printlogo


کد خبر: 295964تاریخ: 1403/9/21 00:00
نمایش بخشی از اقتدار نظامی ایران در نمایشگاه بین‌المللی صنعت هوایی در کیش وزیر دفاع: قدرت هوایی مؤلفه‌ای حیاتی در قدرت ملی است
توسعه در آسمان
* وزیر دفاع: قدرت هوایی مؤلفه‌ای حیاتی در قدرت ملی است

گروه سیاسی: دیروز دوازدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی صنعت هوایی و هوانوردی ایران با حضور ۱۷۰ شرکت داخلی و خارجی به همراه نمایندگانی از کشورهای روسیه، چین، مالزی و پاکستان در کیش آغاز به کار کرد. یکی از بخش‌های جذاب این نمایشگاه، نمایش هوایی جنگنده‌ها و عملیات هوایی متنوع است؛ جنگنده‌هایی نظیر F-14 تام‌کت، F-4 فانتوم، میگ ۲۹، جت آموزشی YAK-30، جنگنده صاعقه، جت آموزشی یاسین و هواپیمای ترابری هوایی سیمرغ به همراه انواع بالگردها و هواپیماهای سبک و فوق‌سبک در این نمایشگاه به نمایش درآمدند.
با گذشت 46 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و حرکت ایران به سمت ساخت و ارتقای انواع تسلیحات دفاعی، امروز ایران می‌تواند از نظر نظامی خود را به عنوان یکی از قدرتمندترین و در عین حال، مستقل‌ترین صنایع نظامی جهان معرفی کند. خصوصا در دوره‌ای که منطقه خاورمیانه بیش از هر زمان دیگری دستخوش تحولات گوناگون است و از جنگ‌افروزی رژیم صهیونیستی در منطقه گرفته تا سقوط نظام بشار اسد و سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از این وضعیت، خواسته غالب مردم از نیروهای مسلح این است که با افزایش توان نظامی و بالا بردن سطح آمادگی خود، حریم امنی برای کشورمان ایجاد کنند. 
در همین راستا اخیرا سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه مردم بابت آمادگی نیروهای مسلح خیال‌شان راحت باشد، گفت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران همه ملت با هم از آرمان‌های کشور دفاع می‌کنند. 
امیر موسوی اظهار کرد: نیروهای مسلح وظیفه دارند همواره برای مقابله با هر گونه تهدیدی که متصور است، خود را آماده کنند و این آمادگی به طور دائم وجود دارد. وی افزود: کشور ما تنها متکی به نیروهای مسلح نیست؛ در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران همه ملت با هم از آرمان‌های کشور دفاع می‌کنند.
احتمال حمله تروریست‌ها به عراق سخن از آمادگی نیروهای مسلح و افزایش میزان توان این نیروها همواره وجود داشته است اما به نظر می‌رسد اکنون خاورمیانه دوران جدیدی را تجربه می‌کند که می‌تواند هر لحظه آبستن حوادث غیرقابل پیش‌بینی باشد. دیروز محسن رضایی در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی هوا فضا که در کیش برگزار می‌شود، تحلیلی از شرایط منطقه ارائه داد و گفت احتمال دارد در ماه‌های آینده، تروریست‌های حاضر در سوریه به عراق نیز حمله کنند. 
رضایی گفت: «همین حادثه اخیر که از غزه آغاز شد،‌ وارد لبنان شد و 2 هفته اخیر وارد سوریه شد و قصد دارند طی ماه‌های آینده به عراق حمله کنند و در رویا و خواب‌شان هست که به ایران هم حمله کنند، حکایت از رویارویی استبداد بین‌المللی با استقلال‌خواهی ملت‌های منطقه دارد». 
وی افزود: «در شمال سوریه یک اردوگاه آمریکایی وجود دارد که ۱۱ هزار داعشی با خانواده‌های خود در این ۴ سال گذشته آموزش داده شده‌اند و احتمال دارد در ماه‌های آینده اینها به موصل یا تکریت عراق حمله کنند».
