شرط تحویل خودروی جایگزین پذیرش خودروی فرسوده
رئیس ستاد نوسازی ناوگان حملونقل ضمن اعلام اینکه تاکنون بیش از ۹۰ درصد پذیرفتهشدگان طرحهای جایگزینی تکمیل وجه خود را انجام دادهاند، تاکید کرد که شرط تحویل خودروی جایگزین، پذیرش خودروی فرسوده در مراکز اسقاط است.
به گزارش ایسنا، طبق اعلام ستاد نوسازی ناوگان حملونقل، مهران سالاریه اظهار کرد: پذیرفتهشدگان طرحهای جایگزینی برابر پیامک دریافتی از خودروسازان باید ضمن مراجعه به پایگاه ستاد نوسازی ناوگان حملونقل به نشانی nnhk.ir نسبت به انتخاب مرکز اسقاط و تحویل خودروی فرسوده خود به مراکز اسقاط و طی فرآیند پذیرش اقدام کنند.
رئیس ستاد مذکور اظهار کرد: شرط تحویل خودروی جایگزین در طرحهای جایگزینی، پذیرش خودروی فرسوده در مراکز اسقاط و تایید اسقاط خودروی فرسوده از سوی پلیس راهور فراجاست که با توجه به زمانبر بودن اسقاط خودروی فرسوده پس از پذیرش در مراکز اسقاط، هرگونه تاخیر در مراجعه از سوی متقاضیان به تاخیر در تحویل خودروی جایگزین منجر خواهد شد.
وی درباره زمان پذیرش متقاضیان جایگزینی خودروهای فرسوده که در طرحهای پیشفروش خودروسازان شرکت کرده و برنده شدهاند، گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجامشده این دسته از متقاضیان طبق زمان تحویل خودروی جدید، پیامک مراجعه به مراکز اسقاط دریافت میکنند، لذا این متقاضیان تا زمان دریافت پیامک از سوی خودروسازان برای تحویل خودروی فرسوده خود باید منتظر بمانند.
***
چه کالاهایی در آبان گران شد؟
در آبان در گروه لبنیات، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به کره پاستوریزه با 14.9 درصد، خامه پاستوریزه با 11.9 درصد و ماست پاستوریزه با 9.4 درصد است. در آبان 1403 تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور به شرح زیر است:
اقلام برنج خارجی درجه یک با 7.1 درصد و شیرینی خشک با 2.4 درصد بیشترین افزایش قیمت را در گروه نان و غلات نسبت به ماه قبل داشتهاند.
بیشترین افزایش قیمت در پروتئینها نسبت به ماه قبل مربوط به اقلام مرغ ماشینی با 4.4 درصد و ماهی قزلآلا با 2درصد است.
بیشترین افزایش قیمت در لبنیات نسبت به ماه قبل مربوط به کره پاستوریزه با 14.9 درصد، خامه پاستوریزه با 11.9 درصد و ماست پاستوریزه با 9.4 درصد است.
بیشترین افزایش قیمت در میوهها نسبت به ماه قبل مربوط به هندوانه با 21 درصد و هلو با 9.3 درصد، همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به پرتقال با 20.2- درصد و انار با 5.2- درصد است.
بیشترین افزایش قیمت در سبزیجات نسبت به ماه قبل مربوط به گوجه فرنگی با 79.1 درصد و کدو سبز با 25.8 درصد و پیاز با 11.7 درصد، همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به هویج فرنگی با 3.7- درصد است.
بیشترین افزایش قیمت در سایر خوراکیها نسبت به ماه قبل نیز مربوط به رب گوجه فرنگی با 5.3 درصد و سس گوجه فرنگی با 3.4 درصد است.
***
پرداخت تسهیلات ارزی کوتاهمدت برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی
تسهیلات ارزی کوتاهمدت (حداکثر ۵ ماهه) از محل منابع ارزی در دسترس بانک مرکزی جهت واردات مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی ضروری با نرخ تالار دوم (ETS-TT) پرداخت میشود.
به گزارش ایسنا، بانک مرکزی در بخشنامه شماره ۲۱۶۵۸۶/۰۳ در تاریخ ششم آذر ۱۴۰۳ پیرو بخشنامه شماره ۹۸۲۷۱/۰۳ مورخ 1/5/1403 موضوع «دستورالعمل اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت (حداکثر ۵ ماهه) از محل منابع ارزی دردسترس این بانک جهت واردات مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی ضروری با نرخ ETS-EC را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
گفتنی است پیرو تقاضای مورخ 15/8/1403 سازمان غذا و دارو و موافقت کمیسیون تسهیلات ارزی این بانک، امکان اعطای تسهیلات ارزی کوتاهمدت از محل منابع موضوع دستورالعمل یادشده با نرخ ETS-TT (علاوه بر نرخ ETS-EC) فراهم شده است. بانکها باید در قسمت کد بخشنامه درخواست تخصیص ارز، همان شناسه دستورالعمل اولیه (۶۴۷۵۷۶۷) را درج کنند. بانکها همچنین موظفند مراتب را به تمام شعب و واحدهای ارزی ذیربط ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت کنند.
***
رشد ۸ درصدی اقتصاد به طور قطع امکانپذیر است
رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه رشد ۸ درصدی اقتصاد بهطور قطعی امکانپذیر است، گفت: حاکمیت باید امور زیربنایی، دیپلماسی اقتصادی و الزامات عمومی برای این هدف را فراهم کند، وگرنه با زور و تنبیه و خواهش و التماس هیچ کاری پیش نمیرود.
به گزارش تسنیم، یحیی آلاسحاق، رئیس اتاق مشترک ایران و عراق میانگین نرخ رشد اقتصادی کشورمان در 4 سال اخیر را 4,5 درصد عنوان کرد و گفت: مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نرخ رشد اقتصادی در سال 1403 را 2.5 درصد اعلام و برای سال 1404 هم رشد 2.9 درصدی را پیشبینی کرده است.
رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به 2 رویکرد درباره هدفگذاری نرخ رشد 8 درصدی اقتصاد گفت: رویکرد اول این است که این عدد با اذعان به محدودیتها هدفگذاری شده تا مسؤولان همه تلاش خود را انجام دهند و رویکرد دوم هم این است که 5.2 درصد از این نرخ رشد مربوط به تولید و سرمایهگذاری و 2.8 درصد هم مربوط به بهرهوری است.