printlogo


کد خبر: 296158تاریخ: 1403/9/27 00:00
امیر سیاری در نخستین همایش ملی فرماندهی و کنترل جنگ شناختی:
بحث جنگ با مذاکره و سازش حل و فصل نمی‌شود

گروه سیاسی: اولین همایش ملی فرماندهی و کنترل جنگ ‌شناختی صبح دیروز در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) برگزار شد. در این همایش امیر حبیب‌الله سیاری، معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه جنگ همیشه وجود داشته، تصریح کرد نمی‌توان صرفا با مذاکره و سازش، بحث جنگ را برطرف کرد. 
معاون هماهنگ‌کننده ارتش در این همایش گفت: بحث جنگ چیزی نیست که فکر کنیم وجود ندارد و با مذاکره و سازش مسائل حل‌وفصل می‌شود؛ جنگ همیشه وجود داشته است و امروز هم هست و در آینده هم خواهد بود، آیا ما می‌توانیم بر مبنای تجربیات جنگ‌های گذشته جواب آینده را بدهیم؟ نه!
امیر حبیب‌الله سیاری همچنین بیان کرد: دشمنان با تسلط بر مغزها می‌خواهند یک ملت و سرزمین را تحت سلطه دربیاورند؛ باید مغزها را حفظ کرد چون اگر بر مغزها تسلط یابند، سایر اقدامات موثر واقع نمی‌شود.
وی افزود: بحث جنگ چیزی نیست که فکر کنیم وجود ندارد و با مذاکره و سازش، مسائل حل‌وفصل می‌شود؛ جنگ همیشه وجود داشته و امروز هم هست و در آینده هم خواهد بود. آیا ما می‌توانیم بر مبنای تجربیات جنگ‌های گذشته جواب آینده را بدهیم؟ نه! نمی‌توانیم.
معاون هماهنگ‌کننده ارتش گفت: تجربیات دفاع‌مقدس گنج است و از این تجربیات باید استفاده کرد اما آیا سلاح‌هایی که در دفاع‌مقدس داشتیم به‌تنهایی جوابگوی نیازهای فعلی است؟ مشخص است که نمی‌توانیم با تکیه بر آن جواب آینده را بدهیم؛ از آن تجربیات باید بهره برد اما برای آینده باید تلاش و کوشش جدیدی کرد.
وی عنوان کرد: بی‌توجهی به تهدیدات و فناوری‌های نوین قطعا ما را دچار غافلگیری راهبردی می‌کند و همچنین لازم است به بحث‌های شالوده‌شکن در جنگ‌ها توجه داشت، همچنین بی‌توجهی به تهدیدات حال و آینده و فناوری‌های نوین قطعا ما را دچار غافلگیری فناورانه خواهد کرد؛ اگر به این مسائل دقت نداشته باشیم، دچار غافلگیری فناورانه و راهبردی خواهیم شد.
امیر سیاری اضافه کرد: اگر ملت و کشوری هم دچار غافلگیری راهبردی شود یعنی کلا صحنه را واگذار کرده، چه بخواهد و چه نخواهد، غافلگیری راهبردی یعنی صحنه را واگذار کرده است، به این دلیل به بحث‌های حوزه‌های برترساز و شالوده‌شکن در جنگ‌های حال و آینده باید توجه کرد.
* فرماندهی و کنترل نباید فراموش شود
در این همایش همچنین امیر حسین ولی‌وند، فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) طی سخنانی گفت: مقوله بسیار مهم فرماندهی و کنترل جنگ ‌شناختی توسط نیروهای مسلح انجام می‌شود و حتی در بخش بین‌الملل دانشجویانی که از کشورهای دوست و همسو داریم به این اقدام کمک کرده‌اند. در واقع این یک همایش بین‌المللی است نه صرفا یک همایش ملی.
امیر ولی‌وند اظهار داشت: هوشمندسازی فرماندهی و کنترل همان‌گونه که شعار این همایش است باید مورد توجه قرار گیرد. اعتقاد دارم به هیچ عنوان هیچ مدلی از فرماندهی و کنترل نباید فراموش شود. 
وی افزود: گاهی اوقات می‌توانیم بر اساس آموزه‌های سال‌های قبل به موفقیت دست یابیم که شاید تحقق آن با آموزش‌های جدید ممکن نباشد. ترکیب همین موارد را مدل فرماندهی و کنترل جنگ‌ شناختی می‌نامند. 
فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش ضمن تاکید بر اینکه نباید دچار غافلگیری‌های تاکتیکی، عملیاتی و راهبردی شویم، تصریح کرد: رویدادهای مختلفی که هم‌اکنون در جهان در حال وقوع است مانند جنگ روسیه و اوکراین، تحولات سوریه و سایر اتفاقات، نشانگر این است که باید تمام تجارب و آموزه‌ها را به کار بگیریم ولی به هیچ عنوان از آینده غافل نشویم و جنگ ‌شناختی را جدی بگیریم.
وی افزود: سعی می‌کنیم نسل جوان را که تجربه جنگ و دفاع‌مقدس را ندارند با مفاهیم جنگ ‌شناختی آشنا کنیم. ورود به این مفاهیم برای آنها که تجارب دفاع‌مقدس دارند، خاص یا سخت است که برای آن مقایسه نیاز است، در حالی که برای نسل جوان این مقایسه نیاز نیست.

Page Generated in 0/0069 sec