printlogo


کد خبر: 295623تاریخ: 1403/9/10 00:00
ارسال اقلام ضروری کمک‌های مردمی به وزن ۲۸۰ تن برای جنگ‌زدگان لبنان
در مسیر همدلی
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در گفت‌وگو با «وطن امروز»: 90 درصد زیرساخت‌های جنوب لبنان از بین رفته است

گروه اجتماعی: کمک‌های اهدایی مردم در قالب پویش «ایران همدل» دیروز برای ارسال به مردم جنگ‌زده لبنان و فلسطین توسط نیروهای هلال احمر بارگیری و ارسال شد. روز گذشته هجدهمین محموله کمک‌های مردمی در قالب 15 تریلی توسط جمعیت هلال احمر به لبنان ارسال شد. این در حالی است که طبق گزارش‌های موجود، از ابتدای عملیات توفان الاقصی و به دنبال آن تهاجم رژیم صهیونیستی به لبنان تاکنون، بیش از ۲۵٠٠ تن محموله امدادی شامل کمک‌های مردمی از 3 طریق زمینی، هوایی و دریایی به سوی لبنان و فلسطین ارسال شده است. هر چند برخی از این محموله‌های امدادی هلال احمر توسط آمریکا و صهیونیست‌ها مورد تهاجم قرار گرفت، ولی هر بار با شجاعت و مجاهدت امدادگران کمک‌رسانی تداوم داشته است. بر این اساس رئیس جمعیت هلال احمر دیروز از بارگیری و ارسال ١٥ تریلی کمک‌های مردمی به لبنان خبر داد. پیرحسین کولیوند اعلام کرد: تاکنون ۱۸ محموله کمک‌های مردمی به صورت زمینی و ۶ محموله به صورت هوایی برای مردم متأثر از جنگ در لبنان و غزه ارسال شده است. وی با اشاره به اینکه کمک‌های مردمی روزبه‌روز در حال افزایش است، افزود: ارسال ١٥ تریلی کمک‌های مردمی به لبنان نیز امروز انجام شد. کولیوند با اشاره به اینکه کمک‌ها به مردم لبنان بیشتر کمک‌های زیستی، غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی است، گفت: ارسال کمک‌های مردمی به لبنان تا زمانی که زندگی مردم جنگ‌زده به ثبات و پایداری برسد، ادامه می‌یابد. رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: اولویت مردم لبنان در حال حاضر اسکان، غذا و دارو است. کولیوند بیان کرد: افرادی که خانه‌های‌شان سالم است و مشکلی ندارند که مستقر می‌شوند، اما بسیاری از مردم لبنان خانه‌های‌شان از بین رفته یا منفجر شده است و همچنان نیاز به حمایت و کمک دارند. وی اضافه کرد: اکنون دبیرکل هلال‌احمر و معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال‌احمر در لبنان حضور دارند و کمک‌ها بیشتر کمک‌های زیستی، غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی است و اگر شرایط مهیا شود در حوزه‌های دیگر هم کمک خواهیم کرد. کولیوند گفت: ما تاکنون بیش از ۲۵۰۰ تن اقلام به لبنان ارسال کرده‌ایم که شامل ۴۵۰ تن دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک بوده است. امروز نیز ۲۸۰ تن دیگر از طریق زمینی ارسال خواهد شد. وی افزود: اقلام ارسالی ما شامل دارو، تجهیزات پزشکی، اقلام غذایی و زیستی است. بیشترین نیاز مردم لبنان شامل دارو، تجهیزات پزشکی، شیر خشک، اقلام غذایی و زیستی است که ما در حال تهیه و ارسال آنها هستیم. رئیس سازمان جمعیت هلال‌احمر بیان کرد: تیم‌های ما اکنون در محل حضور دارند و معاون بین‌الملل ما نیز در آنجا مستقر است. ما اقداماتی که از نظر پزشکی و سلامت لازم باشد، انجام می‌دهیم و حمایت‌های مورد نیاز را ارائه می‌کنیم. کولیوند ادامه داد: ما هرگز به دلیل تهدید‌ها یا حملاتی که به ما می‌شود، از رسالت و وظیفه انسانی خود عقب‌نشینی نخواهیم کرد. رئیس جمعیت هلال‌احمر خاطرنشان کرد: محموله امروز شامل ۲۸۰ تن اقلام دارویی، غذایی و زیستی است که نیاز فوری مردم لبنان بوده و از طریق مرز زمینی با سرعت منتقل خواهد شد.
