زخمی شدن ۲ نیروی امنیتی صهیونیست در الخلیل
دیروز در یک عملیات استشهادی ضدصهیونیستی در کرانه باختری ۲ صهیونیست زخمی شدند. به گزارش «وای نت»، این عملیات توسط یک مجاهد فلسطینی نزدیک شهرک بنینعیم در الخلیل رخ داد و طی آن ۲ نیروی امنیتی صهیونیست با خودرو زیر گرفته و زخمی شدند.
***
احتمال اعلام حکومت نظامی در اسلامآباد
دولت پاکستان از احتمال اعلام حکومت نظامی در پایتخت پاکستان برای مقابله با خشونت هواداران حزب تحریک انصاف و تظاهرات ضددولتی در اسلامآباد خبر داد. اعتراضات ضددولتی حزب تحریک انصاف در پاکستان به مناطق حساس و قرمز شهر اسلامآباد کشیده شده و در جریان درگیریهای شدید میان نیروهای امنیتی و معترضان تاکنون ۶ نیروی امنیتی (۲ پلیس و ۴ نیروی رنجر) کشته شدهاند. رسانههای پاکستانی به نقل از «محسن نقوی» وزیر کشور پاکستان افزودند: دولت برای کنترل اوضاع و برقراری امنیت هرگونه اقدام لازم از جمله حکومت نظامی را در دستور کار قرار خواهد داد. وزارت کشور پاکستان هشدار داد معترضان نباید از خطوط قرمز تعیینشده عبور کنند در غیر این صورت با اقدامات سختگیرانه نیروهای امنیتی و واکنش قاطع حاکمیت روبهرو خواهند شد. شبکههای خبری پاکستانی عنوان کردند: «نیروهای ارتش به پایتخت فراخوانده شدهاند و به نیروهای امنیتی دستور شلیک مستقیم به سوی اغتشاشگران داده شده است». دور جدید تنشهای سیاسی در پاکستان پس از آن رخ داد که طرفداران حزب تحریک انصاف در سراسر کشور در اعتراض به بازداشت رهبر حزب خود عمران خان، نخستوزیر سابق پاکستان دست به راهپیمایی اعتراضی به سمت پایتخت زدند. معترضان خواستار آزادی عمران خان و تحقق مطالبات سیاسی دیگر هستند. آنها همچنین در حال پیشروی به سوی مناطق حساس شامل پارلمان و کاخ نخستوزیری هستند. تاکنون چند دور مذاکرات دولت و معترضان نتیجهای نداشته و احتمال افزایش خشونتها همچنان وجود دارد. وضعیت در اسلامآباد ناپایدار گزارش شده است.
***
آلمان به دنبال تأمین پناهگاه
وزارت کشور آلمان اعلام کرد در حال برنامهریزی و تهیه فهرستی از پناهگاهها برای شهروندان این کشور در صورت درگیری احتمالی با روسیه است. این فهرست شامل ایستگاههای قطار زیرزمینی، پارکینگها، ساختمانهای دولتی و املاک خصوصی برای پناه گرفتن شهروندان آلمانی در صورت درگیری با روسیه است. این فهرست به صورت دیجیتال تهیه خواهد شد تا در صورت لزوم مردم آلمان بتوانند با استفاده از برنامههای تلفن همراه خود به موقعیت مکانی این پناهگاهها دسترسی داشته باشند. وزارت کشور آلمان در این ارتباط افزود: این موضوع باعث میشود شهروندان آلمانی به ساخت پناهگاه در منازل مسکونی خود نیز تشویق شوند. این پروژه بسیار گسترده است و سازمانهای مختلفی را درگیر میکند، بنابراین زمان دقیق پایان آن مشخص نیست. آلمان با ۸۴ میلیون نفر جمعیت، ۵۷۹ پناهگاه دارد که از زمان جنگ دوم جهانی و در دوران جنگ سرد ساخته شدهاند. این پناهگاهها در مجموع ظرفیتی حدود ۴۸۰ هزار نفر دارند. گاردین در همین ارتباط نوشت: از زمان تهاجم گسترده روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، نگرانیها درباره توانایی مسکو برای هدف قرار دادن سایر اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) افزایش یافته است. مقامات آلمان ماه اکتبر هشدار دادند روسیه احتمالا تا سال ۲۰۳۰ قادر به حمله به این ائتلاف نظامی خواهد بود. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه نیز هفته گذشته تاکید کرد درگیری در اوکراین ویژگیهای «یک جنگ جهانی» را دارد و درباره عدم حمله روسیه به کشورهای غربی اظهارنظری نکرد.
***
پاسخ بارزانی به دروغ بزرگ داماد صدام
دفتر رسانهای نخستوزیر اقلیم کردستان روز دوشنبه درباره صحبتهای داماد صدام، دیکتاتور معدوم رژیم بعث درباره حمله به حلبچه توضیحاتی منتشر کرد. این دفتر در بیانیهای اعلام کرد: شخصی به نام جمال مصطفی تکریتی که داماد دیکتاتور سابق عراق است، در مصاحبه با روزنامه الشرقالاوسط ادعایی را مطرح و در آن حمله شیمیایی رژیم سابق بعث به حلبچه را تکذیب کرده است. وی همچنین با نسبت دادن اظهارات نادرست به مسرور بارزانی، نخستوزیر اقلیم کردستان مبنی بر بمباران حلبچه توسط ۲ هواپیمای ایرانی ادعایی بیاساس و ساختگی را مطرح کرده است، این در حالی است که نخستوزیر اقلیم کردستان عراق هرگز چنین اظهاراتی نداشته است. در ادامه بیانیه آمده است: عامل حمله شیمیایی به حلبچه، خود رژیم سابق عراق بوده و همه شواهد به طور قطع ثابت میکند صدام مرتکب این جنایت بزرگ شده است.
***
واکنش مدودف به احتمال اتمی شدن اوکراین
«دمیتیری مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه و رئیسجمهور و نخستوزیر سابق این کشور اعلام کرد تهدید به انتقال تسلیحات هستهای به اوکراین به معنای آمادهسازی برای جنگ هستهای با روسیه است. مدودف با انتشار پیامی در کانال تلگرام خود درباره بحثهای جاری در غرب پیرامون احتمال انتقال تسلیحات هستهای به کییف، نوشت: تهدید انتقال تسلیحات هستهای به رژیم کییف را میتوان به عنوان آمادهسازی برای جنگ هستهای با روسیه تفسیر کرد. وی در ادامه توضیح داد: «انتقال واقعی چنین تسلیحاتی معادل حمله تمامعیار علیه کشور ما است؛ همانگونه که در ماده ۱۹ سیاست بازدارندگی هستهای ما تصریح شده و پیامدهای چنین اقدامی کاملا روشن است. معاون شورای امنیت ملی روسیه در ادامه افزود: سیاستمداران و روزنامهنگاران آمریکایی به صورت جدی در حال بحث درباره پیامدهای دادن تسلیحات هستهای به کییف هستند.