایران و تروئیکای اروپا جمعه 9 آذر
سخنگوی وزارت امور خارجه از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتوگو درباره مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در جمعه ٩ آذر خبر داد. به گزارش مهر، اسماعیل بقایی در گفتوگو با خبرنگاران از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتوگو درباره مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در جمعه ٩ آذر خبر داد. بقایی با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تعامل و همکاری با دیگر کشورها بر مبنای اصول عزت، حکمت و مصلحت، گفتوگوهای آتی با ۳ کشور اروپایی را در ادامه گفتوگوهای انجامشده با آنها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک توصیف کرد و افزود: در این دور از گفتوگوها که در همان نیویورک برنامهریزی شده بود، طیفی از مباحث و موضوعات منطقهای و بینالمللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان همچنین موضوع هستهای مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت. وی در توضیح بیشتر خبری که تحت عنوان «مذاکره ایران و ۳ کشور اروپایی [با حضور نماینده اتحادیه اروپایی]» رسانهای شد، گفت: نخست آنکه ایران درباره موضوعاتی مثل «قدرت دفاعی خود» و «حمایت از محور مقاومت»، هیچ مذاکرهای با اروپاییها نخواهد داشت و منظور از «گفتوگو درباره فلسطین و لبنان» هم صرفاً «تأکید بر موضع قطعی جمهوری اسلامی ایران درباره تحولات منطقه و حمایت از مقاومت است». نکته دیگر آنکه زمان برگزاری و قالب این گفتوگوها مهرماه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل مورد توافق طرفین قرار گرفت، نه این روزها.
***
پایان کار کاظمیقمی در افغانستان بیگدلی جایگزین شد
با حکم وزیر امور خارجه، «علیرضا بیگدلی» به عنوان رئیس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کابل تعیین شد. به گزارش تسنیم، بر اساس حکمی از سوی سیدعباس عراقچی، علیرضا بیگدلی، معاون سابق کنسولی وزارت امور خارجه به جای حسن کاظمیقمی به عنوان رئیس جدید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کابل تعیین شد. همچنین نمایندگی ویژه ریاستجمهوری در افغانستان حذف میشود و همانند سابق نماینده ویژه در امور افغانستان مستقیم زیر نظر وزیر امور خارجه عمل خواهد کرد. بیگدلی پیشتر کاردار ایران در قزاقستان (1371 - 1370)، سفیر ایران در جمهوری باکو (1379 – 1374)، سفیر ایران در قبرس (1389- 1386) و سفیر ایران در ترکیه (1394 - 1391) بوده است.
***
طحاننظیف: انتخابات میاندورهای مجلس فقط در تبریز برگزار میشود
سخنگوی شورای نگهبان گفت: انتخابات میاندورهای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تنها در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو برگزار خواهد شد. هادی طحاننظیف همچنین از انتخاب اعضای هیات مرکزی نظارت بر انتخاباتهای میاندورهای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی توسط اعضای شورای نگهبان خبر داد. آیتالله سیدمحمدرضا مدرسییزدی، آیتالله عباس کعبی، سیامک رهپیک، عباسعلی کدخدایی و محمدحسن صادقیمقدم به عنوان اعضای این هیات معرفی شدند. بر اساس قوانین انتخاباتی، اعضای هیات مرکزی نظارت بر انتخابات باید ۵ نفر باشند که از سوی شورای نگهبان انتخاب و به وزارت کشور معرفی میشوند. شورای نگهبان طبق اصل ۹۹ قانون اساسی نظارت بر انتخاباتهای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی را برعهده دارد.