printlogo


کد خبر: 296233تاریخ: 1403/9/29 00:00
بیش از ۴۵ درصد پرونده‌های طلاق ثبت شده در سامانه تصمیم منجر به سازش زوجین شد
تصمیمی برای بازگشت به زندگی

خیلی از طلاق‌ها به دلیل عدم تفاهم زوجین در مباحث پیش پا افتاده‌ رخ می‌دهد، در حالی که اگر زوجین همدیگر را درک کنند و اصول زندگی را بدرستی بدانند، بی‌تردید پدیده طلاق به این شکل در کشور صعودی نخواهد بود. کارشناسان تاکید دارند انجام مشاوره قبل از ازدواج و چه بسا در مواقعی پس از ازدواج برای زوجین با هدف استحکام بنیان خانواده ضروری به نظر می‌رسد. مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بیش از ۴۵ درصد پرونده‌های طلاق در سامانه تصمیم منجر به سازش شد، گفت: فراوانی میزان سازش در ۹ ماهه امسال بالغ بر 45.23 درصد است. 
معصومه توکلی افزود: تعداد کل افراد پذیرش‌شده در ۹ ماهه امسال که در سامانه تصمیم ثبت شده‌اند، بالغ بر ۷۹ هزار و ۷۹ نفر است. وی خاطرنشان کرد: بیشترین فراوانی علل طلاق در سال ۱۴۰۳ براساس داده‌های ثبت‌شده در سامانه تصمیم به ترتیب شامل عدم مسؤولیت‌پذیری، عدم تسلط به تکنیک‌های مرتبط با مهارت‌های زندگی، بی‌توجهی، بی‌احترامی و بددهنی است. 
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به خدماتی که زوجین در بستر سامانه تصمیم دریافت می‌کنند، افزود: تمام زوجین متقاضی طلاق توافقی از طریق دفاتر خدمات قضایی به واحدهای ارزیابی روانی اجتماعی و سپس مراکز مشاوره همکار در سامانه تصمیم ارجاع می‌شوند و بعد از سپری کردن جلسات مشاوره، گزارش سازش یا عدم سازش آنان توسط مراکز مشاوره به واحد ارزیابی روانی اجتماعی و سپس به دفتر خدمات قضایی جهت اطلاع به دادگاه ارائه می‌شود. 
توکلی ادامه داد: همچنین شوراهای مشورتی در استان‌ها با حضور نمایندگان سازمان بهزیستی و دادگستری استان‌ها به صورت دوره‌ای تشکیل می‌شود و همه موارد مربوط به تعرفه، نحوه ارجاع، تایید یا عدم تایید مراکز همکار در سامانه تصمیم در این شورای مشورتی انجام می‌شود. وی اضافه کرد: بر اساس شیوه‌نامه اجرایی طرح کنترل و کاهش طلاق، یک جلسه غربالگری رایگان و حداقل ۴ جلسه مشاوره انجام می‌شود و در صورت نیاز به جلسات بیشتر با نظر روانشناس و مشاور جلسات بعدی انجام خواهد شد و بعد از ارسال نظرات مراکز مشاوره به دفاتر پیشخوان قضایی، زوجین از فرآیند سامانه تصمیم خارج می‌شوند. 
توکلی به ایرنا گفت: برخی زوجینی که سازش یافته‌اند با نظر خودشان، مجددا به مراکز جهت دریافت مشاوره‌های مورد نیاز مراجعه می‌کنند که این موضوع به تمایل زوجین وابسته است و اجباری در آن نیست. هزینه غربالگری نیز به صورت کامل توسط بهزیستی پرداخت می‌شود. طرح مداخله در طلاق سال ۱۳۹۵ با هدف کاهش طلاق‌های توافقی و آسیب‌های ناشی از طلاق بر بنیان خانواده‌ها با همکاری سازمان بهزیستی کشور و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه‌قضائیه در شهرهای با جمعیت بیش از ۵۰ هزار نفر به اجرا درآمد و سامانه تصمیم ایجاد شد. از آنجا که مهارت‌های ناکافی زوجین برای برقراری تعامل مناسب با همسر و نداشتن آگاهی از مهارت‌های حل تعارض از عمده مشکلات زوجین متقاضی طلاق است، نحوه برخورد مناسب با آن، مستلزم بهره‌مندی از مشاوره‌های افراد متخصص و توانمند است که این مهم در خدمات آموزشی از طریق سامانه تصمیم فراهم شده است.

Page Generated in 0/0071 sec