printlogo


کد خبر: 296191تاریخ: 1403/9/28 00:00
اخبار

نگاه توسعه‌محور به رمزارزها
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: این مرکز نگاه توسعه‌محور به زیست‌بوم رمزارزها دارد و سعی می‌کند با سند ساماندهی رمزارزها، فعالیت در این حوزه را قانونمند کند.
حسین دلیریان در نشست هم‌اندیشی با فعالان بخش خصوصی حوزه رمزارزها درباره پیش‌نویس سند ساماندهی رمزارزها طی سخنانی گفت: یکی از چالش‌های مهم برای فعالان بخش خصوصی در حوزه رمزارزها اعمال نگاه سلیقه‌ای در این زیست‌بوم است.
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر اهمیت بررسی دیدگاه فعالان بخش خصوصی در این حوزه، اعلام کرد: مرکز ملی فضای مجازی رویکرد توسعه‌ای و جامع نسبت به حوزه رمزارزها داشته و سعی دارد ضمن تعامل با تمام ذی‌نفعان این حوزه این سند را تصویب کند.
وی با تاکید بر اینکه توسعه این زیست‌بوم همزمان با پاسخ به دغدغه‌های حکمرانی بر این حوزه در سند ساماندهی رمزارزها مد نظر است، افزود: پس از دریافت نظرات نهایی فعالان بخش خصوصی در این حوزه، این نظرات در نشست کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی مطرح و پس از اجماع بر آن، سندی جامع در این حوزه که علاوه بر تامین نیازهای فعالان آن، امکان حکمرانی قانونمند بر آن را در کشور فراهم می‌کند، مصوب خواهد شد.
***
افزایش ۳۷ درصدی ترانزیت خروجی
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از افزایش ۳۷ درصدی ترانزیت خروجی در کشور خبر داد.
علی‌اکبر صفایی در نشستی خبری که در محل هشتمین نمایشگاه حمل‌ونقل، لجستیک و صنایع وابسته برگزار شد با بیان اینکه ۲۸۰ پروژه عمرانی با ارزش ۱۲۲ همت و ۶۴ پروژه با مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی با اعتبار ۷۲ همت در دست اجراست، افزود: هفته آینده ۳۴ تفاهمنامه به ارزش ۹۰ همت در مراسم ویژه‌ای با حضور وزیر راه و شهرسازی و نمایندگان مردم استان‌های ساحلی امضا می‌شود.
وی ادامه داد: سیاست‌های توسعه دریامحور در دولت چهاردهم به شکل جدی توسط رئیس‌جمهور و معاون اول و همچنین وزیر راه و شهرسازی پیگیری می‌شود و تهیه طرح جامع توسعه مکران با محوریت توسعه سواحل در دست اقدام بوده که یک شورای ملی نیز برای آن تشکیل شده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در بخشی از صحبت‌هایش به عملکرد ۱۰ ماهه و اقدامات این سازمان اشاره کرد و گفت: در این بازه ۲ میلیون و ۲۲۵ هزار تی‌‌ای‌یو عملیات کانتینری با رشد ۱۱ درصدی، نزدیک به ۱۷۲ میلیون تن عملیات تخلیه و بارگیری و در بحث کالاهای غیرنفتی رشد ۳ درصدی و در حوزه ترانزیت ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تن عملکرد ترانزیت داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۷ درصد رشد داشته است.
***
نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی تغییری نخواهد کرد
معاون سیاست‌گذاری پولی بانک مرکزی، انتشار برخی اخبار مبنی بر کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی را تکذیب کرد.
محمد شیریجیان درباره انتشار خبری در برخی رسانه‌ها مبنی بر کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی گفت: ‌نرخ سود تسهیلات و حداکثر نرخ سود سپرده مصوب شورای پول و اعتبار به ترتیب برابر با ۲۳ و ۲۲,۵ درصد است و هیچ تصمیمی برای افزایش و کاهش این نرخ در دستور کار بانک مرکزی نیست.
وی افزود:‌ نرخ قطعی سود گواهی سپرده‌های خاص بر اساس بازدهی واقعی پروژه و در زمان بهره‌برداری و درآمدزایی از آن تعیین می‌شود ولی غیر از مجوز ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی گواهی سپرده خاص ۳۰درصدی انتهای سال قبل به منظور تامین سرمایه در گردش بنگاه‌ها و توأمان مواجهه موثر با تلاطم بازار سایر دارایی‌ها، تاکنون تقریبا نرخ سود علی‌الحساب تمام گواهی‌های سپرده خاص منتشر شده برای تامین مالی پروژه‌ها معادل ۲۵ درصد بوده و طرحی هم برای کاهش این نرخ نداریم، مگر آنکه بازدهی واقعی پروژه از این میزان کمتر باشد.
***
کاهش قیمت دام زنده
رئیس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه برای کاهش قیمت گوشت داخلی باید با محصولات وارداتی، وارد رقابت شد، اظهار کرد: ما در حال حاضر شاهد فروکش کردن قیمت‌ها در لاشه در بخش دام هستیم.
منصور پوریان درباره دلیل قیمت بالای گوشت قرمز تولید داخل با وجود پایین بودن قیمت نهاده‌های دامی اظهار کرد: از ابتدای تابستان شیب قیمت دام زنده کاهشی شد و نهاده‌های دامی نیز از ابتدای سال قیمت ثابتی نداشتند اما نکته بسیار مهم در این میان این است که چسبندگی قیمت گوشت به‌گونه‌ای است که وقتی قیمت آن افزایش می‌یابد، دیگر چندان امکان کاهش قیمت آن وجود ندارد، چرا که قیمت آن تابع تولید یا تقاضا نیست، بلکه تابع قیمت بازار است. بازار نیز تحت تاثیر نوسانات ارزی و بالا رفتن قیمت برخی کالاها و... است. وی درباره قیمت دام زنده اظهار کرد: در حال حاضر قیمت دام زنده بسیار پایین است و طی سال گذشته و بازه زمانی مشابه قیمت دام گوساله تا ۳۰۰ هزار تومان و قیمت دام گوسفندی تا ۳۵۰ هزار تومان نیز بود اما در حال حاضر قیمت دام گوساله ۱۷۵ هزار تومان و دام گوسفندی ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار تومان است و با وجود ذخایر بسیار مناسبی که وجود دارد باید تحول در دل بازار عرضه‌کننده گوشت داخلی رخ دهد. ناهماهنگی موجود و عدم عرضه گسترده گوشت‌های وارداتی برای بازار، موجب شرایط فعلی شده و باید به میزان بالا و گسترده‌ای این گوشت‌های وارداتی وارد بازار شوند تا قیمت به تعادل برسد.

Page Generated in 0/0070 sec