ارسال حدود 300 تن کالا برای کمک به جنگ‌زدگان
با وجود اینکه جنگ‌زدگان لبنان و غزه در این روزهای سرد شرایط نامناسبی را به دلیل برخی کمبودها سپری می‌کنند و نیازمند ملزومات اولیه زندگی بویژه وسایل گرمایشی و مواد غذایی هستند، نیرورهای آمریکایی مانع دستیابی مظلومان و مردم غزه و لبنان به کمک‌های مردمی می‌شوند. رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر دیروز با بیان اینکه بمب‌افکن‌های آمریکایی محموله‌های کمک‌رسانی را چندین بار هدف حمله قرار دادند، گفت: امروز (دیروز) هجدهمین مرحله محموله‌های زمینی ما ارسال شد. بابک محمودی حاشیه این مراسم اظهار داشت: محموله‌ها به 3 شکل هوایی، زمینی و دریایی ارسال می‌شوند. در برخی شرایط، امکان ارسال دریایی یا حتی زمینی وجود ندارد. برای مثال، محموله‌هایی مانند داروها که حساسیت بالایی دارند، تاکنون طی ۶ مرحله به ‌صورت هوایی ارسال شده‌اند. وی بیان داشت: فرآیند ارسال به این صورت است که محموله ابتدا از ایران به عراق فرستاده می‌شود و سپس به‌صورت زمینی از عراق به سوریه و لبنان منتقل می‌شود. محمودی اعلام کرد: محموله امروز شامل ۱۵ دستگاه تریلی حامل حدود ۳۰۰ تن بار شامل پتو، بسته‌های غذایی و اقلام مورد نیاز دیگر است.  همچنین بسته‌های غذایی طراحی شده‌اند که نیاز خانوارها را برای ۱۰ روز تأمین کنند. رئیس سازمان امداد و نجات در ادامه بیان داشت: مسیر ارسال کمک‌ها با خطرات جدی مواجه است. تاکنون در چند مرحله، محموله‌ها در مرز سوریه و عراق هدف حملات نیروهای آمریکایی قرار گرفته‌اند. متأسفانه، این حملات در تلاش برای ممانعت از رسیدن کمک‌های انسان‌دوستانه انجام می‌شود.
محمودی در گفت‌وگو با «وطن امروز» گفت: محموله‌ کمک‌های مردمی به مردم جنگ‌زده لبنان در حالی ارسال شد که اکنون شرایط زندگی آنها با برگشت به محل‌های زندگی‌شان به دلیل نابودی خانه‌ها و زیرساخت‌ها بسیار سخت‌تر شده است، چراکه رژیم ددمنش صهیونیسم تمام زیرساخت‌های آنها را از بین برده است. در چنین شرایطی آوارگان لبنانی هم‌اکنون نیاز مبرم به مواد غذایی، آب آشامیدنی و تجهیزات گرمایشی در این هوای سرد دارند. وی با بیان اینکه خوشبختانه یک مجموعه در لبنان توسط هلال‌احمر ایران شکل گرفته است تا تمام کمک‌ها از کشورهای دنیا جمع‌آوری شده و به مردم جنگ‌زده برسد، افزود: آتش‌بس به معنای پایان جنگ نیست و مردم جنگ‌زده اکنون با ویرانی‌های بسیاری مواجه هستند به شکلی که حتی سرچشمه منابع آبی با بمب‌های چند تنی خشک و تمام زیرساخت‌های برق و تجهیزات آنها نابوده شده است. علاوه بر این رژیم صهیونیستی مزارع و باغات و هر آنچه با معیشت مردم مرتبط است را از بین برده است. با این وجود نیاز آنها به کمک‌های مردمی بیش از گذشته است، چرا که بیش از 90 درصد زیرساخت‌ها از بین رفته است و کمک‌های مردمی تا ثبات‌بخشی و آرامش در منطقه ادامه دارد.
