printlogo


کد خبر: 296176تاریخ: 1403/9/28 00:00
دور دنیا

عجله اروپایی‌ها برای برقراری ارتباط با تکفیری‌ها
پس از حضور هیات‌های دیپلماتیک کشورهای ترکیه و قطر در سوریه و به دنبال آن آغاز مراودات سیاسی برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان، انگلیس و فرانسه و بازگشایی برخی سفارتخانه‌های این کشورها در دمشق، اکنون نوبت به نمایندگی اتحادیه اروپایی رسیده است تا به شکلی عجولانه برای برقراری ارتباط با گروه‌های تکفیری و تروریستی در سوریه اقدام کند. کایا کالاس، مسؤول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در سخنرانی اخیر خود تاکید کرد مقر نمایندگی این اتحادیه برای از سرگیری کامل فعالیت‌های خود در سوریه بازگشایی خواهد شد. کالاس همچنین افزوده است این مقر که فعالیتی مشابه یک سفارت داشته است، هیچ‌وقت به طور رسمی در سوریه بسته نشده بود اما در طول جنگ سفیر معتبری برای فعالیت در آن در دمشق حضور نداشته است. این مقام اتحادیه اروپایی تأکید کرد این اتحادیه می‌خواهد این مقر نمایندگی دوباره «به طور کامل» فعال شود. مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی روز گذشته نیز از اعزام نمایندگان این اتحادیه به دمشق برای گفت‌وگو و رایزنی با گروه‌های حاکم بر سوریه خبر داد. روز گذشته همچنین هیاتی از فرانسه به دیدار ابومحمد الجولانی رفته و با وی گفت‌وگو کرد. ساعاتی پس از این خبر بود که خبر بازگشایی سفارت فرانسه در سوریه منتشر شد. علاوه بر اروپایی‌ها، برخی منابع سوری و آمریکایی از رایزنی و تماس‌های متعدد میان مقامات دولت آمریکا با گروه‌های تکفیری و سران آنها خبر دادند؛ اخباری که نشان‌دهنده ارتباط غربی‌ها با سران گروه‌های تکفیری و بویژه جولانی است. این ارتباطات و تماس‌های دیپلماتیک در حالی رخ می‌دهد که گروه تحریرالشام و بسیاری از گروه‌های تکفیری به قدرت رسیده در سوریه همچنان در لیست تروریستی دولت آمریکا و کشورهای اروپایی قرار دارند و بسیاری از افراد و اعضای این گروه‌های تکفیری سابقه حضور و فعالیت در داعش و القاعده را در کارنامه خود دارند. پیش از این نیز برخی کشورهای غربی اعلام کرده بودند حذف نام گروه تحریرالشام (جبهه‌النصره سابق) را از لیست سازمان‌های تروریستی بررسی خواهند کرد.
***
تضمین جولانی به رژیم صهیونیستی
سرکرده شورشیان تحریرالشام روز دوشنبه در مصاحبه با نشریه انگلیسی تایمز تاکید کرد: «هرگز اجازه نخواهم داد سوریه به مکانی برای حمله علیه اسرائیل تبدیل شود». ابومحمد جولانی، سرکرده شورشیان سوری پیش‌تر نیز در پاسخ به سوال‌هایی درباره حملات گسترده رژیم صهیونیستی به سوریه و اشغال بخش‌هایی از این کشور گفته بود خواهان جنگ دیگری نیست. پس از سقوط نظام بشار اسد، رژیم صهیونیستی طی 400 حمله هوایی تمام زیرساخت‌های دفاعی و نظامی سوریه را از بین برد و با پیشروی داخل خاک سوریه، به نزدیکی پایتخت این کشور رسیده است. این در حالی است که شورشیان سوریه تاکنون حتی یک گلوله نیز به سوی تانک‌ها و نفربرهای زرهی رژیم صهیونیستی شلیک نکرده و موضع‌گیری‌ای نیز در قبال آن نداشته‌اند. رژیم صهیونیستی همچنین علاوه بر پیشروی در منطقه جولان و قنیطره در سوریه، تحرک به سوی جنوب این کشور و ایجاد منطقه حائل در مرز با اردن را نیز دنبال می‌کند؛ مساله‌ای که طی روزهای آینده منجر به اشغال بخش بسیار بزرگ‌تری از سوریه توسط رژیم صهیونیستی خواهد شد. جولانی و سایر گروه‌های مخالف دولت سابق سوریه در جنوب این کشور تاکنون نسبت به پیشروی ارتش رژیم صهیونیستی و تخریب گسترده تسلیحات و تجهیزات ارتش سوریه هیچ واکنشی نشان نداده‌اند و رویکرد سکوت و انفعال را در پیش گرفته‌اند.
***
استقبال ایرلندی‌ها از تعطیلی سفارت اسرائیل
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اخیرا اعلام کرد سفارت رژیم اشغالگر در دوبلین را به دلیل آنچه «سیاست‌های افراطی و ضد اسرائیلی دولت ایرلند» نامیده، تعطیل خواهد کرد. گیدئون ساعر، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه ایرلند «تمام خطوط قرمز را رد کرده» تاکید کرد اسرائیل به همین دلیل تصمیم گرفته سفارت خود را در دوبلین تعطیل کند. او همچنین به تصمیم پیشین ایرلند برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین و حمایت این کشور از اقدام حقوقی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری اشاره کرد و آنها را مصداق «اسرائیل‌ستیزی» معرفی کرد. این واکنش وزیر خارجه رژیم صهیونیستی و قهر دیپلماتیک آنها با دولت ایرلند منجر به خوشحالی مردم ایرلند شد. برخی شهروندان ایرلندی با خوشحالی از تصمیم اسرائیل برای بستن سفارتخانه خود در دوبلین، به علت پیوستن ایرلند به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری، استقبال کرده و در مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در دوبلین تجمع کردند. در این تجمع شهروندان ایرلندی جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم و اتهام ضدیهود بودن دولت و ملت ایرلند را تکذیب کردند و گفتند یک یهودی نمی‌تواند از مجازات جنایات خود فرار کند. روابط دولت ایرلند و رژیم صهیونیستی طی یک سال گذشته متشنج شده است بویژه پس از آنکه دولت ایرلند برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تلاش و راهکار دودولتی را مطرح کرد.

Page Generated in 0/0062 sec