printlogo


کد خبر: 295935تاریخ: 1403/9/21 00:00
دور دنیا

حملات هوایی آمریکا به سوریه
حملات گسترده به پایگاه‌ها و تاسیسات نظامی سوریه بلافاصله پس از سقوط دولت بشار اسد به رژیم صهیونیستی محدود نشده و آمریکایی‌ها نیز شامگاه یکشنبه حملات بسیاری در خاک این کشور انجام دادند. سنتکام، فرماندهی تروریستی مرکزی پنتاگون در خاورمیانه یکشنبه شب گذشته خبر داد روز 8 دسامبر و  پس از سقوط دولت بشار اسد بیش از 75 نقطه در سوریه را هدف قرار داده است. آمریکایی‌ها مدعی شدند این حملات هوایی به اردوگاه‌ها و عوامل داعش در مرکز سوریه صورت گرفته است. در بیانیه سنتکام آمده است: «حملات علیه رهبران داعش، عوامل و اردوگاه‌ها به عنوان بخشی از مأموریت در جریان با هدف مختل کردن، انحطاط و شکست داعش انجام شده و به منظور ممانعت از انجام عملیات‌های خارجی توسط گروه تروریستی و تضمین آن که داعش به دنبال سوءاستفاده از شرایط فعلی برای بازسازی خود در مرکز سوریه نباشد». بر این اساس در حملات اخیر حتی از بمب‌افکن‌های راهبردی بی52 در کنار جنگنده‌های چندکاره F-15 و هواپیماهای نبرد هوا به زمین A-10 استفاده شده است.
***
محمد بشیر رئیس دولت انتقالی سوریه شد
محمد بشیر، نخست‌وزیر دولت نجات معارضان مسلح در ادلب اعلام کرد مسؤولیت پیشبرد دولت انتقالی سوریه را تا آغاز مارس ۲۰۲۵ برعهده گرفته است. این تصمیم پس از نشست مشترک اعضای دولت سوریه با وزرای مخالفان سوری در دمشق به طور علنی اعلام شد. روز دوشنبه نشست مشترکی بین «محمد جولانی» فرمانده گروه تروریست مسلح «هیات تحریر‌الشام» که خود را فرمانده اداره عملیات نظامی سوریه معرفی می‌کند و «محمد جلالی» نخست‌وزیر این کشور و محمد بشیر برگزار شد. این نشست با هدف تعیین سازوکار انتقال قدرت و جلوگیری از کشیده شدن سوریه به هرج و مرج برگزار شد و در آن بشیر مکلف به تشکیل دولت برای مدیریت دوره انتقالی در سوریه شد. محمد بشیر در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرد مکلف به پیشبرد اقدامات دولت تا ابتدای مارس ۲۰۲۵ شده است. پیش از این در پی سیطره مخالفان سوری بر دمشق، محمد بشیر مأمور تشکیل کابینه جدید سوریه برای مدیریت مرحله انتقالی شده بود. محمد بشیر ۴۱ ساله متولد استان ادلب است. او دارای مدرک مهندسی برق از دانشگاه حلب و مدرک علوم شریعت و حقوق از دانشگاه ادلب است. بشیر مدتی پست مدیر امور جمعیت‌ها در وزارت توسعه را در به اصطلاح «دولت نجات سوریه» در استان ادلب بر عهده داشت. گروه‌های معارض مسلح از جمله «هیات تحریرالشام» که بخش‌هایی از استان ادلب و ریف شمالی حماه و ریف غربی حلب را در تصرف خود داشتند، این دولت را برای خودشان در سال ۲۰۱۷ به موازات فعالیت دولت رسمی و قانونی سوریه تشکیل داده بودند. او همچنین به مدت 2 سال و نیم به عنوان مدیر معارف شرعی در وزارت اوقاف، دعوت و ارشاد دولت نجات کار کرد. بشیر در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ پست وزیر توسعه و امور انسانی را در دولت نجات برعهده داشت. بشیر ۱۳ ژانویه ۲۰۲۴ نیز به عنوان پنجمین نخست‌وزیر دولت نجات معارضان مسلح در ادلب انتخاب شد.
***
رسیدگی به اتهام خیانت رئیس‌جمهور کره‌جنوبی
 پس از فروکش کردن نسبی تنش سیاسی در کره‌جنوبی به ‌دنبال اعلام حکومت نظامی نافرجام از سوی یون سون‌یول، رئیس‌جمهور این کشور، اکنون پارلمان کره‌جنوبی لایحه رسیدگی و تحقیقات درباره اتهام خیانت علیه وی را تصویب کرده است. در جلسه رای‌گیری قانونگذاران مجمع ملی کره جنوبی، از ۲۸۷ عضو، ۲۱۰ نفر به این لایحه رای موافق دادند، ۶۳ نفر مخالفت کرده و ۱۴ نفر نیز رای ممتنع دادند. این لایحه هفته گذشته و در پی ناآرامی‌ها در کره‌جنوبی پس از اعلام حکومت‌نظامی ناموفق در این کشور، به پارلمان ۳۰۰ عضوی سئول تقدیم شد تا درباره «اعلام حکومت نظامی مغایر با قانون اساسی» از سوی «یون سوک‌یول» تحقیقات جامعی انجام شود. وزارت دادگستری کره‌جنوبی اخیرا  در حکمی رئیس‌جمهور این کشور را به منظور تحقیقات درباره اعلام حکومت نظامی ناکام، ممنوع‌الخروج کرد. 
***
هشدار کارشناس عراقی: عراق مقصد بعدی حملات اسرائیل
«محمد التمیمی» کارشناس مسائل راهبردی عراق روز گذشته نسبت به توطئه رژیم صهیونیستی برای تشکیل آنچه «اسرائیل بزرگ» نامیده می‌شود، هشدار داد. التمیمی به وبسایت بغداد الیوم گفت: رژیم صهیونیستی طرح خطرناکی به نام اسرائیل بزرگ دارد و به همین دلیل در حال حاضر مشغول گسترش نفوذ خود در سوریه و ورود به عمق این کشور است. وی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی از سقوط دولت بشار اسد نهایت استفاده را برده است، تصریح کرد: این اقدامات در راستای طرح رژیم صهیونیستی برای تحقق این رویاست. اسرائیل حتی تلاش خواهد کرد خود را به مرزهای عراق نیز برساند. التمیمی همچنین تصریح کرد: گسترش نفوذ اسرائیل در داخل اراضی سوریه، پیامدهای خطرناکی برای امنیت ملی همه کشورها بویژه عراق در پی خواهد داشت. به همین دلیل باید اقداماتی در سطح بین‌المللی و توسط سازمان ملل انجام شود تا هرچه سریع‌تر گسترش این رژیم در خاک سوریه متوقف شود. وی در پایان گفت که طرح ادعایی اسرائیل بزرگ شامل بخشی از خاک عراق نیز می‌شود. بر اساس ادعای صهیونیست‌ها، این رژیم ادعایی شامل اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸ کرانه باختری، نوار غزه و جولان نیز خواهد شد. سال ۲۰۱۶ بزالل اسموتریچ، وزیر کنونی دارایی رژیم صهیونیستی که آن زمان عضو پارلمان این رژیم بود، گفت: مرزهای ما باید تا پایتخت سوریه دمشق گسترش یابد. اسرائیل همچنین باید بر اردن نیز مسلط شود. اسموتریچ همچنین در مارس ۲۰۲۳ نقشه ادعایی اسرائیل بزرگ را ارائه کرد که شامل فلسطین و اردن نیز می‌شود که آن زمان با موجی از خشم روبه‌رو شد.

Page Generated in 0/0056 sec