printlogo


کد خبر: 295724تاریخ: 1403/9/13 00:00
تشکیل خط مستحکم دفاعی ارتش سوریه در شمال حماه و واردآوردن ضربات هدفمند به تروریست‌ها در ۳ استان شمالی
ورق در شام برگشت

حضور رئیس‌جمهور سوریه در اتاق جنگ دمشق،  با تحولات مثبتی در جبهه شمال شام همراه بود. 
بشار حافظ اسد، دیروز در نشستی اضطراری با مقامات ارشد نظامی و امنیتی این کشور درباره آخرین تحولات نظامی و اتخاذ تدابیر امنیتی در این کشور بحث و تبادل نظر کرد.
علی محمود عباس، وزیر دفاع سوریه نیز اعلام کرد روند مقابله با این حمله تروریستی با موفقیت و قاطعیت تمام ادامه دارد و ارتش به زودی برای بازپس‌گیری همه مناطق و آزادسازی آنها از تروریسم، یک ضدحمله انجام خواهد داد.
در این نشست همچنین درباره آغاز عملیات نظامی و تدابیر امنیتی در کشور نیز بحث و تبادل نظر شد.
پیش‌تر خبرگزاری رسمی سوریه، سانا گزارش داده بود که به دستور بشار اسد، عبدالکریم محمود ابراهیم، رئیس ستاد مشترک ارتش و نیروهای مسلح سوریه روز یکشنبه از شمال حماه بازدید کرده و از نزدیک در جریان تحولات این منطقه قرار گرفته بود.
همزمان خبرهایی از موفقیت‌های ارتش سوریه و متحدان در سد کردن پیشروی گروه‌های تروریستی مسلح در شرق استان حلب و حومه شمالی حماه منتشر شد. 
شامگاه یکشنبه یک منبع نظامی سوری گزارش‌های منتشرشده در شبکه‌های مجازی توسط حساب‌های وابسته به سازمان‌های تروریستی مسلح مورد حمایت ترکیه و غرب مبنی بر ورود آنها به روستاهای حومه شمالی حماه از جمله السقیلبیه، حیالین، محرده، اللطامنه، حلفایا، طیبه الامام، معان، صوران و بقیه روستاهای مجاور را تکذیب کرد.
این منبع تاکید کرد ارتش یک خط دفاعی تقویت‌شده را در حومه شمالی و شرقی استان حماه سازماندهی کرده و برای دفع از هرگونه حمله احتمالی آمادگی کامل دارد. از جمله کنترل شهر مهم و راهبردی صوران که در دست داشتن آن تضمین‌کننده امنیت شهر بزرگ حماه است باز پس گرفته شده است. ارتش همچنین حمله گسترده گروه‌های تروریستی به حومه شمالی حماه را  که با استفاده از پهپادهای پیشرفته صورت گرفت دفع و شمار زیادی از این پهپادها را سرنگون کرده است.
این در حالی است که برخی رسانه‌های وابسته به تروریست‌ها مدعی شدند ارتش سوریه از حماه عقب‌نشینی کرده است. یک منبع نظامی وابسته به وزارت دفاع سوریه دیروز ادعای گروه‌های تروریستی درباره عقب‌نشینی ارتش از شهر حماه را تکذیب کرد.
همزمان بمباران زیرساخت‌های گروه‌های تروریستی، انبارهای سلاح، مراکز تجمع، مراکز فرماندهی، اتاق‌های عملیات، کاروان‌های امدادی و خطوط ارتباطی بین آنها طی چند سورتی پرواز جنگنده‌های سوری و روسی پی گرفته شد. 
در این حملات علاوه بر تجمعات شبه‌نظامیان تکفیری موسوم به تحریرالشام (جبهه النصره سابق وابسته به القاعده)  در ادلب، مقر استقرار نیروهای گردان توپخانه تروریست‌ها در راموسه در غرب حلب نیز هدف قرار گرفت.
همچنین اعلام شد بیش از 30 تروریست که قصد اشغال یک زاغه مهمات ارتش سوریه در حلب را داشتند در یک حمله هوایی به  هلاکت رسیدند. گفته می‌شود در مجموع این حملات هوایی 300 تروریست مسلح طی 24 ساعت منتهی به ظهر یکشنبه به هلاکت رسیده‌اند.
رسانه‌های سوری نیز اعلام کردند تاکنون 1400 تروریست در موج جدید حملات گروه‌های تکفیری به شمال این کشور از پا درآمده‌اند. در همین حال خبرنگار شبکه العالم در دمشق گزارش داد که در نتیجه حملات ارتش سوریه و متحدان، گروه‌های تروریستی تضعیف شده و بخشی از توان تهاجمی و قدرت تسلیحاتی خود را از دست داده‌اند و امکان ارتباط بین آنها نیز از بین رفته است.