درخواست صلیب‌سرخ لبنان از هلال‌احمر ایران
دبیرکل صلیب‌سرخ لبنان در دیدار با مسؤولان هلال‌احمر ایران، بازگشت آوارگان به لبنان بعد از اعلام آتش‌بس و اسکان و همچنین تأمین نیازهای دارویی و درمانی آنها را مهم‌ترین دغدغه پیش‌رو معرفی کرد و گفت: در این مسیر نیازمند همراهی هلال‌احمر ایران هستیم. جورج کتانه، دبیرکل صلیب‌سرخ لبنان در دیدار با میثم افشار، دبیرکل جمعیت هلال‌احمر و راضیه عالیشوندی، معاون امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه هلال‌احمر ایران که در رأس هیأتی به بیروت سفر کرده‌اند، گفت: بعد از اعلام آتش‌بس، مردم آواره‌ در حال بازگشت به کشور هستند اما امکانات بهداشتی و درمانی در لبنان نابود شده است. وی با تأکید بر اینکه در لبنان و مناطق جنگ‌زده، بیمارستانی وجود ندارد و احتمال دارد مشکلاتی برای مردم در زمینه دارو و درمان به وجود بیاید، گفت: هلال‌احمر ایران سیستم آمبولانس و امدادرسانی خیلی قدرتمندی دارد اما در صلیب‌سرخ لبنان در شرایط حال حاضر که مردم آواره نیازمند درمان هستند، این زیرساخت‌ها و ظرفیت‌ها را در اختیار نداریم. دبیرکل صلیب‌سرخ لبنان گفت: جمعیت هلال‌احمر ایران در منطقه و جهان سرآمد است. از هلال‌احمر ایران انتظار داریم که از لحاظ حقوقی به پیگیری‌های خود جهت محکومیت اسرائیل در مجامع بین‌المللی برای نقض حقوق بین‌الملل بشردوستانه در لبنان ادامه دهد. کتانه گفت: ۴ هزار و ۶۰۰ خانه تقریبا به طور کامل در این درگیری‌ها از بین رفته است. سرمای هوا و مردمی ‌که در حال بازگشت به خانه‌های خود هستند یکی از دغدغه‌های اصلی صلیب‌سرخ لبنان است. 
وی افزود: چادرهای تولیدی جمعیت هلال‌احمر ایران برای اسکان آوارگان جنگی بسیار مورد استفاده قرار گرفت و یکی از مهم‌ترین اقلامی ‌بود که از طرف ایران به صلیب‌سرخ لبنان رسید. در ادامه نیز برای اسکان مردم آواره لبنان شدیداً به این چادرها نیاز داریم. میثم افشار، دبیرکل جمعیت هلال‌احمر کشورمان نیز در این دیدار گفت: هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بالایی دارد. هلال‌احمر ایران یک جمعیت پیشتاز در حوزه اقدامات بشردوستانه است به طوری که در حال حاضر در ۱۴ کشور دنیا دارای مراکز درمانی است. افشار توضیح داد: ظرفیت بالایی در حوزه لجستیک هوایی هلال‌احمر ایران وجود دارد و بیش از ۲۰ بالگرد در بدنه این ناوگان وجود دارد. لجستیک زمینی هلال‌احمر ایران نیز با بیش از ۶ هزار خودروی امدادی در خدمت مردم است. دبیر کل جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه هلال‌احمر ایران ظرفیت‌های خوبی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی دارد، افزود: این جمعیت اقلام امدادی مورد نیاز برای سوانح و حوادث را خودش تولید می‌کند و در سوانح بین‌المللی مثل زلزله سوریه و ترکیه پیشگام بوده و اقدام به امدادرسانی کرده است. افشار با تشریح راه‌های کمک‌رسانی مستقیم و سریع‌تر به جنگ‌زدگان لبنانی ادامه داد: با توجه به فرا رسیدن فصل سرما، هلال‌احمر ایران می‌تواند در زمینه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق جنگ‌زده لبنان اقدام کند. همچنین محموله‌ها و اقلام زیستی کمکی از ایران با توجه به نیازهای مردم جنگ‌زده، بسته‌بندی و ارسال خواهد شد.

Page Generated in 0/0065 sec