printlogo


کد خبر: 296211تاریخ: 1403/9/29 00:00
کشمکش محمد لقمانیان با «لقمه» روی صحنه تئاتر
ماجراهای یک عروسک سلبریتی

گروه فرهنگی: نمایش «قلب به میم» به کارگردانی محمد لقمانیان که به کشمکش یک هنرمند با عروسک «لقمه» می‌پردازد، جمعه ۳۰ آذر در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه می‌رود.
محمد لقمانیان، هنرمند تئاتر که قرار است نمایش «قلب به میم» را در بیستمین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی تهران - مبارک روز جمعه ۳۰ آذر در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه ببرد، درباره این اثر نمایشی به مهر گفت: چند سالی بود که دوست داشتم عروسک لقمه را که در فضای مجازی دیده و معروف شده بود در تئاتر هم اجرا کنم. به همین دلیل ایده‌ای داشتم مبنی بر اینکه هنرمندی در فضای مجازی، عروسکی را معروف می‌کند و آن عروسک آنقدر محبوب می‌شود که دیگر هنرمند دیده نمی‌شود و فقط عروسک مورد توجه قرار می‌گیرد. کم کم هنرمند به فراموشی سپرده می‌شود و از جایی با عروسک دچار تنش و کشمکش می‌شود و در نهایت تصمیم می‌گیرد عروسک را نابود کند. وی درباره اینکه چقدر موضوع نمایش «قلب به میم» نشأت گرفته از تجربیات شخصی محمد لقمانیان و عروسک «لقمه» است، یادآور شد: این موضوع فقط مربوط به من نیست، بلکه موضوع هر کسی است که در دوره‌ای با اثری خاص دیده می‌شود. برای من به شوخی یا جدی این اتفاق افتاده است. خیلی جاها من را به واسطه لقمه دعوت کرده‌اند تا عکس بگیرند یا اگر بدون لقمه رفته‌ام از من سوال کرده‌اند که چرا لقمه را به همراه نبرده‌ام. برای بسیاری از هنرمندان شناخته‌شده هم این اتفاق افتاده است که همه فقط می‌خواهند فلان نقش یا بازی را از آنها ببینند. اینکه نقش یا اثری را جاودانه کنیم خیلی خوب است ولی هنرمند دوست دارد خودش باشد و کارهای دیگرش هم دیده شود. لقمانیان ادامه داد: در سالن‌های تئاتر زیاد کار عروسکی جدی اجرا نمی‌شود. در اکثر فیلم‌های سینمایی هم کار عروسکی جدی نیست. در تئاتر مخاطبان بیشتر به تماشای آثاری می‌نشینند که در آنها چهره‌ها به ایفای نقش می‌پردازند. «قلب به میم» را تولید کردم تا با آن یک سلبریتی عروسکی روی صحنه برود و مردم برای یک عروسک شناخته‌شده به تماشای نمایش بنشینند و ببینند عروسک‌ها نیز می‌توانند مطرح باشند و جدی گرفته شوند.
کارگردان «قلب به میم» درباره دغدغه مالی موجود برای تولید و اجرای این اثر و نحوه تأمین هزینه‌ها یادآور شد: همه هزینه‌های تولید نمایش را به صورت شخصی تأمین کردم. تولید تئاتر خیلی سخت است. ساخت دکور و نگهداری آن معضل است. هزینه تبلیغات، طراحی‌ها و... بالاست. من متناسب با بضاعتم تصمیم گرفتم بازیگر و عروسک‌گردان دیگری را نیاورم با این وجود رقم بالایی برای تولید «قلب به میم» هزینه شده که باورم نمی‌شود. بخش خصوصی، سرمایه‌گذاران و صنعتگران باید وارد میدان شوند و از هنرمندان تئاتر حمایت بیشتری داشته باشند.

Page Generated in 0/0072 sec