آنچه این روزها در سوریه می‌گذرد، صرف‌نظر از سرعت تحولات و باورناپذیر بودن فروپاشی نظام اسد آن هم طی تنها 11 روز، داستانی تاسف‌بار از هدف قرار گرفتن سرمایه‌های نظامی و تحقیقاتی کشور سوریه توسط اسرائیل، آمریکا و گروه‌های تروریستی است. از بمباران فرودگاه‌های نظامی گرفته تا نابودی کشتی‌های پهلو گرفته در بندر لاذقیه و حتی درز گزارش‌هایی از ترور برخی نخبه‌ها و دانشمندان کشور سوریه، همگی حکایت از خوی وحشی‌گری و تجاوزکاری صهیونیست‌ها و حامیان‌شان دارد که گویی قرار است در منطقه‌ای چون خاورمیانه، تنها یک قدرت حضور داشته باشد و آن هم رژیم اشغالگر قدس است. در همین باره محسن رضایی با اشاره به اینکه دشمن درصدد ایجاد شرایط جدید در غرب آسیا است، بیان کرد: هرگونه کاهش امنیت در منطقه آسیب‌های جبران‌ناپذیری به کشورها وارد خواهد کرد که همه در این راستا باید هوشیار باشند؛ آمریکا و هم‌دستانش به دنبال تضعیف ملت‌ها و غارت اموال آنان هستند. وی ادامه داد: باید از تاریخ عبرت گرفت؛ تاریخ نشان داده غرب حتی به دست‌نشانده‌های خود نیز رحم ندارد و غارت منابع کشورهای دیگر از اولویت‌های اصلی آنان است.
* توان تولید تمام تسلیحات را داریم
فرمانده کل اسبق سپاه پیشرفت‌های امروز کشور در عرصه نظامی را نشان خودباوری در این حوزه دانست و گفت: ما امروز با افتخار در همه حوزه‌های نظامی در حال تولید محصول هستیم؛ ما هیچگاه روزهایی را که برای خرید هواپیما و تعمیر آنها ملت ایران را تحقیر کردند فراموش نمی‌کنیم و این مسیر پیشرفت را ادامه خواهیم داد. وی اضافه کرد: ما به یاد داریم همان تجهیزات نظامی که پیش از انقلاب خریداری شده بود به دلیل عدم پشتیبانی و تجهیزات موجود، در جنگ 8 ساله زمینگیر شد؛ در جنگ تمام کشورهایی که حتی قرارداد همکاری نظامی با ما داشتند به ایران پشت کردند اما ما با دست خالی و با اعتماد به نفس در برابر دشمنان ایستادیم و به امروز رسیدیم. فرمانده کل سپاه در دوران جنگ تحمیلی با بیان اینکه ما از یک خریدار دست چندم نظامی به تولیدکننده و فروشنده سلاح تبدیل شدیم، اظهار کرد: ایران آماده فروش سلاح بویژه به کشورهای عربی برای ایجاد امنیت در منطقه است.
رضایی همچنین تقویت صنعت هوایی و فضایی کشور را ضروری دانست و بر توجه ویژه برنامه هفتم توسعه به این حوزه تاکید کرد و گفت: در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا از هرگونه پیشرفت نظامی در صنعت هوایی کشور حمایت می‌شود.
* قدرت هوایی مؤلفه حیاتی در قدرت ملی
امیر عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم دیروز در دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی هوایی و فضایی ایران گفت: تولید سوخت برای هواپیما یکی از نیازهای اصلی صنعت هوایی است که در این حوزه بحمدالله توان خوبی داریم. امیر نصیرزاده با اشاره به اهمیت قدرت هوایی برای تقویت قدرت ملی کشور، گفت: قدرت هوایی یک مولفه حیاتی در قدرت ملی است که به هیچ وجه نمی‌توان آن را فقط محدود به بخش نظامی دانست. این قدرت بر تمام جوانب قدرت ملی از جمله قدرت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تأثیرگذار است.
وی افزود: همه کشورهای جهان در تلاش هستند از طریق توسعه قدرت هوایی، رقابت ژئوپلیتیک خود را تقویت کنند. قدرت هوایی یکی از مؤلفه‌های اصلی این رقابت است و می‌تواند به شکل مؤثری در افزایش قدرت ملی کشورها تأثیرگذار باشد. 
امیر نصیرزاده همچنین با اشاره به ابعاد مختلف قدرت هوایی، اظهار کرد: قدرت هوایی در 2 بعد ساختاری کار می‌کند. اول، توسعه فناوری‌های پیچیده در حوزه صنعت هوایی که از پیچیده‌ترین تکنولوژی‌های موجود در جهان است. دوم، ایجاد زیرساخت‌های مناسب و خدمات هوایی که در این زمینه، موقعیت جغرافیایی ایران و خطوط هوایی فعال آن فرصت‌های بسیار خوبی برای تقویت این حوزه فراهم کرده است. وی در ادامه به اهمیت هاب فرودگاهی در کشور اشاره کرد و گفت: هاب‌های فرودگاهی نه‌تنها در اقتصاد کشور تأثیرگذار هستند، بلکه در ترسیم نقشه‌های استراتژیک و توسعه پایگاه‌های هوایی نیز نقش اساسی دارند.
