printlogo


کد خبر: 296154تاریخ: 1403/9/27 00:00
اخبار

آغاز نظارت بر بازار شب یلدا
مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف ضمن ارائه توضیحاتی درباره جزئیات طرح نظارتی ویژه شب یلدا، تأکید کرد درج برچسب قیمت برای واحدهای صنفی الزامی است.
مصطفی کیافر اظهار کرد: برنامه ویژه نظارتی شب یلدا از روز شنبه در سطح تهران شروع شده و تا پنجشنبه (۲۹ آذر) ادامه دارد.
به گفته وی در این برنامه شیرینی، آجیل، خشکبار و میوه در اولویت نظارت و بازرسی هستند.
مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف با بیان اینکه برنامه نظارتی و لزوم درج برچسب قیمت به رؤسای اتحادیه‌ها اعلام شده، اظهار کرد: در صورتی ‌که شهروندان با هرگونه تخلف از سوی واحد صنفی مواجه شوند، می‌توانند به سامانه ۱۲۴ شکایت خود را اعلام کنند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
کیافر با بیان اینکه در حال حاضر گشت‌های مشترک سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان صمت استان تهران و اتاق اصناف شامل ۵۰ تیم در سطح شهر در حال نظارت بر بازار و رسیدگی به شکایات هستند، تصریح کرد: درباره قیمت‌ها تلاش شده بر فاکتور رسمی واحدهای صنفی تمرکز کنیم تا در حق آنها اجحاف نشود اما با توجه به عرضه انواع آجیل، سقف قیمت هر کیلو آجیل ممتاز ۷۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
*** 
اثرات حضور اتباع بیگانه بر بازار مسکن
اتباع خارجی مقیم ایران 5 تا ۱۲ میلیون نفر تخمین ‌زده می‌شوند که نشان می‌دهد آمار دقیقی از تعداد آنها وجود ندارد. عمده این افراد بویژه افغانستانی‌ها همان‌طور که به تولید مسکن کمک می‌کنند هزینه‌هایی برای کشور دارند.
موضوع تأثیر اتباع بیگانه بر بازار مسکن در ایران همواره در سال‌های اخیر مورد بحث و تبادل نظر قرار داشته است. اگر چه آمار و ارقام دقیق درباره تعداد مهاجران و میزان اثرگذاری اتباع، بویژه افغانستانی‌های مقیم ایران بر گرانی مسکن و اجاره‌بها وجود ندارد اما کارشناسان معتقدند حضور اتباع علاوه بر مزایایی که می‌تواند در بخش نیروی کار برای کشور داشته باشد، اثر تورمی بر بازار مسکن دارد.
طبق قانون، خرید و فروش ملک با اتباع خارجی ممنوع است با این حال اجاره ملک به اتباع خارجی دارای مجوز منع نشده است.
به منظور کاستن از تبعات اقتصادی و اجتماعی حضور افراد خارجی در ایران که حالا جمعیت آنها به ارقام و اعداد قابل توجهی رسیده است، برنامه‌هایی در دستور کار مجلس و دولت قرار دارد.
***
واردات خودرو در انحصار ۲۰ شرکت
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «هم‌اکنون تعداد محدودی شرکت مجوز واردات خودرو دارند»، گفت: حتی اگر تعرفه‌ها تغییر کند و اگر مجوزها به‌صورت غیررقابتی توزیع شود، تأثیری در بازار نخواهد داشت.
جعفر قادری با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی درباره واردات خودرو در سال ۱۴۰۴ گفت: در ارتباط با مصوبه واردات خودرو، یکی از اصول کلیدی این است که مجوز واردات باید بر اساس رعایت شرایط رقابتی ارائه شود، این موضوع تأثیر تعیین‌کننده‌ای بر حقوق ورودی ندارد؛ چه این حقوق معادل ۱۰۰ درصد باشد، چه ۸۰ درصد، ۶۰ درصد، یا حتی صفر، دلیل این امر این است که در شرایط رقابتی، متقاضیان واردات خودرو بر اساس پیشنهاد قیمتی خود برای دریافت مجوز عمل می‌کنند، به عبارتی، هر چه درصد حقوق ورودی کاهش یابد، افراد مبالغ بیشتری را برای خرید مجوز پیشنهاد می‌دهند تا سهم بیشتری از این بازار رقابتی را به دست آورند.
به گفته عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، تعرفه‌های وارداتی به‌تنهایی نمی‌تواند بازار خودرو را ساماندهی کند، دلیل اصلی، نحوه توزیع مجوزهای وارداتی است، حتی اگر تعرفه‌ها تغییر کند، اگر مجوزها به‌صورت غیررقابتی توزیع شود، تأثیری در بازار نخواهد داشت، در این مورد، در کمیسیون تلفیق این بحث مطرح شد که باید شرایط رقابتی واقعی ایجاد شود.
***
آخرین قیمت دلار توافقی نیما
آخرین قیمت معاملات توافقی دلار حواله در سامانه نیما ۶۱ هزار و ۲۸۹ تومان و دلار اسکناس ۶۳ هزار و ۵ تومان ثبت شده است. از روز شنبه ۲۴ آذر با تصمیم بانک مرکزی معاملات سامانه نیما به نرخ توافقی انجام می‌شود و بر همین اساس نیز قیمت دلار در نیما که تا ۲۲ آذر در کانال ۵۴ هزار تومان بود به ‌یک‌باره با افزایش همراه شد و به ۶۰ هزار تومان رسید.
قیمت دلار حواله در معاملات نیما در حالی هم‌اکنون به کانال ۶۱ هزار تومان وارد شده است که در ابتدای تشکیل دولت چهاردهم این نرخ در کانال ۴۵ هزار تومان بود.
بانک مرکزی و وزارت اقتصاد با استدلال کاهش رانت تصمیم به افزایش قیمت دلار نیما گرفتند و از ماه‌ها قبل با افزایش مداوم نرخ دلار نیما در تلاش برای نزدیک کردن قیمت ارز نیما و آزاد بودند.
هر چند کارشناسان اقتصاد هشدار دادند که افزایش یک‌باره قیمت دلار نیما موجب افزایش قیمت کالاهای اساسی، در نتیجه فشار به معیشت مردم می‌شود ولی تیم اقتصادی دولت چهاردهم با فرمان وزیر اقتصاد تصمیم به اجرای این سیاست گرفت.
***
قیمت جوجه یک‌روزه سقوط کرد
قیمت جوجه یک‌روزه که طی ماه گذشته از ۳۵ هزار تومان هم عبور کرده بود، طی روزهای اخیر سقوط کرد به طوری که قیمت انواع جوجه یک‌روزه در بازار ۱۷ تا ۲۶ هزار تومان به فروش می‌رسد.
در ماه‌های گذشته شاهد افزایش قیمت بی‌رویه مرغ در بازار بودیم که یکی از مهم‌ترین دلایل آن افزایش قیمت جوجه یک‌روزه به‌عنوان بخشی از تولید بود به‌طوری که قیمت جوجه یک‌روزه به ۳۵ هزار تومان نیز رسیده بود اما با مداخله وزارت جهاد کشاورزی و ایجاد سامانه بازارگاه برای کنترل قیمت و عرضه جوجه یک‌روزه در این سامانه، قیمت این محصول در روزهای اخیر سقوط کرد.

Page Generated in 0/0079 sec