گروه سیاسی: محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، عصر دیروز نخستین نشست خبری خود با خبرنگاران را برگزار کرد. او در این نشست، به موضوعاتی چون آتشبس در لبنان، مساله وفاق در بین قوا و مسؤولان، وضعیت بهکارگیری محمدجواد ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیسجمهور و همین طور موضوع مذاکره با قدرتها پرداخت و درباره واکنش ایران به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی، با اشاره به اینکه اسرائیل با ۷ لشکر هم نتوانست جنوب لبنان را تصرف کند، گفت: «وعده صادق 3» انجام خواهد شد.
قالیباف در سخنان ابتدایی خود ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) اظهار داشت: امروز شاهد آتشبس در لبنان هستیم و از این آتشبس استقبال میکنیم.
رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه فلسطین الیوم مبنی بر اینکه نتانیاهو گفته پس از آتشبس در لبنان تمرکز این رژیم بر برنامه هستهای ایران خواهد بود، عنوان کرد: امروز آرامش در لبنان برقرار شده و امیدواریم این آرامش در غزه هم برقرار شود ولی اینکه نتانیاهوی جنایتکار بحثش این است که پس از این آتشبس متمرکز بر ایران خواهد شد این صرفا سخن گزافه است. وی تاکید کرد: وقتی جنگ لبنان شروع شد و جنایت پیجرها را رقم زدند و آیتالله سیدحسن نصرالله را به شهادت رساندند، همه احساسشان این بود که حزبالله تضعیف شده اما من در سفری که به بیروت داشتم دیدم مردم این شهر در میان دود و آتشی که وجود داشت و در شرایطی که مردانشان در میدان جنگ بودند، سرشار از صبر، شجاعت، درایت و خلاقیت بودند و حزبالله را زنده دیدم. رئیس مجلس با اشاره به در پیش بودن انتقام ایران از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان تاکید کرد: این قدرت اسلام است و ما حتما «وعده صادق 3» را در دستور کار داریم. این تصمیم ما است. البته زمان این مساله هم جزو عملیات است که در وقت خودش انجام میشود.
قالیباف درباره افزایش حقوقها گفت: افزایش حقوق را بین 20 تا 30 درصد پیشبینی کردیم و پیشبینی هزینههای 8 درصدی قانون جوانی جمعیت را برای دولت کردهایم. یعنی اگر کسی مشمول این قانون شود 8 درصد هم بیشتر افزایش حقوق خواهد داشت تا بتوانیم اثرات تورم را جبران کنیم. رئیس مجلس در پاسخ به سوالی درباره برخی اخبار مبنی بر توافق وی و رئیسجمهور درباره ابلاغ مصوبه حجاب و سخنان حجتالاسلام آقاتهرانی در این زمینه، همچنین اعمال مدیریت قالیباف بر نمایندگان دارای سلایق مختلف در مجلس خاطرنشان کرد: بنده به آقای آقاتهرانی هم گفتم این ابلاغ 16 آذر نیست و 23 آذر خواهد بود. مجلس محل نگاههای متفاوت، سلیقهها و تضارب آرا و افکار است؛ زیبایی مجلس هم به همین است. امروز هم نمونه این را در صحن مجلس مشاهده کردید. در این زمینه احساس مشکل نمیکنم و این را زنده بودن مجلس میبینم. قالیباف در پاسخ به سوالی درباره وفاق مد نظر دولت گفت: ما وقتی حرف از وفاق و تعامل میزنیم باید مبنا داشته باشد. این هم حرف نمایندگان مجلس است و هم سخن رئیسجمهور و دولت ایشان که برنامه هفتم پیشرفت میثاق ملی ما است و سیاستهای کلان مصوب هم مبانیای است که باید دنبال کنیم. بنابراین وفاق حول این مساله است و سلایق سیاسی مختلف هم واقعیتی است که باید آنها را به رسمیت بشناسیم.
وی افزود: بعضی مواقع در مساله برنامه هفتم توسعه هم اساس کار را قبول داریم و روشهای ما متفاوت است. نکته دوم هم بحثی که از همکاری و تعامل میزنیم حتما نباید در این رابطه خلاف قانون انجام بدهیم. خود من به فوریت لایحه تابعیتها رای منفی دادم و این لایحه به صورت عادی در کمیسیـــون مربوط بررسی میشود. قالیباف ادامه داد: آیا ما باید از کار خلاف قانون تمجید کنیم. به هر حال بر اساس قانونی که هماکنون جاری است، آقای ظریف در جایگاهی که هست خلاف قانون است. من اگر جای آقای ظریف بودم خیلی با ظرافت به آقای پزشکیان میگفتم اجازه دهید این چند صباح هم من نباشم و لایحهای که در مجلس هست تعیینتکلیف شود، اگر قانونی شد من سر کار خود بازمیگردم و اگر هم قانونی نشد که نمیآیم.