وزیر دفاع با اشاره به نقش حیاتی آموزش در تقویت قدرت هوایی، تأکید کرد: آموزش نیروی انسانی متخصص در حوزه هوایی یکی از ارکان اساسی برای موفقیت در این عرصه است. کشور ما در این زمینه موفق عمل کرده و نیروی انسانی حرفه‌ای و کارآمد در این حوزه پرورش داده‌ایم.
وی همچنین بر لزوم تولید سوخت مورد نیاز ناوگان هوایی داخلی تأکید کرد و گفت: تولید سوخت برای هواپیما یکی از نیازهای اصلی صنعت هوایی است که در این حوزه توان خوبی داریم.
امیر نصیرزاده در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تحولات اخیر در حوزه هوایی، به ظهور فناوری‌های نوین همچون ریزپرنده‌ها، پهپادها و کوادکوپترها اشاره و اظهار کرد: این فناوری‌ها نه‌تنها در حوزه نظامی، بلکه در کاربردهای مختلف دیگر مانند توریسم و گردشگری نیز نقش مهمی دارند.
وی در پایان با تأکید بر همکاری‌های ملی و بین‌المللی وزارت دفاع در حوزه هوایی گفت: ما در وزارت دفاع آمادگی کامل برای همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش‌های مختلف کشور داریم و همکاری و تعامل در این حوزه را توسعه خواهیم داد. امیر نصیرزاده همچنین با یادآوری شهیدان عزیز رنجیر و پیرزاده که حین پرواز و مأموریت دچار سانحه شده و به شهادت رسیدند، افزود: این بزرگواران نماد ایثار و فداکاری در راه تقویت قدرت هوایی کشور هستند و همیشه یادشان گرامی خواهد ماند.
* نیروی هوایی توانمندی‌های خود را ارتقا داده است
امیر حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در همایش صنعت هوایی و هوانوردی ایران با اشاره به توانمندی‌های نیروی هوایی کشورمان گفت: نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در 46 سال گذشته در شرایط تحریمی گسترده توانست نیاز‌های خود را در بخش‌های مختلف تأمین کند و تجهیزات و تسلیحات خود را ارتقا داده است.
امیر واحدی افزود: نیروی هوایی ارتش در 8 سال دفاع‌ مقدس علاوه بر ایجاد بازدارندگی، در حوزه امنیت اقتصادی با اسکورت‌های شبانه‌روزی توانست مبادی صادرات نفت را امن کند و به اقتصاد دریامحور در دریای عمان و خلیج ‌فارس کمک کند.
فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: قدرت هوایی در حوزه‌های تثبیت قدرت اقتصادی و مقابله با بحران‌ها هم مؤثر است.
امیر واحدی در پایان خاطرنشان کرد: نیروی هوایی با اتکا به توان داخلی و حرکت در مسیر دانش و بومی‌سازی در بزنگاه‌های تاریخی موفق عمل کرده است.
***
فرمانده کل ارتش: ارتقای توان رزمی ارتش را با قدرت دنبال می‌کنیم
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه باید در ارتش کاری کنیم که همرزمان ما دغدغه‌ای جز انجام ماموریت نداشته باشند، گفت: ارتقای توان رزمی را در نیروهای ارتش با قدرت، سرعت و عمق بیشتری دنبال می‌کنیم.
امیر سرلشکر عبدالرحیم موسوی افزود: باید در ارتش کاری کنیم که همرزمان ما دغدغه‌ای جز ماموریت نداشته باشند و دغدغه آنها مسکن و معیشت نباشد؛ هر چند هدف بزرگ و پرچالشی است.
وی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که وقتی به قله نگاه می‌کنیم، راه طولانی در پیش داریم اما باید از پایین هم نگاه کنیم که راه زیادی آمده‌ایم تا اراده و انگیزه خود را تثبیت کنیم و به پیش برویم و ادامه دهیم تا به هدف برسیم.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران پیش‌تر درباره توان نیروهای مسلح کشورمان گفته بود: نیروهای مسلح مثل همیشه وظیفه دارند که همواره برای هر گونه تهدیدی که تصور می‌کنند، خود را آماده کنند و این آمادگی دائمی است. نیروهای مسلح برای هرگونه تهدیدی آماده هستند.

Page Generated in 0/0167 sec