همدلی مردم ایران با مردم مظلوم فلسطین و لبنان در قالب ارائه کمکهای مؤمنانه ادامه دارد
قدسیه سرگزی*: باد خنک و دعوت مجری برنامه که امشب میزبان پرچم حرم اباعبداللهالحسین علیهالسلام در این میدان هستیم، عابران و رهگذران را بیش از پیش به این سمت میکشاند.
نمنم باران و استشمام عطر حرم هنگام بوسیدن پرچم و حال و هوای رهگذران دلداده دیدن دارد. خنکای پاییز را چای داغ ایستگاه صلواتی دلچسب و خاطرهانگیز میکند.
زن و مرد، پیر و جوان، مادران و پدران همراه کودکانشان برای تیمن و تبرک جستن از پرچم مطهر آقا امام حسین علیهالسلام میآیند.
گوشهای از میز، در مجاورت پرچم، جعبهای برای جمعآوری طلا و نقره گذاشتهاند. خیلی زود انگشتر و پلاک و مقداری پول در جعبه کمکها جا خوش میکند.
پسرکی حدودا ۱۰ ساله پرچم را میبوسد و نگاهمان میکند، انگار چیزی میخواهد بگوید، کمی مردد است اما بالاخره تصمیم میگیرد و میگوید نقره هم میگیرید؟ میگوییم بله! دستهای کوچک و تپلش را به هم میرساند و انگشتر زیبایش را در میآورد و داخل جعبه هدایا میگذارد.
اسمش امیرعلی است و انگشتر هدیه داییجان است که از حج برای امیرعلی آورده است. نگاهش میکنم و میگویم انگشتر به این عزیزی را هدیه میکنی؟ با بغضی دوستداشتنی به پرچم خیره میشود و بعد میگوید جان کودکانی که شهید میشوند عزیزتر است.
بیاختیار اشکمان میریزد. هر چه بلدم قربان صدقهاش میروم و برای دل بزرگ و معرفت والایش غبطه میخورم و بهترینهای دین و دنیا را برایش دعا میکنم. از لابهلای جمعیت خانمی پیش میآید و بعد از بوسیدن پرچم، جعبه طلایش را داخل جعبه کمکها میگذارد. تشکر میکنیم و در جعبه را باز میکنیم.
یک عدد النگو، یک گردنبند و گوشواره داخل جعبه است. بر میگردم گپ و گفتی با این خانم داشته باشم میبینم به سرعت دارد دور میشود.
پا تند میکنم و چند قدمی دنبالش میدوم و صدا میزنم خانم لطفا بایستید سوال دارم. برمیگردد و با آرامش میگوید کار برای خدا سوال ندارد. هر کس باید وظیفهاش را انجام بدهد و داخل ماشینی که منتظرش مانده، مینشیند و دور میشود.
زوج جوانی با آرزوی ظهور و فرج آقا امام زمان(عج) و اینکه بهزودی همین جا جشن نابودی اسرائیل را بگیریم، حلقههای ازدواجشان را تقدیم میکنند.
بانویی سرویس نیمست و حدودا 10 قطعه زیورآلات دیگرش را هدیه میدهد.
هدایا ادامه دارد... اما 2 صدا همچنان در گوشم میپیچد: جان کودکانی که شهید میشوند عزیزتر است؛ کار برای خدا سوال ندارد هر کس باید وظیفهاش را انجام دهد.
همسر سردار شهید محبعلی فارسی *
***
تأملی بر پویش «ایران همدل»
در پی تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به شهرها و روستاهای فلسطین در نوار غزه و شهادت دهها هزار نفر از مردم بیگناه این منطقه و تخریب جدی زیرساختهای شهری و منازل مسکونی و از بین رفتن معیشت مردم غزه در یک سال اخیر و همچنین تخریب منازل و ساختمانهای مردم در جنوب لبنان و شهادت جمع زیادی از مردم بیگناه و خسارتهای گسترده به آنها، در لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر کمک و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان، اواسط مهرماه، چهارمین مرحله پویش مردمی «ایران همدل» به منظور جمعآوری مشارکتهای نقدی مردم شریف کشورمان برای کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان آغاز به کار کرد؛ پویشی که به سرعت در گوشهگوشه کشورمان جای خود را باز کرد و صحنههایی ماندگار و درخشان از نوع دوستی مردم ایران را به نمایش گذاشت. به گزارش تسنیم، در همین راستا حامد حاجی حیدری، جامعهشناس و استاد دانشگاه تهران، موج شگفتانگیز کمکهای مالی، اهدای طلا و زیورآلات برای کمک به مردم غزه و لبنان در مرحله اخیر «پویش ایران همدل» را قابل ملاحظه عنوان کرده و میگوید: چنین حجمی از «ایثارگری» نشاندهنده یک انسجام ارزشی و هنجاری قابل ملاحظه است که در سطحی فراتر از مرزهای ملی و در مرزهای عقیدتی تعریف شده است. واقعیت این است که بدون یک میزان از انسجام ارزشی هنجاری، نمیتواند این مقدار «ایثارگری» اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: در تمام این مدت، ما زنجیرهای از رویدادها را شاهد بودهایم که نشاندهنده تعهد نیرومند ارزشی و هنجاری در قطاعهای مهمی از مردم است. فائزه عظیمزادهاردبیلی، استاد دانشگاه امام صادق علیهالسلام نیز یکی دیگر از چهرههایی است که به تحلیل جامعهشناختی پویش «ایران همدل» پرداخته است. او ضمن تاکید بر فرمایش امام خامنهای مدظلهالعالی مبنی بر اینکه زنان ایرانی در طرف درست تاریخ قرار دارند، در تحلیل پویش «ایران همدل» میگوید: این طرح که به عنوان طرح «مواسات مادرانه» شناخته شد، نمادی از مشارکت مدنی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بود. طرحی که پاسخی کوبنده به تمام کسانی بود که مدعی بودند زنان ایرانی از حق حرکت و حضور اجتماعی محرومند. طرح همدلی و مواسات مادران ثابت کرد زن ایرانی در صحنه حضور دارد. این طرح، تنها محدود به بخششهای مالی و اجتماعی نبود، بلکه شامل دورهمیها و گردهماییهای مدنی و جمعی زنان و دختران جوان ایرانی بود. این تجمعات نشان داد زنان ایرانی در کنار زنان مظلوم غزه و لبنان و دیگر شهیدان بیگناه تاریخ ایستادهاند. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، زنان ایرانی در طرف درست تاریخ قرار دارند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: زنان و دختران ایرانی به این پویش همدلی آمدند تا اعلام کنند ما در مقام عمل به مبانی و معیارهای حقوق بشر متعهدیم. زن ایرانی کرامت دارد، او از دارایی، اموال و مالکیت خود میگذرد و امروز موتور پیشران حمایت از زنان و کودکان در مخاصمات بینالمللی شده است. این زنان از بیگناهانی دفاع میکنند که قربانی خشونت و کشتار شدهاند.