printlogo


کد خبر: 295648تاریخ: 1403/9/11 00:00
رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل با اشاره به گزارش کمیته حقیقت‌یاب شکست ۷ اکتبر ۲۰۲۳
هالوی: آماده‌ام استعفا بدهم

بالاترین مقام نظامی رژیم صهیونیستی از آمادگی خود برای کناره‌گیری پس از اعلام نتایج کمیته حقیقت‌یاب شکست ۷ اکتبر ۲۰۲۳ خبر داد. ژنرال هرتسی هالوی، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل در این رابطه گفت: «در پایان تحقیقات، ما نیز تصمیمات شخصی خواهیم گرفت و فرماندهان دیگر به نسبت کمتر از من در این باره مسؤولیت خواهند داشت. 
وقتی نتایج تحقیقات کمیته حقیقت‌یاب مشخص شد، کناره‌گیری خواهم کرد». هالوی که تنها 6 ماه قبل از عملیات توفان الاقصی توسط حماس (هفتم اکتبر) به این سمت رسیده بود، در ماه ژوئن 2024 نیز یک بار دیگر با اعتراف به شکست ارتش اسرائیل تحت فرماندهی او، گفته بود: «من بارها مسؤولیت خود را بیان کرده‌ام و این سخنان معنای عملی هم دارد، برای من کاملا واضح است». هالوی همچنین اعلام نارضایتی‌اش از عدم همکاری یسرائیل کاتس، وزیر جنگ جدید و مخالفت او  با 2 انتصاب جدید در ارتش را آشکار کرد. این به منزله آشکار شدن شکاف میان کابینه جنگ نتانیاهو و ماشین جنگی اسرائیل است و یکی دیگر از دلایل پس‌زمینه‌ای پذیرش آتش‌بس با حزب‌الله توسط تل‌آویو را عیان می‌کند. 
هالوی در سخنان دیروز خود به وزیر جنگ کنایه زد و گفت: «انتصاب افسران در مناصب یک امتیاز برای من به حساب نمی‌آید، بلکه یک وظیفه فرماندهی و عملیاتی است. ارتش اسرائیل نمی‌تواند بدون فرمانده باقی بماند». در مقابل برخی اعضای ائتلاف افراطی حاکم تل‌آویو استدلال می‌کنند هالوی به دلیل شکست 7 اکتبر نمی‌تواند ارتقای افسران را انجام دهد، بلکه این امر باید پس از کناره‌گیری کادر شکست خورده توسط جانشینان آنان انجام شود. بر همین اساس کاتس، وزیر جنگ جدید که برخلاف یوآو گالانت برکنار شده، ارتباطی نزدیک با نتانیاهو دارد، پذیرش انتصابات جدید را به پس از پایان جنگ و مشخص شدن نقش فرماندهان مورد نظر در وقایع 7 اکتبر 2023 موکول کرده است. اشاره کاتس به تحقیقات داخلی ارتش اسرائیل درباره این حمله بود و نه کمیسیون تحقیق دولتی، که نتانیاهو با آن مخالفت کرده است. 
درباره ماهیت تحقیقات بر سر این شکست میان سران کابینه نتانیاهو و ارتش و مخالفان اختلاف‌نظر بزرگی وجود دارد. ارتش و مخالفان کابینه خواستار تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب حاکمیتی و سراسری همچون کمیته آگرانات (که پس از جنگ یوم کیپور 1973تشکیل شده بود) هستند ولی سران ائتلاف حاکم می‌خواهند دامنه تحقیقات خیلی محدودتر باقی بماند و اساسا کوتاهی مقامات سیاسی را مورد بررسی قرار ندهد.
* حمله اسرائیل به امدادگران بین‌المللی در غزه
ارتش کودک‌کش اسرائیل در جنایتی دیگر با حمله به امدادگران یک سازمان بین‌المللی در نوار غزه تعدادی از نیروهای آن را به شهادت رساند. به گزارش شبکه المیادین، در این حمله که در منطقه صلاح‌الدین در شمال شرق شهر خان‌یونس در جنوب نوار غزه انجام شد، 4 نفر به شهادت رسیدند که دست‌کم 2 نفر از آنها از کارکنان سازمان «آشپزخانه مرکزی جهانی» بودند. این دومین حمله ثبت‌شده صهیونیست‌ها به امدادگران این سازمان محسوب می‌شود که در ارائه کمک‌های غذایی به مردم تحت‌محاصره غزه نقش موثری دارد.

Page Generated in 0/0061 sec