نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که موجب التهاب معده، روده یا هر دو میشود و یکی از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از ابتلا به آن شستن دستها با آب و صابون است. به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دستها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونیکننده دست به تنهایی در برابر نوروویروس ایمنی ایجاد نمیکند. هنگام ابتلا به این بیماری لازم است از تهیه و دست زدن به غذا یا مراقبت از دیگران حداقل به مدت ۴۸ ساعت خودداری کنید. این ویروس در مدفوع یا استفراغ قبل از شروع علائم هم وجود دارد، همچنین میتواند به مدت ۲ هفته یا بیشتر پس از بهبود نیز در مدفوع باقی بماند. در طول این مدت نوروویروس از فرد مبتلا قابل سرایت است. نوروویروس از طریق سطوح، آب یا غذای آلوده منتقل میشود. علائم نوروویروس این است که افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. معمولا علائم در فرد ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض نوروویروس بروز میکند. شایعترین علائم آن اسهال، استفراغ، حالت تهوع و درد معده است. سایر علائم شامل تب، سردرد و بدندرد است. توصیه کارشناسان بهداشت این است که برای جلوگیری از ابتلای به این بیماری دستهای خود را با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید، بویژه بعد از استفاده از توالت یا تعویض پوشک. قبل از مصرف خوراکیها و... نیز میتوانید علاوه بر شستن دست از ضدعفونیکنندههای دست هم استفاده کنید اما ضدعفونی کردن جایگزین شستوشوی دست نمیشود. علاوه بر این میوهها و سبزیجات را با دقت بشویید. آگاه باشید نوروویروسها به نسبت در برابر گرما مقاوم هستند و میتوانند در دمای ۱۴۵ درجه فارنهایت زنده بمانند. فرآیندهای بخارپز کردن سریع، غذاها را به اندازه کافی گرم نمیکند، بنابراین آلودگی به نوروویروس باقی میماند.