رئیس مجلس تصریح کرد: اینکه گفته میشود چون به فوریت رای ندادند، پس وفاق به هم خورده، اینگونه نمیتوان کاری را پیش برد. ما در موضوعات مهمی چون انرژی و مسکن خیلی باید منسجمتر از این کار را دنبال کنیم. در حوزه نظارت نیز مجلس نظارتهای سیستمی و جمعی است. ما در مجلس سوال شفاهی، کتبی، سوال منطقهای و استیضاح داریم ولی در عین حال کار جمعی انجام میدهیم. یعنی یک نفر است که یک تحقیق و تفحص را آغاز میکند ولی تا کمیسیون مربوط این تفحص را نپذیرد قابل طرح نیست و اگر کمیسیون هم تایید کند تا زمانی که صحن مجلس به این طرح رای نداده است، این طرح رسمیت ندارد. بنابراین جنس نظارت ما در مجلس با نظارت سازمان بازرسی کل کشور متفاوت است.
رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه درباره اظهارنظرتان درباره ناترازی انرژی این تعبیر شد که تحریمها مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرده، خاطرنشان کرد: صحبت من جدید نبود و بارها این موضوع را در صحن مجلس و در جلسات با دولت هم اشاره کردم و واقعـا این دغدغه جدی شخص آقای رئیسجمهور هم هست.
وی تصریح کرد: وقتی حرف از تورم و رشد اقتصادی میزنیم همه ما مسؤول هستیم ولی وظیفه هر کدام از ما مشخص است و در وظایف هم نباید دخالت کنیم و در کنار آن معلوم است که مردم چه نقشی دارند. الان بحث مربوط به قاچاق سوخت است، انرژی به معنای گاز و نفت کالای انحصاری دولت به معنای عام است و بخش خصوصی نه اینها را تولید میکند و نه وارد میکند. یکی از بزرگترین مصرفکنندگان انرژی هم خود بخشهای دولتی هستند و امروز در پیک مصرف 250 میلیون مترمکعب گاز در نیروگاهها، گاز مصرف میکنیم و بیش از 5 میلیارد لیتر فقط سوخت مازوت و گازوئیل در نیروگاهها ذخیره میکنیم.
قالیباف در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه عدهای اخیرا بحث مذاکره را مطرح میکنند و به نوعی این احساس میشود که اقتصاد کشور مجددا در حال گره خوردن به مذاکرات است، عنوان کرد: من حتما گره زدن اقتصاد را به مذاکره درست نمیدانم. قبلا هم این را گفتم که ما باید حتما در حوزه مذاکره انتفاع اقتصادیمان را دنبال کنیم و مجلس حتما در این مسیر به دولت کمک میکند.
رئیس مجلس افزود: اما از طرف دیگر هم باید شرایط کشور را به گونهای فراهم کنیم که زمینه انتفاع اقتصادی از نتیجه مذاکرات فراهم شود. ما همین الان در حوزه امنیت سرمایهگذاری مشکل داریم که در جلسه سران قوا هم در این رابطه بحث شده است. قالیباف خاطرنشان کرد: ما حتما در آینده نزدیک سندی را آماده میکنیم که امنیت سرمایهگذاران تامین شود تا تولید در کشور بالا برود، بنابراین صرف اینکه بگوییم با مذاکره موضوعات ما حل میشود تجربه گذشته همین برجام نشان داد با مذاکره مشکلات ما حل نشده و یکی مذاکره کرده و دیگری آن را لغو کرده است. قالیباف همچنین درباره وضعیت بهکارگیری محمدجواد ظریف گفت: به هر حال برادر عزیزمان آقای ظریف بر اساس قانون جاری کشور خلاف است که در آن موقعیت قرار بگیرند. من اگر جای آقای ظریف بودم خیلی با ظرافت به آقای پزشکیان میگفتم اجازه بدهید من نباشم و حالا که لایحه به مجلس رفته بگذارید آنجا تعیین تکلیف کنند. اگر قانونی شد بازمیگردم و اگر قانونی نشد که دیگر نمیآیم.