این امیر محمد یزدانی کجا آن کجا؟
امیرمحمد یزدانی، آزادکار کشورمان باز هم در لیگ خود را درگیر حاشیه کرد. امیرمحمد یزدانی آزادکار کشورمان امسال در لیگ برای تیم بانک شهر کشتی گرفت که در مسابقه اول خود پیروز شد اما در دومین کشتی با نتیجهای عجیب شکست خورد. البته اتفاقی که باعث شد او دوباره در رسانهها مطرح شود باخت نبود، بلکه حاشیههای پس از باخت بود! یزدانی در فینال وزن ۷۰ کیلوگرم مقابل سینا خلیلی با نتیجه ۱۴ بر ۵ شکست خورد. وی بعد از این شکست برخورد خوبی با غلامرضا محمدی، سرمربی سایپا نداشت و در زمان توزیع مدال هم روی سکو نیامد تا درگیر حاشیههای جدیدی شود و در واقع رفتار او حاکی از این است که اخلاق را هم باخته است. امیرمحمد یزدانی که به دلیل آسیبدیدگی مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی را از دست داده بود در مسابقه دوستانه با روسیه در وزن ۷۴ کیلوگرم روی تشک رفت که مقابل زائوربک سیداکوف شکست سنگینی را متحمل شد. وی در لیگ امسال با تشخیص سرمربی در وزن ۷۰ کیلوگرم به رقابت پرداخت اما مقابل سینا خلیلی که جایگزین او در مسابقات جهانی شده بود باخت سنگینی را تجربه کرد. این آزادکار کشورمان در طول این چند سال فعالیت زیادی در فضای مجازی داشت که باعث شد درگیر حاشیههای مختلفی شود؛ درگیری او با کنعانیزادگان بازیکن پرسپولیس درباره واردات خودرو بشدت انعکاس داشت. او درباره مسائل مختلف در فضای مجازی واکنش نشان میدهد که باعث شده با مشکلات زیادی هم روبهرو شود. ناکامی او در مسکو و همینطور لیگ هم اخیرا به حاشیههای او اضافه شده است. نکته عجیب اینجاست که با وجود ناکامی، این آزادکار از رقابت در نخستین چرخه انتخابی که مسابقات قهرمانی کشور محسوب میشود معاف بوده و مشخص نیست چگونه با تغییر وزن این معافیت برای او در نظر گرفته شده است. نکته اصلی اینکه علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی بارها در مصاحبههای خود اعلام کرده درباره تیم ملی و بالا رفتن پرچم کشورمان با کسی شوخی ندارد. حالا باید دید این چرخه تعریف شده چطور پیش میرود و یزدانی در نهایت چه عملکردی خواهد داشت.
***
قانون جدید فوتبال علیه دروازهبانها
قانون جدید فوتبال به دروازهبانها مربوط میشود، در صورتی که آنها توپ را بیش از ۶ ثانیه نگه دارند.
با گذشت سالها، قوانین فوتبال و خود این ورزش تکامل یافته است. آخرین آزمایش مربوط به اتلاف وقت دروازهبانهاست، زیرا قانون 6 ثانیه هرگز رعایت نمیشود و هدف این است که برای جریمه، این اقدامات سختگیرانهتر باشد. در گزارش جدید در این باره آمده است: طبق قوانین فوتبال، دروازهبان نمیتواند توپ را بیش از 6 ثانیه در دست داشته باشد، اگر از این زمان تجاوز شود، داور باید یک ضربه آزاد غیرمستقیم برای تیم مقابل اعلام کند. با این حال، این قانون معمولا اجرا نمیشود و دروازهبانها زمان بیشتری برای شروع مجدد بازی صرف میکنند.
حالا آزمایشهای موفق در دستههای پایینتر انگلیس و ایتالیا نشان میدهد رفتار دروازهبان تغییر خواهد کرد.
آزمایشهایی در انگلیس و ایتالیا انجام شده که به گفته پاتریک نلسون، مدیر اجرایی فدراسیون فوتبال ایرلند و عضو هیاتمدیره هیات بینالمللی فوتبال (IFAB)، موفق بودهاند: «دادههایی که تاکنون به دست آمده بسیار جالب هستند، به این معنا که ۲ آزمایش تاکنون نشان دادهاند اگر دروازهبان توپ را بیش از حد نگه دارد، داور یک کرنر به حریف خواهد داد». علاوه بر این، نلسون اظهار داشت موارد اعطای کرنر تقریبا وجود ندارد که با نگاه به دادهها نشان میدهد این قانون به عنوان عامل بازدارنده موفق کار کرده است. برای پاتریک نلسون، هدف این قانون مجبور کردن دروازهبانها به رها کردن توپ و بازگرداندن سریع آن به بازی است و عصبانیت مربیان از دروازهبانهایشان که یک کرنر یا یک پرتاب اوت به حریف دادهاند، باعث میشود دروازهبان این کار را ۲ بار انجام ندهد. به این ترتیب قانون جدید این رفتار دروازهبانها را تغییر خواهد داد. در مالت نیز آزمایشهایی انجام شده اما با مجازاتی متفاوت، پرتاب اوت به جای کرنر برای تیم حریف.