printlogo


کد خبر: 295877تاریخ: 1403/9/19 00:00
اخبار

سامانه ارز خدماتی در انتظار تصویب نهایی
مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا از طراحی سامانه‌های معاملاتی ارزی طراحی‌شده جدید در مرکز مبادله خبر داد و گفت: در صورت تصویب نهایی و اخذ مجوزهای لازم، سامانه ارز خدماتی آماده به کار است.
علی سعیدی افزود: پیشنهاد ایجاد سامانه معاملات سلف، از سوی مرکز مبادله به بانک مرکزی ارائه شده است. معاملات سلف ارزی می‌تواند یک روش جدید تأمین مالی باشد؛ به این روش که صادرکننده معاملات ارزی خود را انجام می‌دهد و انتقال مالکیت ارزی رخ می‌دهد و به عبارتی ریال مورد نظر خود را دریافت می‌کند و در زمان مشخصی در آینده (برای مثال 3 ماه یا 6 ماه آینده) ارز معامله‌شده به خریدار را تحویل می‌دهد.
***
امضای قراردادهای گازی با ارزش بالا درآینده نزدیک
وزیر نفت گفت: بزودی قراردادهایی را با ارزش‌های بالا بویژه در حوزه گاز در کشور امضا خواهیم کرد و به معنای آن است که می‌توانیم تولید گاز را در یک زمان مشخص در چارچوب قراردادهایی که منعقد می‌شود، افزایش دهیم.
محسن پاک‌نژاد در حاشیه جلسه جی‌ئی‌سی‌اف در جمع خبرنگاران، درباره جزئیات این قرارداد اظهار کرد: بخشی از قراردادهای فشارافزایی جزو مجموعه قراردادهایی است که قبل از پایان امسال شاهد امضای بخشی از آن خواهیم بود.
وی در ادامه افزود: طبیعتا بخشی از آن شرکت‌های داخلی و بخشی دیگر نیز درباره چگونگی ورود تکنولوژی و فناوری از کشورهای دیگر است.
***
باز شدن دریچه‌ای جدید در اقتصاد دیجیتال
با وجود مطرح شدن پیشنهاد شناسایی رمزارزها به عنوان دارایی و اموال قابل وثیقه‌گذاری توسط وزیر اقتصاد، رمزارزها به عنوان ابزار پرداخت در کشور شناسایی نشده‌اند و نیازمند ایجاد زمینه‌های قانونی بویژه در حوزه مالیات است که مسؤولیت آن با وزارت اقتصاد است.
وزیر اقتصاد در روزهای اخیر با اشاره به اینکه باید ریسک‌های حوزه رمزارز به صورت شفاف به اطلاع مردم رسانده شود، گفت: آموزش حوزه رمزارز به مردم باید به یک حوزه مشخص سپرده شود. بورس، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی می‌توانند در این حوزه ایفای نقش کنند.
عبدالناصر همتی پیشنهاد کرده است از ظرفیت رمزارزها به عنوان وثیقه استفاده شود. واقعیت این است که ارز دیجیتال قصد فرار از نظارت را دارد و نهادهای نظارتی مثل واحدهای مقابله با پول‌شویی موظف هستند بر این حوزه نظارت کنند.
***
سکه ۵۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان
دیروز در بازار آزاد، قیمت طلای ۱۸عیار هر گرم ۴ میلیون و ۶۶۲ هزار تومان، سکه تمام‌بهار آزادی طرح قدیم ۴۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید نیز ۵۲میلیون و ۱۵۰ هزار تومان بود.
همچنین نیم‌سکه بهار آزادی ۲۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، ربع‌سکه بهار آزادی ۱۷میلیون تومان و سکه ‌گرمی ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش رسید.
هر مثقال طلا نیز روز گذشته در بازار داخل، ۲۰ میلیون و ۱۹۵ هزار تومان ارزش‌گذاری شد، ضمن اینکه قیمت هر اونس طلا هم در بازارهای جهانی ۲۶۳۳ دلار بود.
***
کاهش ۱۶ درصدی تولید خودرو و قطعات در آبان امسال
در آبان ۱۴۰۳ شاخص تولید و شاخص فروش رشته فعالیت خودرو و قطعات نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش 16.2 و 14.3 درصدی داشته است. دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «پایش بخش حقیقی اقتصاد ایران در آبان‌ سال ۱۴۰۳، بخش صنعت و معدن» آورده است: تحلیل روند رشد بخش صنعت از جنبه‌های مختلف، عاملی کلیدی در تحلیل‌های خُرد و کلان اقتصادی و یکی از ارکان تصمیم‌گیری در حوزه اقتصاد است. شاخص تولید بخش صنعت به دلیل تأثیر نوسانات سطح فعالیت صنعت بر بخش‌های دیگر اقتصاد، به‌ عنوان یک شاخص مهم اقتصادی کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. آبان ۱۴۰۳ شاخص تولید و فروش رشته فعالیت خودرو و قطعات نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش 16.2 و 14.3 درصدی داشت، همچنین نسبت به ماه قبل شاخص تولید و فروش کاهش 22.4 و 13.3 درصدی داشته است. همچنین، شاخص تولید و فروش رشته فعالیت شیمیایی ‌جز دارو نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش 13.2 و 8.8 درصدی و نسبت به ماه قبل شاخص تولید و فروش کاهش 9.1 و 9.2 درصدی داشته است.
***
برای انتقال فناوری کشاورزی به ازبکستان آماده‌ایم
وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای توسعه همکاری با ازبکستان در زمینه تولید و فرآوری سیب‌زمینی، صادرات بذور و انتقال تجربیات و فناوری کشاورزی آمادگی داریم.
غلامرضا نوری‌قزلجه در دیدار با هیات مشترک وزارتخانه‌های کشاورزی، تجارت و سرمایه‌گذاری ازبکستان با اشاره به نگاه راهبردی دولت چهاردهم برای گسترش روابط با دیگر کشورها، افزود: ابتکار عمل رئیس‌جمهور ازبکستان در توسعه روابط بین‌المللی، فرصت‌های مهمی را برای همکاری‌های سازنده میان 2 کشور فراهم کرده است. وی به مذاکرات با طرف ازبکستانی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر متوسط برداشت سیب‌زمینی در ازبکستان ۱۹ تن در هر هکتار است که با همکاری‌های مشترک در زمینه فناوری و مدیریت کشاورزی، می‌توان این میزان را طی 3 تا 4 سال به ۲ برابر افزایش داد.

Page Generated in 0/0058 sec