رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: خوشبختانه در ایران شیوعشناسی معلولیت را در ۱۹ استان با مطالعه روی ۲۷۱ هزار خانواده انجام دادهایم و بر این اساس ما ۱۱ میلیون معلول در کشور داریم که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفرشان تحت پوشش بهزیستی قرار دارند. سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: میزان شیوع معلولیت طبق گزارش سازمان ملل ۱۵درصد است اما در ایران خوشبختانه ما شیوعشناسی معلولیت را در ۱۹ استان با مطالعه روی ۲۷۱ هزار خانواده انجام دادهایم که امروز این پیمایش از سوی رئیسجمهور رونمایی میشود. بر اساس این مطالعه ما ۱۱ میلیون معلول در کشور داریم که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از آنها تحت ما پوشش بهزیستی قرار دارند. وی افزود: پدیده معلولیت چندوجهی است؛ ۲۰۲ هزار نفر سالمند، ۷۵ هزار نفر زن سرپرست خانوار و بیمار اعصاب و روان و بیماری مزمن هستند که این وظیفه ما را سنگین میکند. وی در ادامه افزود: ما میزان متقاضیان زنان سرپرست خانوار در روستاها و عشایر را بررسی کردیم که باید از حیث بیمه اجتماعی بیمه شوند، بر همین اساس ۶۱ هزار و ۲۰۰ زن سرپرست خانوار روستایی تحت پوشش قرار گرفتهاند و این آمار به صفر رسیده است. حسینی ادامه داد: 6 میلیون زن سرپرست خانوار داریم که ۳۰۰ هزار نفر از آنها تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و خدمات اشتغالزایی و رواندرمانی و درمانی دریافت میکنند. وی همچنین تاکید کرد: ما ۲۴ هزار فرصت شغلی را برای زنان سرپرست خانوار ایجاد کردهایم. در بخش زنان و حوزه تأمین اجتماعی ۴۱ هزار نفر از زنان ساکنان مناطق شهری را تحت پوشش قرار دادهایم و ۱۰۲ هزار زن روستایی نیز به صورت رایگان تحت پوشش قرار گرفتهاند.
رئیس سازمان بهزیستی درباره سیاستهایی که منجر به افزایش افراد دارای معلولیت میشود، گفت: سیاستهایی در کشور داریم که منجر به معلولیت میشوند و معلولیتآفرین هستند. یکی از این سیاستها خودروسازی با تولید خودروی ناایمن است، به طوری که سالانه ۶۷ هزار تصادف داریم و اگر کیفیت جادهسازی و خودروسازی افزایش یابد معلولیتها کمتر میشود. در حال حاضر هم جلساتی داریم که از طریق ستاد مناسبسازی پیگیری میشود. وی عنوان کرد: به طور کلی ۵۹ درصدشان اکتسابی است و ۴۱ درصد این معلولیتها ژنتیکی هستند. رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: توزیع ۳۰۰۰ جهیزیه به جامعه هدف با سرانهای به مبلغ ۳۵ میلیون تومان را انجام دادهایم و تلاش میکنیم تا پایان سال با کمک خیران این روند ادامه داشته باشد.
حسینی ادامه داد: ما طرح به زیست محله را داریم و دنبال این هستیم که از ظرفیت محلات استفاده کنیم. این ظرفیتها میتواند از مدارس، سراهای محله، مساجد و خانههای بهداشت و مراکز خدماتدهی و تشکلهای مردم محله باشد.