دقیقه 55 بازی مس رفسنجان و هوادار بود؛ نبردی در ورزشگاه شهدای مس، جایی که یک اتفاق کوچک، تبدیل به رویدادی بزرگ و جنجالی شد. نام فرشید اسماعیلی بار دیگر تیتر اول شد اما این بار نه به خاطر پاسهای خلاقانهاش یا حرکات موزونش در میانه میدان، بلکه به دلیل خشم بیپایان و عدم کنترلی که برای لحظاتی از دست داد.
وقتی شمارهاش روی تابلوی تعویض ظاهر شد، همه چیز به هم ریخت. او که نمیتوانست تصمیم مسعود شجاعی، سرمربی تیم را بپذیرد، با خشم و عصبانیتی آشکار به خط طولی رسید. نگاههای تیزبین دوربینها او را دنبال کردند؛ بازیکنی که از زمین خارج شد اما خشمش هنوز در او باقی مانده بود.
نیمکت مس شلوغ شد. خشم، بینظمی و یک لحظه بیتوجهی کافی بود تا حادثهای عجیب رقم بخورد. اسماعیلی در ادامه عصبانیتش، لگدی به وسایل پزشکی تیم زد؛ شیای از میان وسایل جدا شد و در اتفاقی که تنها در فوتبال میبینیم، به صورت عیسی مرادی، همتیمی بیگناهش اصابت کرد و بینی او شکست. مرادی که تنها در گوشهای نشسته بود و این نمایش پرهیاهو را نظاره میکرد، حالا روی زمین افتاده بود و پزشکان تیم تلاش میکردند او را مداوا و آرام کنند.
بازی ادامه داشت اما در نیمکت مس، چیزی تمام شده بود؛ چیزی بزرگتر از یک بازی. مسعود شجاعی در نشست خبری پایان بازی با کلماتی قاطع و بیرحم گفت: «این اتفاق برای من خط قرمز است. بازیکنسالاری؟ نه! در تیم من نظم اولویت دارد. بازیکنی که به تیم فکر نکند، جایی در برنامههای من ندارد. حتی اگر قرار باشد از بازیکنان جوان استفاده کنم و نتیجه را از دست بدهم، باز هم از بینظمی نمیگذرم».
مرادی به بیمارستان رفت. تصاویر او با بینی شکسته و شاید ماسکی که در بازیهای بعد بر چهره خواهد داشت، به نمادی از روزی تبدیل خواهد شد که فرشید اسماعیلی کنترلش را از دست داد؛ روزی که مس رفسنجان، در حالی که با یک گل پیش بود، پیروزی را از دست داد و خشم یک بازیکن به تیم آسیب زد.
فرشید اسماعیلی که روزگاری در استقلال چشمها را خیره میکرد، حالا با چالش دیگری روبهرو است. آیا این حادثه، پایانی است بر حضورش در مس؟ یا شاید شروعی برای تأملی عمیقتر؟
فوتبال ایران پر است از چنین داستانهایی؛ جنونهای لحظهای که سرنوشت بازیکنان و تیمها را تغییر میدهد. در دل این جنجال اما شاید یک پیام مهم باقی بماند: فوتبال، بازی نظم و انضباط است؛ حتی وقتی از خشم لبریز شدهای.
* محرومیت بازیکن خاطی
بعد از این حادثه فدراسیون فوتبال به صورت فوری حکم محرومیت موقت او را صادر کرد و همچنین باشگاه مس هم اعلام کرد به چنین بازیکنی که خطوط قرمز را رد کرده نیاز ندارد. به نظر میرسد که این پایان حضور فرشید اسماعیلی در سطح یک فوتبال ایران باشد؛ بازیکنی که همیشه حواشیاش بیش از داشتههایش درون زمین بود. ناگفته نماند که فرشید اسماعیلی پیشتر در استقلال حواشی متعددی را به وجود آورده بود از درگیری با مددی، مدیرعامل سابق آبیها تا چند برهه اختلاف نظر با مربیان وقت که هر یک منجر به اخراجهای موقت میشد، درست مشابه همین اتفاق که امروز شاهدش هستیم. البته بزرگترین ضربه خودسریهای بیپایان این بازیکن، مربوط به داربی ۱۰ فروردین سال ۹۸ بود که با خراب کردن پنالتی مقابل پرسپولیس، باعث از دست رفتن قهرمانی تیم شفر شد. او بعد از استقلال هم هر کجا رفت با نیمکتنشینی و مصدومیت مواجه شد و حالا با توجه به سن و سال و افت فاحش در ۳۰ سالگی، به نظر میرسد این حرکت، پایان حضورش در سطح یک فوتبال ایران باشد.