printlogo


کد خبر: 296136تاریخ: 1403/9/27 00:00
دور دنیا

وزارت امور خارجه تجاوزات جدید آمریکا و انگلیس به یمن را محکوم کرد
حمله پهپادی یمن به اسرائیل
دستگاه نظامی رژیم صهیونیستی  به ورود یک پهپاد یمنی به حریم هوایی فلسطین اشغالی اعتراف کرد.  این حمله هوایی پس از آن انجام شد که جنگنده‌های متجاوز آمریکا و انگلیس بامداد دیروز منطقه بحیص در بخش میدی استان حجه یمن را بمباران کردند. یک روز جلوتر نیز ائتلاف متجاوز آنگلوساکسون  منطقه التُحیتا در استان الحدیده  یمن را در حمایت از رژیم اسرائیل و برای منصرف کردن ارتش یمن از انجام حملات تلافی‌جویانه در حمایت از مقاومت و مردم فلسطین، بمباران کرده بودند. آویخای ادرعی، سخنگوی عربی ارتش رژیم صهیونیستی، صبح دوشنبه، مدعی شد یک کشتی جنگی این رژیم پهپاد یمنی را بر فراز دریای مدیترانه رهگیری کرده است. تا لحظه درج خبر، سخنگوی نیروهای مسلح یمن به این ادعا واکنشی نشان نداده بود. یمن طی هفته‌های گذشته چندین حمله موفق پهپادی به سمت مناطق حساس فلسطین اشغالی بویژه تل‌آویو، پایگاه‌های هوایی راهبردی و بنادر جنوبی و غربی آن  انجام داده است.  اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره ضمن محکوم کردن حملات تجاوزکارانه آمریکا و انگلیس به یمن، این حملات را نقض آشکار اصول و موازین حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد از سوی 2 عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل دانست. شرکای متجاوز آنگلوساکسون بامداد ۲۱ دی ۱۴۰۲ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، حملات به مواضع انصارالله یمن را آغاز کردند. با این حال انصارالله یمن همچنان عملیات هوایی و دریایی خود  در حمایت از مردم مظلوم غزه را با مجازات کردن رژیم صهیونیستی و کشتی‌هایی که در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب عازم سرزمین‌های اشغالی بوده یا از منافع اسرائیل دفاع می‌کنند، ادامه می‌دهد. 
***
دیدار سفیر ایران با دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس
علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی با جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج‌فارس  دیدار و رایزنی کرد. عنایتی با اشاره به این دیدار در ایکس نوشت: «ما درباره موضوعات مورد علاقه مشترک گفت‌وگو کردیم». مهرماه گذشته بود که سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به دوحه با وزرای خارجه اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس  دیدار و گفت‌وگو کرد. به گفته یک کارشناس وزارت امور خارجه، تاکید عراقچی در نشست دوحه بر گفت‌وگوهای دوجانبه و چندجانبه برای تقویت روابط فیمابین و یافتن راه‌های همکاری در جهت رشد و شکوفایی منطقه بر اساس پایبندی تهران به بندهای ترجیجی قطعنامه 598 بود. 
***
بحران دیپلماتیک رژیم صهیونیستی در ایرلند
جمهوری ایرلند در مقابل فشارهای دیپلماتیک رژیم صهیونیستی تسلیم نشده و بار دیگر بر موضع خود در حمایت از تشکیل کشور مستقل فلسطین پای فشرد. این در حالی است که رژیم صهیونیستی به طور رسمی فعالیت سفارت خود در دوبلین پایتخت ایرلند را به دنبال تنش‌های سیاسی و دیپلماتیک با این کشور به عنوان قدیمی‌ترین عضو اتحادیه اروپایی که از حقوق فلسطینی‌ها دفاع می‌کند، به حالت تعلیق در آورده است. مایکل مارتین، وزیر خارجه این کشور دیروز پیش از ورود به نشست اتحادیه اروپایی، بار دیگر بر لزوم اجرای راهکار دو دولتی برای پایان دادن به مناقشه فلسطین تاکید کرد. وی گفت: «مساله غزه یک موضوع اخلاقی است و ما از نهادهای بین‌المللی که به ‌دنبال مؤاخذه مقامات [صهیونیست] هستند، حمایت می‌کنیم». ایرلند، اسپانیا و نروژ به دلیل تصمیماتی که در رابطه با فلسطین اتخاذ کردند، در معرض واکنش‌های خشونت‌آمیز اسرائیل قرار گرفتند. دولت ایرلند در سال‌های اخیر بارها از حقوق بشر و حقوق بین‌الملل در مناطق فلسطینی دفاع کرده و در کنار دیگر کشورهای اتحادیه اروپایی، به‌شدت از اقدامات رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی انتقاد کرده است.  یکی از اقداماتی که موجب افزایش تنش‌ها شد، تصویب قانون تحریم کالاهای تولیدشده در مناطق اشغالی فلسطین توسط پارلمان ایرلند بود. بسته شدن سفارت اسرائیل در ایرلند در عین حال نشان‌دهنده بحران در روابط بین‌المللی رژیم صهیونیستی بویژه در اروپاست . 
***
کره‌جنوبی با رئیس‌جمهور موقت!
پس از تصویب طرح استیضاح رئیس‌جمهور کره‌جنوبی، یون سوک یول به دلیل اقدام شبه‌کودتایی وی در هفته‌های گذشته و تلاش برای برقراری حکومت نظامی، توسط مجلس این کشور هان داک سو به عنوان کفیل پست ریاست‌جمهوری انتخاب شد. ساعت 23 سیزدهم آذر بود که یون سوک یول، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی به بهانه مبارزه با طرفداران کره‌شمالی و خائنان در این کشور تلاش کرد حکومت نظامی برقرار کرده و مقررات منع آمد و شد را برای تمام نقاط این کشور و حتی مقامات سیاسی و نمایندگان پارلمان کره‌جنوبی وضع کند؛ تلاشی نافرجام که با حضور مردم و نمایندگان پارلمان کره‌جنوبی در ساختمان پارلمان این کشور ناکام ماند. مخالفان رئیس‌جمهور و حزب حاکم کره‌جنوبی اقدام وی را تلاشی برای بازگشت به دوران سیاه دیکتاتوری این کشور نامیدند؛ دورانی که نظامیان کره‌جنوبی با کشتار گسترده و بازداشت مخالفان سیاسی و بویژه دانشجویان این کشور شرایطی تلخ و سخت را برای کره‌جنوبی ایجاد کرده بودند. سرانجام یون با رای نمایندگان مجلس این کشور از سمت خود تعلیق شد و سرنوشت سیاسی وی به دادگاه قانون اساسی کره‌جنوبی واگذار شد تا در 180 روز آینده درباره آینده سیاسی وی تصمیم‌گیری کند. در این مدت یک فرد به عنوان رئیس‌جمهور موقت فعالیت خواهد کرد.

Page Generated in 0/0068 sec