printlogo


کد خبر: 296017تاریخ: 1403/9/24 00:00
دور دنیا

تور منطقه‌ای بلینکن پس از سقوط دولت سوریه
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفرهای منطقه‌ای خود به غرب آسیا را پس از سقوط دولت سوریه آغاز کرد. وزیر خارجه آمریکا در نخستین سفر خود به کشورهای منطقه به اردن رفت تا با مقامات این کشور نگرانی‌ها درباره اقدامات احتمالی تکفیری‌ها علیه کشورهای همسایه سوریه را بررسی کنند. متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت آنتونی بلینکن در این سفر بر حمایت ایالات متحده از انتقال فراگیر قدرت در سوریه به یک دولت پاسخگو و مردمی تاکید خواهد کرد. به گفته میلر، وزیر خارجه ایالات متحده در سفر به اردن و بعد ترکیه، سوریه‌ای را ترسیم خواهد کرد که «پایگاه تروریسم یا تهدیدی برای همسایگانش» نباشد. بلینکن پس از گفت‌وگو با مقامات اردنی به ترکیه رفت تا تحولات سوریه را با وزیر خارجه ترکیه و مقامات این کشور بررسی کند. در این سفر و در نشست مشترک رسانه‌ای با هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه بر ادامه مبارزه با تروریسم بویژه گروه داعش تاکید شد. بسیاری از تحلیلگران منطقه علت سفر بلینکن به منطقه را نگرانی کشورهای همسایه سوریه و بویژه عراق و اردن از قدرت‌گیری گروه‌های تکفیری در سوریه و همچنین حمایت از اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی در جولان و قنیطره سوریه می‌دانند.
***
جنایات بی‌امان صهیونیست‌ها در النصیرات
رسانه‌های فلسطینی از وقوع یک جنایت دیگر از سوی ارتش اشغالگر اسرائیل این بار در اردوگاه النصیرات در مرکز غزه خبر دادند. به گزارش منابع فلسطینی، در پی بمباران ساختمان پست و چند خانه مسکونی در این اردوگاه توسط جنگنده‌های ارتش صهیونیستی، تاکنون 33 غیرنظامی به شهادت رسیده و بیش از 84 نفر مجروح شده‌اند. طبق گزارش‌ها 10 تن از شهدا از کودکان هستند. همچنین بیمارستان‌ها و پزشکان شمال غزه اعلام کردند از ابتدای تهاجم وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی به شمال غزه به جهت کوچاندن اجباری فلسطینیان از این ناحیه، از 15 مهر 1402 تاکنون بیش 4000 فلسطینی شهید و مفقود و همچنین 12 هزار نفر مجروح شده‌اند. سخنگوی بیمارستان شهدای الاقصی در نوار غزه نیز اعلام کرد طی حملات اشغالگران از آغاز جنگ تاکنون بیش از هزار نفر از پزشکان و کادر درمان در غزه به شهادت رسیده و نزدیک به 4 هزار نفر زخمی و بیش از 400 نفر دیگر توسط نظامیان صهیونیست بازداشت شده‌اند. در ادامه جنایات صهیونیست‌ها در شمال غزه و به دنبال افزایش جنایات صهیونیست‌ها در اردوگاه النصیرات، کمیته‌های مقاومت فلسطین روز جمعه در واکنش به این حملات صهیونیست‌ها در غزه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد این جنایت‌ها در ادامه نسل‌کشی و کشتارهای وحشیانه صهیونیست‌ها در نوار غزه است. در این بیانیه آمده است: کشتار خونین صهیونیست‌ها علیه شهروندان فلسطینی در اردوگاه النصیرات، اصرار رژیم صهیونیستی بر ادامه جنایات نسل‌کشی و کشتارهای وحشیانه علیه ملت فلسطین در نوار غزه است. کمیته‌های مقاومت فلسطین افزود: ارتش جنایتکار رژیم صهیونیستی با تصمیم جنایتکاران جنگی صهیونیست و با حمایت قاتلان در دولت آمریکا، جنایتی وحشتناک علیه بی‌گناهان، کادر درمان، دانشگاهیان، اساتید دانشگاه، روزنامه‌نگاران و اصحاب رسانه مرتکب شد. کمیته‌های مقاومت فلسطین جنایت هولناک رژیم صهیونیستی در اردوگاه النصیرات را در راستای پاکسازی قومی عنوان کرد که با استفاده از سکوت جامعه جهانی انجام می‌شود.
***
چالش جدید روسیه در قفقاز شمالی
دولت روسیه پس از رای منفی پارلمان منطقه جدایی‌طلب آبخازیا به سرمایه‌گذاری روسیه در این منطقه، کمک مالی به آبخازیا را متوقف کرد. این اقدام دولت روسیه احتمال توافق مجدد منطقه جدایی‌طلب آبخازیا با دولت گرجستان را مطرح کرده است. اخیرا نیز بحران‌های بخش‌های انرژی، اقتصادی و اجتماعی در این منطقه افزایش داده است و تصمیم دولت روسیه در قبال اقدام پارلمان آبخازیا احتمال فاصله گرفتن بیشتر این منطقه متحد روسیه از کرملین را بسیار افزایش داده است. دولت آبخازیا نیز پس از این اقدام روسیه در نامه‌ای به میخائیل میشوستین، نخست‌وزیر روسیه خواستار از سر‌گیری پرداخت‌ها به آبخازیا از سوی روسیه شد اما میشوستین به این درخواست پاسخ نداده است. گزارش‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه رهبران جدایی‌طلب چند روز است سعی دارند با مسکو و مقامات ارشد دولت روسیه تماس گرفته و از آنها بخواهند حمایت مالی را از سر بگیرند اما نادیده گرفته می‌شوند. از سوی دیگر عدم توان پرداخت پول برق وارداتی از روسیه برای آبخازیا و همچنین توقف فعالیت نیروگاه برق‌آبی «اینگوری» به دلیل کاهش سطح آب «سد جواهری» که در پی آغاز فصل زمستان و کاهش شدید ورود آب به آن رخ داده است، وضعیت را برای دولت آبخازیا وخیم‌تر کرده است. از 11 دسامبر، برق در آبخازیا در طول روز حداکثر 3 ساعت و در آینده احتمالا کمتر از این نیز به مصرف‌کنندگان ارائه می‌شود. همچنین انتظار می‌رود برق در طول شب قطع شود. این منطقه جدایی‌طلب در تاریکی و سرما فرو رفته است، زیرا خانه‌ها در آبخازیا با استفاده از دستگاه‌های برقی گرم می‌شوند. همچنین هنگام قطع برق، آب در سیستم لوله‌کشی اکثر شهرها و روستاهای آبخازیا قطع می‌شود. زندگی در این منطقه به «بقای سخت» تبدیل شده و این در شرایطی است که کارمندان دولتی که حقوق آنها توسط روسیه پرداخت می‌شد، دیگر حقوق دریافت نمی‌کنند. این اقدام روسیه به نوعی تنبیه برای آبخازیا تلقی شده است که به احساسات طرفداران روسیه ضربه شدیدی وارد می‌کند اما در پس این تصمیم روسیه، هدف اصلی قرار دادن آبخازیا در یک دوراهی است؛ دوراهی بازگشت به گرجستان یا الحاق به روسیه و تبدیل شدن به یکی از بخش‌های فدراسیون روسیه که مقامات جدایی‌طلب آبخازیا مجبور به انتخاب بین یکی از این ۲ مسیر هستند.

Page Generated in 0/0060 sec