کاهش محدودیتهای تعرفهای با عضویت در بریکس
مدیرکل دفتر اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت ایران، کاهش محدودیتهای تجاری را مهمترین عامل برای پیوستن ایران به گروه بریکس دانست. احمد فیروزی بریکس را یک نهاد نوآورانه در ساختار اقتصاد جهانی دانست و گفت: به نظر میرسد کاهش محدودیتهای تجاری مهمترین عامل برای پیوستن ایران به گروه بریکس باشد. همچنین بریکس زمینههای تجارت غیرتبعیضآمیز و بر اساس اصول تجارت را بین اعضا فراهم میکند و باعث افزایش شفافیت و حرکت منطقی در تجارت خواهد شد. این مقام مسؤول با بیان اینکه رویکرد دولت چهاردهم در جهت توسعه تبادلات و ارتباطات با کشورهای عضو بریکس است، افزود: ایران به یک ساختار و نظم جدید مانند بریکس نیاز دارد تا بتواند از فرصتها و بازارهای آن به نفع توسعه تجارت استفاده کند، از این رو اهداف ما مربوط به سال آینده یا کوتاهمدت نیست، بلکه برای یک چشمانداز بلندمدت برنامهریزی کردهایم.
***
تداوم افت قیمت طلا و سکه در بازار تهران
قیمت هر قطعه سکه طرح جدید دیروز در بازار طلای تهران با ۱۵۴ هزار تومان افت نسبت به روز پیش از آن ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد. هر قطعه سکه طرح قدیم نیز در این روز با کاهش ۲۷۳ هزار تومانی، ۴۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان داد و ستد شد. همچنین قیمت نیمسکه با کاهش ۷۰ هزار تومانی به ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید. ربع سکه هم با افزایش 8 هزار تومانی نسبت به روز دوشنبه ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و سکه یکگرمی با ۲۲۰ هزار تومان رشد، 7 میلیون و ۹۰۰ هزار تومان داد و ستد شد. همچنین قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار تهران با کاهش ۳۵ هزار تومانی نسبت به روز قبل از آن، به ۴ میلیون و ۴۹۳ هزار تومان رسید. بر پایه این گزارش، دیروز بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی با افت ۴۰ دلاری به ۲ هزار و ۶۳۲ دلار رسید.
***
خاموشیهای برنامهریزیشده خانگی در سراسر کشور متوقف شد
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: پس از نزدیک به ۱۶ روز اعمال خاموشیهای برنامهریزیشده به دلیل کمبود سوخت نیروگاهها، وزارت نیرو اعلام کرد این محدودیتها به پایان رسید و از این پس نیازی به اعمال خاموشی نخواهد بود. این تصمیم پس از افزایش تأمین سوخت نیروگاهها اتخاذ شده است. سیداسماعیل حسینی افزود: خاموشیهای برنامهریزی شده خانگی، باید از دوشنبه 5 آذر متوقف میشد و نباید از این تاریخ به بعد در سراسر کشور خاموشیهای برنامهریزیشده داشته باشیم. وی توضیح داد: خاموشیهای موردی که ناشی از حوادث شبکه برق باشد در تمام ایام سال، ممکن است اما خاموشیهای برنامهریزی شده خانگی باید متوقف شده باشد و اگر در جایی اعمال شود، خلافی انجام شده که باید وزارت نیرو پاسخگو باشد.
***
آغاز عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده
مدیر طرح واردات خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت از آغاز دور جدید عرضه خودروهای وارداتی از هفته آینده خبر داد و اعلام کرد متقاضیان مشارکت در این طرح، حساب خود نزد بانکهای عامل مورد تأیید را به نام خودروهای وارداتی، وکالتی کنند. مهدی ضیغمی از آغاز عرضه جدید خودروهای وارداتی برای متقاضیان خبر داد و گفت: متقاضیان این طرح باید نسبت به وکالتی کردن یکی از حسابهای خود نزد بانکهای عامل مورد تأیید سامانه عرضه خودروهای وارداتی، به نام خودروهای وارداتی، اقدام کرده و ۵۰۰ میلیون تومان را در این حساب بلوکه کنند. وی اعلام کرد: هفته آینده، عرضه انجام خواهد شد، بنابراین در این هفته، متقاضیان حساب خود را وکالتی کنند تا هفته آینده امکان ثبتنام از طریق سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی را داشته باشند.
***
جزئیات تغییر تعرفه برق مشترکان
یک مقام مسؤول از تغییر تعرفههای برق از ابتدای مهر سال جاری خبر داد و گفت: مشترکان خانگی به ۴ پلکان تعرفهای تقسیم میشوند. عبدالامیر یاقوتی، مدیرکل انرژی و امور مشتریان شرکت توانیر از تغییر تعرفههای برق از ابتدای مهر سال جاری خبر داد و گفت: این تغییرات در تعرفههای خانگی به گونهای است که هزینه برق مشترکان کممصرف یا زیر الگوی مصرف، یارانهای محاسبه شده و مشترکان بالای الگو با توجه به پلهای که روی آن قرار میگیرند، از یارانه کمتری بهرهمند شده یا یارانهشان حذف میشود. وی ادامه داد: مشترکان خانگی به ۴ پلکان تعرفهای تقسیم میشوند که شامل: پله اول زیر الگوی مصرف، پله دوم بین الگو تا 1.5 برابر الگوی مصرف، پله سوم 1.5 تا 2.5 برابر الگو و پله چهارم بیش از 2.5 برابر الگو است. وی افزود: ذات پلکانها به گونهای هستند که هر چه پلکان مصرف افزایش مییابد، نرخ برق هم افزایش یافته و در این میان مشترکان زیر الگوی مصرف تقریبا ۱۵ صدم نرخ تأمین برق و مشترکان پرمصرف بیش از مازاد 2.5 برابر الگو ۵ برابر نرخ تأمین برق را پرداخت میکنند و در واقع دیگر یارانهای به آنها تعلق نمیگیرد. یاقوتی در ادامه خاطرنشان کرد: ذات تعرفههای پلکانی برق به گونهای است که تغییرات تعرفه حداقل تأثیر را بر مشترکان کممصرف و حداکثر تغییر را بر مشترکان پرمصرف بویژه بالای 2.5 برابر الگو داشته باشد. همچنین سهم مشترکان تا الگوی مصرف از لحاظ تعداد ۷۵ درصد و از نظر مصرف ۵۲ درصد، مشترکان تا 1.5 برابر الگو از لحاظ تعداد ۱۵ درصد و از لحاظ مصرف ۱۸ درصد، سهم مشترکان تا 2.5 برابر الگو از نظر تعداد ۸ درصد و از نظر مصرف ۲۰ درصد و سهم مشترکان بیش از 2.5 برابر از لحاظ تعداد ۲ درصد و مصرف ۱۰ درصد به خود اختصاص میدهند.