printlogo


کد خبر: 295768تاریخ: 1403/9/14 00:00
پزشکیان: بیمه تکمیلی همان «زیرمیزی» است

رئیس‌جمهور از نحوه خدمات‌دهی بیمه‌ها به مردم در قالب بیمه تکمیلی انتقاد کرد و گفت:  از نظر علمی چیزی که من از بیمه تکمیلی می‌فهمم، زیرمیزی رومیزی است. بیمه تکمیلی چیزی است که در بیمه پایه وجود ندارد و اگر چنین باشد، نمی‌توان اسم آن را تکمیلی گذاشت. مسعود پزشکیان دیروز در همایش بین‌المللی بیمه و توسعه اظهار کرد: شما رضایتمندی و اعتماد مردم به صنعت بیمه را جزو اهداف خود در نظر گرفته‌اید. فکر نمی‌کنم جلسه‌ای در دولت برگزار شده باشد که ما در آن به مدیران و وزرا موضوع کار برای رضایت مردم را متذکر نشده باشیم. 
وی با اشاره به اینکه در حوزه بهداشت و درمان با مباحث بیمه چالش‌های بسیاری در کشور وجود دارد، گفت: روندی که شما در رابطه با بیمه‌های تکمیلی مطرح می‌کنید به همین انصاف مربوط می‌شود. در رابطه با بیمه‌ها مثل تأمین اجتماعی یا دولتی همه تحت پوشش بیمه هستند، خدماتی دریافت می‌کنند و آن کسی که در منطقه محروم زندگی می‌کند باید خرید خدمت انجام دهد و هزینه‌هایی که انجام می‌دهد را دیر دریافت می‌کند اما کسی که در تهران زندگی می‌کند به بیمارستان میلاد می‌آید و بهترین خدمات را دریافت می‌کند. 
وی در رابطه با بیمه تکمیلی عنوان کرد: از نظر علمی چیزی که من از بیمه تکمیلی می‌فهمم، زیرمیزی رومیزی است، بیمه تکمیلی چیزی است که در بیمه پایه وجود ندارد و اگر چنین باشد نمی‌توان اسم آن را تکمیلی گذاشت، همان عمل جراحی که در بیمارستان دولتی با هزینه ۱۰ میلیون انجام می‌شود در بیمارستان خصوصی با هزینه ۱۰۰ میلیون تومان انجام می‌شود، اینطور قرارداد می‌بندیم و اسمش را تکمیلی می‌گذاریم. رئیس‌جمهور تاکید کرد: با این شیوه محاسبه و قرارداد درباره قیمت‌گذاری‌ها در خدمات پزشکی، ساختار کشور را به هم می‌ریزیم. وقتی تناسب و مکانیسم پرداخت به هم ریخت کسی که دارد درست کار می‌کند با کسی که خارج از تعرفه پول می‌گیرد و بیمه گزینه دوم را تحت پوشش قرار می‌دهد، موجب عدم تعادل و بی‌انصافی و بی‌عدالتی شده است. اینطور کار ادامه پیدا نمی‌کند و در مراکز دولتی هم شاهد گرفتن زیرمیزی و سکه هستیم تا عمل جراحی کنند. پزشکیان تصریح کرد: بیمه بهداشت و درمان چارچوبی برای همه دارد که در قانون قید شده و باید به آن عمل کنیم. بسته خدمت مشخصی است، اینطور نیست که اگر من در تبریز زندگی می‌کنم بهترین خدمات را دریافت کنم و آن کسی که در منطقه دورافتاده است نتواند هیچ کدام از این خدمات را دریافت کند و پول او را به من بدهند تا در تبریز مصرف کنم؛ الان این کار را می‌کنند و در مناطق محروم این خدمات ارائه نمی‌شود. 
وی ادامه داد: اینطور یعنی کسی که صدایش بلند است، بیشتر خدمات می‌گیرد و کسی که صدا ندارد به او خدمات نمی‌دهیم. در صورتی که وظیفه حاکمیت این است که آن کسی که صدایی ندارد و نمی‌تواند فریاد بکشد، به دادش برسد. 
رئیس‌جمهور بیمه را مدیریت ریسک دانست و بیان کرد: بیمه یعنی کسی که دارد می‌افتد و زیر خط فقر می‌رود را کمک کند. در سیستم بهداشت و درمان، خطر، محرومان و حاشیه‌نشین‌ها را تهدید می‌کند، از بیمه پایه برمی‌داریم و به تکمیلی اختصاص می‌دهیم. یعنی از سهم بیمه پایه مقداری را در مرکز هزینه می‌کنیم و بخش دیگر را به عنوان تکمیلی در بخش‌های دیگر اختصاص می‌دهیم؛ باید در این بخش انصاف را رعایت کنیم.

Page Generated in 0/0058 sec