بر اساس این گزارش، دیروز حمله گروه‌های تروریستی به محور شمال شرق حومه حلب توسط ارتش سوریه دفع و مواضع تروریست‌ها در این محور بمباران شد. در حومه ادلب نیز ارتش سوریه چند کاروان نظامی حامل سلاح برای گروه‌های تروریستی در محور حومه شرقی ادلب را هدف قرار داد، همچنین مقر فرماندهی و اتاق عملیات گروه‌های مسلح در داخل شهر حلب هدف قرار گرفت و در این حمله شماری از سرکرده‌های تروریست‌هایی که به حلب حمله کرده بودند، به هلاکت رسیدند.
* مجاهدان عراقی آماده کمک به سوریه
روز یکشنبه خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع ارشد ارتش سوریه خبر داد که ده‌ها نفر از نیروهای زبده حشدالشعبی عراق برای پاکسازی تروریست‌ها در شمال سوریه از طریق گذرگاه بوکمال وارد خاک این کشور شده و به سمت خطوط درگیری رفته‌اند. به گفته این منبع، ترکیب این نیروها را مجاهدان کتائب حزب‌الله عراق تشکیل می‌دهند. در این راستا کاظم فرطوسی، سخنگوی کتائب سیدالشهدای عراق، به تارنمای قطری العربی الجدید گفت: «آنچه در سوریه در حال وقوع است، با هدایت آمریکا و اسرائیل انجام می‌شود و صفحه‌ای جدید برای محاصره‌ حزب‌الله در لبنان است؛ بنابراین، ما تماشاگر نخواهیم بود».
وی با اشاره به اینکه عراق نخستین کشوری خواهد بود که از آنچه در سوریه در حال وقوع است، آسیب می‌بیند، ادامه داد: «ما مشارکت مجدد در جنگ سوریه را منتفی نمی‌دانیم؛ ما پیش‌تر سال‌ها در سوریه جنگیدیم؛ نه برای دفاع از نظام، بلکه برای دفاع از محور مقاومت و خط اصلی تأمین که لبنان، عراق، ایران و سوریه را به هم متصل می‌کند». فرطوسی اعلام کرد که اگر نیاز باشد، رزمندگان عراقی در صورت وخامت اوضاع در سوریه فورا اعزام خواهند شد. علی فتلاوی، فرمانده‌ گروه مقاومت  عراقی موسوم به انصارالله الوفیاء نیز با محتمل دانستن اعزام گروه‌های عراقی به سوریه در آینده‌ نزدیک، عراق را بخشی اساسی از محور مقاومت در کنار ایران، سوریه، یمن و لبنان خواند. فتلاوی در ادامه از ارتباط و هماهنگی برای بررسی اوضاع فعلی در سوریه و مذاکرات درباره اعزام لجستیک و نیرو به سوریه برای مبارزه با تروریست‌ها خبر داد. در سطح رسمی نیز محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق روز شنبه با بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، تلفنی گفت‌وگو و اعلام کرد که عراق آماده‌ ارائه هرگونه کمک و پشتیبانی لازم از دولت سوریه است.
***
نخستین زمزمه‌ها درباره هلاکت جولانی
برای نخستین بار برخی رسانه‌های وابسته به گروهک تحریرالشام اعتراف کردند بسیاری از فرماندهان‌شان از جمله سرکرده اصلی این گروه مورد حمایت ترکیه  در بمباران محل نشست آنها در ادلب به هلاکت رسیده‌اند، البته هنوز اشاره مستقیمی به نام ابومحمد جولانی، سرکرده اصلی گروه‌های تروریستی شمال سوریه نشده است، همچنین طی یک رسوایی خسارت‌بار بزرگ برای این گروهک‌های تروریستی، طی درگیری‌های صورت‌گرفته میان آنها در شهر تازه اشغال‌شده حلب بر سر غنایم و حوزه نفوذ، یکی از مهم‌ترین سرکرده‌های تروریست‌های شاخه القاعده به هلاکت رسید. ابوذر المحبل سرکرده گروهک تروریستی موسوم به جیش الاسلام یکی از چند قربانی این نزاع داخلی بود.

 


Page Generated in 0/0068 sec